Connect with us

EVENIMENT

Aglomerație de camioane la granița cu Ungaria și Bulgaria. Șoferii au de așteptat peste două ore

Publicat

Poliția de frontieră avertizează că marți se înregistează valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria.

Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, a transmis marți Poliția de frontieră.

Aglomerație se înregistrează în mod special la punctele de trecere a frontierei Vărşand, Nădlac II, Petea şi Calafat.

„Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare şi activitățile de verificare pentru autorizațiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere”, au transmis polițiștii.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

valori trafic

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi PTF Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de ceață groasă și ghețuș în trei județe

Publicat

ceața noaptea general

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ceață și ghețuș valabilă în trei județe din vestul țării.

Avertizarea vizează zonele joase din județele Arad, Bihor și Timiș.

Specialiștii avertizează că în următoarele ore local va fi ceață care va determina reducerea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza formarea ghețusului.

Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 23.00.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Un meci de fotbal întrerupt de un elicopter SMURD care a aterizat pe un stadion din Galați, pentru a lua un rănit

Publicat

Un elicopter SMURD a întrerupt un meci de fotbal care se desfășura în orașul Berești. Aparatul medical a aterizat pe stadion pentru a lua o persoană rănită în urma unui accident.

Evenimentul s-a produs duminică pe stadionul din orașul Berești, județul Galați. Elicopterul SMURD din Galați a fost trimis în misiune pentru a transporta o persoană grav rănită în urma unui accident.

Aparatul de zbor a aterizat pe stadionul din localitate unde se desfășura o partidă de fotbal din Liga a 4-a de fotbal. Meciul a fost întrerupt în timpul misiunii și s-a reluat după plecarea elicopterului.

Victima este un bărbat de 49 de ani, rănit grav după ce peste el au căzut numeroși bolțari. Se pare că accidentul s-a produs în momentul în care bărbatul încerca să mute bolțarii cu ajutorul unui motostivuitor.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină lovită de tren într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Trei persoane implicate dintre care doi copii

Publicat

sursa foto: Arhiva

Un accident feroviar a avut loc duminică seara, în localitatea Miceștii de Cîmpie, județul Bistrița-Năsăud. Un autoturism în care se aflau doi copii și un adult a fost lovit de tren.

Potrivit ISU Bistrața-Năsăud, accidentul feroviar s-a produs în localitatea Micestii de Campie. Din primele informatii primite, în autoturism se aflau 3 perosane, 1 adult si 2 copii.

La fața lcului au intervenit  modulul SMURD și un echipaj de terapie intensiva mobila SMURD, un echipaj de prim ajutor de la Secția Sărmașu și SVSU Micestii de Câmpie.

Știre în actualizare…

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Opt localități din județul Ilfov intră în scenariul roșu

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a analizat duminică situația COVID-19 în județul Ilfov și a constatat că opt localități au depășit valoarea ratei de incidență cumulată la 14 zile de 3/1000 locuitori.

Pe listă sunt localitățile Ștefăneștii de Jos, 1 Decembrie, Domnești, Periș, Buftea, Gruiu, Ciorogârla și Măgurele.

Acestea intră în scenariul roșu deoarece au numeroase cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Informațiile furnizate de Prefectura Ilfov arată următoarele rate de incidență: Ștefăneștii de Jos – 3,08/1000 locuitori, 1 Decembrie – 3,09, Domnești – 3,20, Periș – 3,24, Buftea – 3,27, Gruiu – 3,86, Ciorogârla – 3,96 și Măgurele – 4,11.

Potrivit reglementărilor în vigoare, în scenariul roșu se reduce gradul de ocupare permis pentru restaurante și terase de la 50% la 30%. De asemenea, se micșorează numărul participanților la numeroase alte evenimente culturale și sportive.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe