Connect with us

EVENIMENT

Aglomerarea de camioane din Vama Isaccea – Tulcea, în creştere din cauza taxelor vamale reintroduse de Ucraina

Publicat

politia de frontiera general vama
fotografie cu caracter ilustrativ

Numărul camioanelor care aşteaptă în apropierea oraşului tulcean Isaccea să treacă vama în Ucraina a crescut de la 1 iulie, din cauza taxelor vamale reintroduse de Ucraina începând cu această lună, a declarat miercuri, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Alexandru Dan Munteanu.

El a estimat o creştere cu 10% a valorilor de trafic în comparaţie cu luna trecută şi şi-a exprimat speranţa că situaţia se va rezolva în curând.

„Sunt mai multe camioane decât acum o săptămână, pentru că în Ucraina taxele vamale au fost suspendate până la 1 iulie. După această dată, au venit foarte multe camioane, de ordinul zecilor, sutelor, nepregătite pentru aceste taxe. Chestiunea asta a generat fluxuri foarte mari”, a menţionat prefectul judeţului, care este şi preşedintele CJSU.

În acest context, de la începutul săptămânii, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta monitorizează starea persoanelor care însoţesc camioanele.

„De luni, Crucea Roşie evaluează dimineaţa echipajele care încadrează tirurile, apoi după-amiază vin echipajele ISU Delta. La prima evaluare, nu au fost nevoi de natură medicală, ci doar remarci privind perioada petrecută în zona respectivă”, a precizat inspectorul şef al ISU Delta, Dan Petrov.

În timpul şedinţei, conducerea ISU Delta a prezentat succint activitatea desfăşurată de CJSU în primele şase luni ale anului şi a amintit că, pe fondul invaziei din Ucraina, Căpitănia Zonală Tulcea a suspendat temporar transportul pe braţul Chilia al Dunării, iar pentru aprovizionarea comunităţilor izolate din Deltă membrii Comitetului au aprobat două hotărâri privind repararea de urgenţă a două drumuri judeţene, Tulcea-Chilia Veche şi Sulina-CA Rosetti.

Aglomerarea de camioane din Vama Isaccea – Tulcea: Lucrări pentru reparaţia drumului Tulcea-Chilia Veche

„Lucrările pentru reparaţia drumului Tulcea-Chilia Veche au început deja. (…) În cazul celui de-al doilea drum judeţean, aşteptăm un răspuns”, a precizat prefectul Munteanu.

Potrivit datelor remise la solicitarea AGERPRES de către ISU Delta, Guvernul a plătit, până miercuri, 2.458.406,28 de lei pentru cazarea şi hrănirea persoanelor din Ucraina care au avut nevoie de ajutor pe teritoriul judeţului Tulcea.

„Persoanele fizice au primit 1.808.030 lei, iar cele juridice 650.376,28 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Dan Năstase.

Datele furnizate de Garda de Coastă arată că de la începutul războiului din Ucraina până miercuri, prin punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea au intrat în România circa 125.000 de persoane cu aproximativ 27.000 de mijloace de transport. În aceeaşi perioadă, au ieşit din România 76.000 de persoane cu circa 24.000 de autovehicule.

Aglomerarea de camioane din Vama Isaccea – Tulcea: 850 de persoane au trecut în ultimele 24 de ore prin Vama Isaccea

„În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea au intrat în România circa 850 de persoane cu aproximativ 220 de mijloace de transport şi au ieşit din România 820 de persoane cu circa 230 de autovehicule”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Restricţiile de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării au fost ridicate la finalul lunii mai. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO VIDEO: Urs la Oarda, lângă Alba Iulia. Animalul se mișcă greoi, autoritățile cred că ar putea fi rănit

Publicat

foto video: urs la oarda, lângă alba iulia. animalul se

FOTO VIDEO: Urs la Oarda. Un urs a fost văzut joi la Oarda, un cartier al municpiului Alba Iulia.

Autoritățile au emis un mesaj de RO-ALERT, cu privire la animal și au avertizat oamenii să rămână în case. 

Ursul a fost identificat în apropiere de Autostrada Sebeș – Turda, într-o grădină.

În imaginile transmise de jandarmii din Alba, se obsevă că ursul se mișcă greoi în timp ce încearcă să forțeze gardul pentru a ieși.

Autoritățile bănuiesc că a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

autostrada transilvania reparatii 3.jpg

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1 Sebeș-Sibiu, km 283+990 – 285+200 Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos, până la ora 19.00 se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, scrie Alba24.ro. Banda 1 și banda de urgență sunt restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș – Sibiu); se circulă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs observat în Oarda, lângă Alba Iulia. Locuitorii din zonă, avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

urs observat în oarda, lângă alba iulia. locuitorii din zonă,

Prezența unui urs a fost semnalată în localitatea Oarda ce aparține de municipiul Alba Iulia. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

Li s-a recomandat și să-și protejeze animalele din gospodărie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furt la Mănăstirea Râmeț: Un hoț care a intrat pe geamul unei chilii a lăsat o femeie fără bani

Publicat

furt la mănăstirea râmeț: un hoț care a intrat pe

O femeie cazată într-o chilie a Mănăstirii Râmeț, care a rămas fără bani va fi parte vătămată într-un dosar de furt. 

Hoțul este un bărbat care a reușit să intre în camera acesteia și să îi fure banii dintr-un dulap. Este vorba despre un caz de furt calificat la Mănăstirea Râmeț din județul Alba.

Recent, în data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Nicolae C.,, va fi judecat pentru furt calificat. Dosarul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe