Connect with us

EVENIMENT

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia ajunge la Roma după 28 de ani de fugă

Publicat

rocco

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia a ajuns la Roma după 28 de ani de fugă. Rocco Morabito face parte din gruparea de crimă organizată ‘Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină.

Rocco Morabito, mafiot condamnat, unul dintre cei mai căutați fugari din Italia și considerat unul dintre cei mai puternici traficanți de droguri din lume, a sosit la Roma, după ce a fost extrădat din Brazilia după 28 de ani de libertate.

Rocco Morabito a ocupat locul 2 pe lista celor mai căutați și periculoși mafioți din Italia, conform The Guardian.

El a fost condamnat în urmă cu două decenii în lipsă pentru trafic de droguri, ca parte a ‘Ndrangheta, care face afaceri de miliarde de euro cu cocaină. Poliția italiană îl descrie ca fiind unul dintre cei mai importanți traficanți de droguri din lume. Morabito, în vârstă de 55 de ani, trebuie să execute o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

 

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia ajunge la Roma după 28 de ani de fugă: când a fost arestat

 

El a fost arestat în mai 2021 de poliția braziliană în cadrul unei operațiuni comune cu anchetatorii italieni și americani. Morabito fusese arestat anterior în Uruguay în 2017, dar a evadat din închisoarea din această țară doi ani mai târziu.

Poliția italiană îl căuta din 1994.

Procurorii antimafia din Calabria spun că Morabito a jucat un rol important în traficul de cocaină între America de Sud și Milano, un punct cheie de distribuție a drogurilor care erau vândute în alte părți ale Italiei și în Europa.

Pe lângă traficul de droguri, Morabito a fost condamnat în Italia pentru asociere cu mafia.

 

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia ajunge la Roma după 28 de ani de fugă: locuia într-o vilă de lux

Când a fost capturat în 2017 în Uruguay, Morabito locuia într-o vilă de lux într-o stațiune de la malul mării, folosind un pseudonim și un pașaport brazilian fals, au declarat autoritățile la momentul respectiv. În timpul arestării sale într-un hotel din Montevideo, poliția a confiscat, de asemenea, un pistol de 9 mm, 13 telefoane mobile și o rezervă de bani, precum și un coupe Mercedes.

Pe primul loc pe lista celor mai căutați mafioți din Italia se află în continuare Matteo Messina Denaro, considerat că încă deține puterea maximă în Cosa Nostra din Sicilia, deși este fugar din 1993.

Al doilea cel mai căutat mafiot din Italia ajunge la Roma după 28 de ani de fugă: ‘Ndrangheta a eclipsat mafia siciliană

În ultimele decenii, ‘Ndrangheta a eclipsat mafia siciliană în ceea ce privește puterea și amploarea, extinzându-și ramurile în mare parte din Europa, în timp ce își spală veniturile din cocaină prin infiltrarea sau cumpărarea de afaceri legale, cum ar fi restaurantele și hotelurile, conform investigațiilor efectuate. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Publicat

serban gratian 1.jpg

Șerban Grațian, fost președinte al Consiliului Județean Cluj a murit.

Trista veste a fosn anunțată de Alin Tișe, actualul președinte al CJ Cluj.

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Șerba Grațian a condus Consiliul Județean Cluj între anii anii 2000-2004.

„O veste tristă, în prag de Înviere: Șerban Grațian a plecat dintre noi la cele veșnice. A fost președintele Consiliului Județean între anii 2000-2004 și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Recrutări la SRI: Posturi de ofițer operativ și analist, scoase la concurs. Perioadă, condiții și documente necesare

Publicat

recrutări la sri: posturi de ofițer operativ și analist, scoase

Recrutări la SRI: În perioada 6-31.05 puteți aplica pentru un post de ofițer operativ/analist în cadrul Serviciului Român de Informații, au transmis reprezentanții instituției, pe pagina de Facebook.

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională, transmit cei de la SRI.

La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Start pentru tineri, restart pentru Alba”, program propus de Corneliu Mureșan și echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba (P)

Publicat

„start pentru tineri, restart pentru alba”, program propus de corneliu

De Ziua Națională a Tineretului, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Alba, Corneliu Mureșan, și echipa sa au lansat programul pentru tineret intitulat „Start pentru tineri, restart pentru Alba”. Programul se alătură altor politici publice gândite de echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba și cuprinde o serie de măsuri, care au ca scop susținerea tinerilor și încurajarea acestora să rămână în județ și în localitățile natale.  

„De 20 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Publicat

masina arsa.jpg

O mașină a ars în totalitate în localitatea Măhal, din comuna clujeană Sânmărtin.

Din fericire nu au fost victime.

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente pentru stingerea incendiului care a distrus mașina.

La fața locului a acționat echipajul de la Punctul de Lucru Gherla, iar echipajele ISU au găsit autoturismul cuprins de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe