EVENIMENT
Încă un focar de COVID-19 la un centru de îngrijire din Băicoi – Prahova. Zece persoane, testate pozitiv

Un număr de zece persoane au fost testate pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, acesta reprezentând un al doilea focar după cel identificat în luna august, când au fost confirmate 25 de persoane infectate.
„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, din subordinea DGASPC Prahova, acolo unde, în luna august, au fost confirmaţi 25 de beneficiari şi angajaţi. Noul focar este într-un alt corp de clădire, iar aici au fost testaţi pozitiv opt beneficiari dintr-un total de 51 şi doi angajaţi dintr-un total de 39. Au fost evaluaţi de medici ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sunt asimptomatici şi au fost izolaţi în centru, urmând să fie evaluaţi periodic de un medic de la Spitalul Orăşenesc Băicoi”, conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Judeţul Prahova
Potrivit aceleiaşi surse, pe şantierul din Ploieşti, acolo unde DSP a identificat în această săptămână cinci angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus, au mai fost testate pozitiv alte 15 persoane, motiv pentru care administratorul şantierului a decis suspendarea activităţii.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4883 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 165 de prahoveni au decedat, a menţionat sursa citată.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 255 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 dintre cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 22850 (în acesta nefiind incluse testele efectuate la cerere). Agerpres
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro