Connect with us

EVENIMENT

Ajutor financiar pentru fermierii români afectați de războiul din Ucraina

Publicat

România va implementa noi acțiuni pentru a garanta tranzitul cerealelor din Ucraina prin teritoriul său și, în schimb, va primi o compensație financiară de 100 de milioane de euro, pentru a ajuta la despăgubirea fermierilor afectați de consecințele negative ale conflictului armat din țara vecină.

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan.

”După trei scrisori trimise de Delegația EPP România Comisiei Europene, intervenția președintelui Klaus Iohannis de după anunțul despăgubirilor ridicole inițiale, adică 54 de milioane total, din care Romania a luat doar 10,5 milioane euro, cererea mea directă adresată Ursulei von de Leyen din plenul Parlamentului, plus scrisoarea comună a 5 guverne, plus susținerea fără ezitări a președintelui Popularilor Europeni, Manfred Weber, iată că se mișcă lucrurile” – a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Comisia Europeană a înțeles că fermierii din câteva state riscă falimentul, căci cerealele lor stau în hambare și putrezesc.

Din scrisoarea trimisă de Comisie guvernelor rezultă că aceasta se va asigura că tranzitul produselor agricole din Ucraina către beneficiari UE sau țări terțe este fără probleme.

România va sigila și monitoriza toate transporturile de cereale din Ucraina. Mai mult, Autoritatea Sanitar-Veterinară va controla la vamă nivelul de pesticide din produsele provenite din Ucraina”, a mai spus Rareș Bogdan.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în România. Când va fi celebrată Ziua tatălui în acest an

Publicat

ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în românia. când va

Ziua mamei este sărbătorită în 5 mai, în România, în acest an.  Celebrarea acestei zile a fost instituită din anul 2009. Tot în luna mai va fi sărbătorită și Ziua tatălui.

Legea nr. 319/2009 prevede marcarea Zilei mamei în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. Potrivit acestei legi, este marcată şi Ziua tatălui în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv în acest an la data de 12 mai.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfânta Irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua numelui

Publicat

sfânta irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. mesaje

Sfânta Irina este pomenită în calendarul creştin ortodox în data de 5 mai. Este considerată ocrotitoarea căsătoriilor și mesager al păcii. 

Irina a fost singura fiică a lui Liciniu, rege în cetatea Maghedon. Sfânta Muceniță Irina s-a născut păgână. Numele ei a fost la început Penelope.

Când a implinit 6 ani, tatăl ei a zidit pentru ea, dincolo de cetate, un turn cu multe camere. A fost închisa în acest turn, împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima zi de Paște 2024: ”A doua Înviere” sau „Învierea Mică”. Semnificații pentru credincioși. Vecernia din Duminica Paștelui

Publicat

prima zi de paște 2024: ”a doua Înviere” sau „Învierea

Prima zi de Paște 2024. În Duminica Paștelui, în biserici se oficiază o slujbă religioasă specială. Este vorba despre Vecernia Sfintei Învieri, cu citirea Sfintei Evanghelii în diverse limbi.

Ceremonia religioasă se mai numește „A doua Înviere” sau „Învierea mică”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

A doua Înviere este slujba Vecerniei special din prima zi de Paște. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor. Rolul esențial pe care îl au acestea, în raport cu mama și copilul

Publicat

5 mai: ziua internațională a moașelor. rolul esențial pe care

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor este o sărbătoare recunoscută la nivel mondial, care are loc în fiecare an la această dată.

Această zi este dedicată recunoașterii și celebrării contribuției esențiale a moașelor în domeniul îngrijirii sănătății reproductive și materne.

Lansată de Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM), la sfârşitul anilor 1980, Ziua internaţională a moaşelor a fost marcată pentru prima dată în 1991.

De atunci, peste 50 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe