Connect with us

ACTUALITATE

Al doilea sezon din „Big Little Lies” va debuta duminică pe micile ecrane nord-americane

PublicatCel de-al doilea sezon al serialului „Big Little Lies”, produs de HBO, va debuta duminică seară pe micile ecrane din America de Nord, informează AFP.

Averi uriaşe, proprietăţi imobiliare construite pe malul mării, dar şi abuzuri conjugale, adultere şi suspiciuni de crimă: la prima vedere, miniseria TV „Big Little Lies” părea în 2018 doar o nouă telenovelă americană.

Însă distribuţia prestigioasă asigurată de HBO a funcţionat ca o veritabilă trambulină spre succes, iar producătorii postului american au decis să realizeze un al doilea sezon, transformând astfel această miniserie TV într-un serial. Difuzarea primului episod din cel de-al doilea sezon este programată pentru duminică seară în America de Nord.

În plus, o legendă a cinematografiei americane, Meryl Streep, s-a alăturat celor cinci actriţe principale din primul sezon – Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley şi Zoe Kravitz.

Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, o interpretează pe mama personajului Perry Wright (jucat de Alexander Skarsgard), care anchetează moartea fiului ei în urma unei căzături pe scări, la finalul primului sezon.

Acel moment dramatic ar fi trebuit să fie apoteoza finală a miniseriei de şapte episoade, regizată de canadianul Jean-Marc Valee, însă HBO a decis să realizeze o continuare, al cărei scenariu a fost scris tot de David E. Kelley, dar a cărei regie a fost încredinţată cineastei britanice Andrea Arnold.

Puterea oamenilor

„Reacţia din lumea întreagă a fost atât de extremă”, a declarat recent Shailene Woodley în faţa jurnaliştilor, subliniind că producătorii show-ului TV au refuzat iniţial ideea de a realiza o continuare. „Puterea oamenilor a fost elementul care a făcut ca ‘Big Little Lies’ să revină pe micile ecrane”, a adăugat actriţa americană.

Această adaptare pentru televiziune a romanului eponim scris de autoarea australiană Liane Moriarty abordează teme precum violenţa domestică, violul, efectele minciunii, dificultăţile din căsnicie, educaţia copiilor şi prietenia feminină.

„Ne doream atât de mult să jucăm personaje veridice”, a declarat Zoe Kravitz pentru revista InStyle. „Nu este vorba despre cum arătăm şi ceea ce părem că suntem, este vorba despre ceea ce resimţim”, a adăugat ea.

În noile episoade, cele cinci prietene încearcă, fiecare în maniera ei, să gestioneze evenimentele petrecute în seara fatidică din finalul primului sezon, încercând în acelaşi timp să protejeze minciunile care le unesc.

Ingredientele de succes din primul sezon există şi în cel de-al doilea: flashback-uri, replici tăioase – în special din partea personajului Madeline (Reese Witherspoon) – şi scene în care personajele privesc gânditoare valurile oceanului în timp ce savurează un pahar de Chardonnay.

Această atmosferă reflectă foarte bine explorarea presiunilor sociale, domestice şi profesionale la care sunt supuse femeile, ca şi frustrările şi suferinţele, adeseori mascate în spatele unei aparente perfecţiuni.

„Obiectivul este de a crea un conţinut (…) care explorează psihologia feminină aşa cum nu s-a mai văzut în trecut”, a precizat Shailene Woodley, interpreta unei mame care îşi creşte singură copilul rezultat în urma unui viol. „Ne concentrăm asupra unor lucruri care nu duc la crearea unui fel de vindecare”, a adăugat vedeta americană.

Succesul serialului „Big Little Lies” ilustrează, de asemenea, tendinţa tot mai mare din industria de divertisment de a acorda actriţelor roluri de prim rang, chiar dacă ele nu se mai află la prima tinereţe, iar unele dintre acestea se îndepărtează uneori de Hollywood.

Vedete de peste 40 de ani

Alte producţii recente se bazează pe actriţe care au depăşit cel puţin pragul vârstei de 40 de ani, precum „Dead to Me”, cu Christina Applegate şi Linda Cardellini, şi „The Favourite” – film nominalizat la mai multe premii Oscar -, cu Olivia Colman, Rachel Weisz şi Emma Stone.

Potrivit unui studiu din 2016 al economiştilor Robert Fleck şi Andrew Hanssen, după vârsta de 40 de ani, bărbaţii obţin 80% din rolurile principale. Femeile erau privilegiate înainte de a împlini 30 de ani, având cariere începute mult mai devreme, dar care sunt mult mai scurte.

Pentru Caroline Heldman, profesor universitar, feministă şi director executiv al organizaţiei The Representation Project, avântul platformelor de streaming a dus la plasarea mai multor femei în funcţii de decizie.

Iar după apariţia mişcării anti-hărţuire #TimesUp, casele de producţie şi studiourile cinematografice recrutează tot mai multe femei „pentru a dovedi că iau foarte în serios problema sexismului din această industrie”, a explicat ea pentru AFP. Totuşi, după spusele sale, lipseşte un mecanism de supervizare care să permită asigurarea unei schimbări sistemice în industria de divertisment.

Starurile Reese Witherspoon – devenită vârful de lance al producţiilor cinematografice feministe graţie companiei sale Hello Sunshine – şi Nicole Kidman sunt producătoare executive ale serialului „Big Little Lies”.

Întrebată despre impactul pe care această producţie TV l-a avut asupra ei, Reese Witherspoon a dezvăluit pentru revista InStyle că este „cu certitudine şi mai hotărâtă să lucreze cu scenariste, regizoare şi femei care nu au beneficiat până acum de oportunităţile pe care le meritau”. AGERPRES

Sursa video: Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Varianta Delta se transmite la fel de rapid ca varicela. Ce măsuri recomandă Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA

Publicat

Arhivă foto

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condițiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC) din SUA, citat de Reuters.

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înțeleagă pericolul.

Documentul a spus că persoanele nevaccinate au de trei ori mai multe șanse de a se infecta și de peste 10 ori mai multe șanse să se îmbolnăvească grav sau să moară.

„Recunoașteți că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați”.

Delta, la fel de transmisibilă ca varicela

Textul a descris varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela și mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituția recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de Washington Post.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că se pot pierde ușor câștigurile obținute cu greu în lupta împotriva COVID-19, pe măsură ce varianta Delta se răspândește. Reprezentanții organizației susțin că vaccinarea ar putea salva vieți.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia a anunţat 16 decese și 6.513 noi cazuri de COVID, în scădere față de ziua precedentă

Publicat

Italia a anunţat 16 decese legate de coronavirus sâmbătă, în scădere de la 18 cu o zi înainte, potrivit Ministerului Sănătăţii. Și numărul zilnic de noi infecţii a scăzut de la 6.513 de la 6.619, informează Reuters.

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume.

Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.

Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19 – cu excepţia celor de la terapie intensivă – s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, faţă de 1.812 cu o zi înainte.

Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.

Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod ROȘU de vijelie în județele Satu Mare și Maramureș

Publicat

Arhivă foto

Meteorologii au emis duminică seara o avertizare Cod roșu de vijelie pentru mai multe localități din județele Satu Mare și Maramureș.

Potrivit ANM; sunt vizate localitățile Seini, Tăuții-Măgherăuș, Recea, Cicârlău, Ardusat din județul Maramureș și Medieșu Aurit, Culciu, Viile Satu Mare, Apa, Crucișor, Homoroade, Pomi, Valea Vinului din județul Satu Mare.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, rafale peste 90-100 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse care vor depăși 35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 20.30.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trenurile vor circula cu viteză redusă, pe anumite intervale de staţii, din cauza caniculei

Publicat

tren
Arhivă foto

CFR SA anunţă că în cursul zilei de duminică, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.

Astfel, conform unui comunicat al companiei, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidenţa atenţionărilor de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

De asemenea, CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze din timp pasagerii despre condiţiile speciale de trafic, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate