Connect with us

EVENIMENT

AGLOMERAȚIE pe DN 1 Ploiești – Brașov și pe DN 7 Pitești – Sibiu. RUTE ALTERNATIVE

Publicat

aglomeratie coloana masini valea prahovei sursa foto facebook

Traficul este aglomerat, vineri după-amiază, pe DN 1 Ploiești – Brașov, dar și pe DN 7 Pitești – Sibiu. Se circulă în coloană pe sensul spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Polițiștii recomandă șoferilor să opteze pentru rute alternative.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri, 24 iunie, ora 15:45, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN1 Ploiești-Brașov, pe sensul de urcare către stațiunile de pe Valea Prahovei.

Se circulă în coloană pe Centura de Vest a municipiului Ploiești, dar și între localitățile Nistorești și Comarnic.

De asemenea, aglomerație este și pe raza stațiunilor Bușteni, Azuga și Predeal, pe sensul de deplasare Brașov către Ploiești.

AGLOMERAȚIE pe DN 1 Ploiești – Brașov. RUTE ALTERNATIVE

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – CheiaDN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Aglomerație și pe DN 7 Pitești – Sibiu

Aglomerație se mai înregistrează și pe DN 7 Pitești – Sibiu, pe raza localității Bucov, pe sensul către Râmnicu Vâlcea.

Totodată, trafic intens este și pe raza localităților Râmnicu Vâlcea, Râul Vadului și Tălmaciu, pe sensul către Sibiu.

Pe autostrada A2 București-Constanța, la această oră, traficul este fluent pe ambele sensuri de deplasare.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Interlop periculos condamnat la închisoare, prins în Italia

Publicat

merisor

Lupu Merișor, un interlop periculos de 49 de ani, din Roman, județul Neamț, condamnat la închisoare, pe numele căruia existau două mandate europene de arestare, a fost prins în Italia.

Potrivit IPJ Neamț, bărbatul de 49 de ani a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la un an și 20 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

De asemenea, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

 

Interlop periculos condamnat la închisoare, prins în Italia: a fost prins pe baza investigațiilor

 

Bărbatul a fost prins în Italia pe baza investigațiilor proprii și a schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene.

Potrivit IPJ Neamț, vor demara procedurile legale de aducere în țară a bărbatului.

Conform unor surse din anchetă, este vorba de Lupu Merișor. MEDIAFAX

Citește mai departe

ECONOMIE

ROBOR scade timid. Indicele ROBOR la 3 luni a fost cotat joi la 7,97%

Publicat

bani preturi scumpiri

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat joi la 7,97%, în scădere de la 7,98%, cât a fost miercuri, arată datele publicate de BNR.

Tot joi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 8,12% de la 8,13% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, a fost cotat la 8,27 față de 8,28%.

 

ROBOR scade timid. Indicele ROBOR la 3 luni a fost cotat joi la 7,97%: Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori

 

Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţă, inflaţie şi politica fiscală.

Indicele ROBOR din piaţa interbancară evoluează în general aproape de dobânda de politică monetară, însă în ultimele 4-5 luni acesta s-a decuplat. ROBOR la 3 luni şi la 6 luni, referinţele la creditele cu dobânzi variabile luate de români până în luna mai 2019, au sărit peste 8%, în timp ce în iulie dobânda-cheie a fost stabilită la 4,75%, iar în această lună a fost majorată de BNR la 5,5%.

Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România preconizează că indicele ROBOR la 3 luni va atinge 7,95% în următoarele 12 luni. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Țara care a înăsprit restricţiile pentru cetăţenii ruşi

Publicat

vladimir putin

Restricţiile înăsprite impuse de Estonia pentru cetăţenii ruşi care intră în ţara baltică au intrat în vigoare joi, relatează dpa.

La începutul săptămânii, guvernul de la Tallinn a anunţat că nu va mai elibera vize pentru cetăţenii ruşi şi va interzice intrarea celor deţin vize de turism, afaceri, sport sau cultură emise de Estonia.

Totuşi, cetăţenii ruşi care deţin viză eliberată de una dintre alte ţări din Schengen sau care sunt deja în spaţiul Schengen pot intra în Estonia. Spaţiul Schengen include majoritatea ţărilor Uniunii Europene şi facilitează libera circulaţie în bloc.

Estonia va continua, de asemenea, să elibereze vize în anumite cazuri, inclusiv pentru diplomaţi ruşi şi familiile acestora şi cetăţenii ruşii care vizitează o rudă apropiată care este cetăţean estonian sau rezident pe termen lung.

 

Țara care a înăsprit restricţiile pentru cetăţenii ruşi: Lituania a suspendat deja în mare parte emiterea de vize

Aproximativ 2.500 de cetăţeni ruşi trec graniţa în Estonia în fiecare zi, aproape jumătate dintre ei cu vize turistice, conform autorităţilor de la frontieră şi poliţiei.

Lituania a suspendat deja în mare parte emiterea de vize şi permise de şedere pentru cetăţenii ruşi drept reacţie la invazia Ucrainei, la fel ca şi celelalte state baltice, Estonia şi Letonia. La rândul ei, Finlanda a înăsprit regulile privind emiterea de vize.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Traian Băsescu mai găsește o soluție. Cere revizuirea sentinței de colaborator al Securității

Publicat

basescu 1

Fostul președinte Traian Băsescu cere revizuirea sentinței de colaborator al fostei Securități.

Curtea de Apel București a programat primul termen în octombrie.

ICCJ a stabilit, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte. MEDIAFAX

Citește mai departe