Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Alarmă cu bombă la Mall Băneasa

Publicat

O alertă cu bombă la un centru comercial din Băneasa a pus autoritățile pe jar.

„În urma unui apel la numărul de urgență 112 a fost sesizată prezența unui dispozitiv artizanal improvizat la un centru comercial din sectorul 1”, anunță SRI.

Pirotehniștii au mers acolo și aplică măsurile de intervenție standard, în colaborare cu Poliția.

UPDATE: Alarma a fost falsă.

MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Probleme la facturile de energie. Milioane de facturi de la un singur operator se recalculează

Publicat

ANPC continuă controlul la furnizorii de energie electrică și gaze. A făcut aproape 100 de controale, alte 100 sunt în curs. Mai mulți operatori au emis facturi fără compensarea prețurilor sau nu răspund la timp solicitărilor. Peste 2.000.000 de facturi s-au stornat de la un singur operator.

Până în acest moment, comisarii ANPC au terminat 94 de acțiuni de control în întreaga țară, alte 100 fiind în curs de derulare.

Până acum, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 645.000 lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

De exemplu, la Electrica Furnizare, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi la care nu se cuprinse conceptele de compensare/plafonare de la 1 noiembrie 2021, informează ANPC.

Dintre cele mai importante abateri constatate de către comisarii ANPC:

• nu a fost aplicată plafonarea și compensarea prețurilor conform OUG118/2021 începând cu 01.11.2021

• tabelul privind consumul energie electrică de pe site-ul companiei nu cuprinde consumul zilnic de referință, inclusiv marja de 10%

• informările privind compensarea facturilor de energie electrica și gaze naturale, transmise clienților, nu conțin elementele din care este compus prețul la care se aplică compensarea

• nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor

• nerespectarea termenului de răspuns la solicitarile petenților de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică și gaze naturale, punând consumatorii în situația de a nu cunoaște statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile

• contractele emise nu conțin prețul serviciilor din prețul gazului, doar prețul total, astfel încât consumatorul nu poate verifica modalitatea de calcul al compensării acordate

• diferențe de preț între 2 notificări privind prețul emis de operatorul economic unui consummator

• împiedicarea, sub orice formă a comisarilor ANPC de a exercita atribuțiile de serviciu: nerespectarea termenului de răspuns

• procedură nesigură: operatorul economic nu s-a asigurat că notificările privind majorările de preț au fost primite de consumatori

• practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative

• furnizarea de energie electrică, fără licență

• nerespectarea termenului de facturare și facturarea comasată pe două luni.

Comandamentul pentru Energie își continuă verificările până pe data de 31 martie 2022.

În această perioadă, în cazul în care constată nereguli la facturile de energie electrică și gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamație online sau în scris (prin poștă sau predare personală la sediile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor, ale căror adrese sunt stipulate pe site-ul www.anpc.gov.ro).

Totodată, pentru sesizări, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara un număr de telefon și o adresă de e-mail dedicate.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 3.5 produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs, miercuri la amiază, în Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Potrivit Institutului Național d Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, miercuri, 19 ianuarie, la ora 13:16:26 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5.

Seismul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brașov, 92km S de Bacău, 103km NE de Ploiești, 110km V de Galați, 114km NV de Brăila, 153km N de București, 172km SV de Iași, 174km NE de Pitești, 197km E de Sibiu, 217km SV de Chișinău.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de Covid la Casa de Asigurări de Sănătate Prahova: 19 angajați, confirmați pozitiv

Publicat

Un focar de Covid a fost depistat miercuri la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde 19 angajați au fost confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Prahova, cei 19 salariați ai CJAS infectați cu noul coronavirus au rămas în izolare, sub supravegherea medicilor de familie.

În ultimele 24 de ore, în județ au fost înregistrate 424 noi cazuri de Covid și două decese, la doi bărbați de 80 și 88 de ani.

Conform raportării DSP Prahova, numărul de paturi Covid-19 ocupate este de 171. În secțiile ATI sunt ocupate 25 paturi, din totalul de 26. Gradul de ocupare al paturilor este de 19%.

Incidența cazurilor de Covid în Prahova a ajuns la 2,52 la mia de locuitori.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Asistentă amenințată și înjurată de un bărbat, la UPU Focșani. Ce amendă a primit scandalagiul

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat de 40 de ani, din municipiul Focşani, a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei după ce ar fi ameninţat şi înjurat o asistentă medicală de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„În cursul zilei de ieri, 18 ianuarie, în jurul orei 16,00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi de către un cadru medical cu privire la faptul că un bărbat adresează injurii în incinta UPU a spitalului din municipiul Focşani. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, însă bărbatul nu se mai afla în incinta spitalului. Ulterior, acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Focşani, şi sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 cu amendă în cuantum de 2.000 lei”, a precizat IPJ Vrancea.

Miercuri, în mediul online a apărut o filmare în care un bărbat înjura o asistentă medicală de triaj pentru că aceasta i-ar fi recomandat să meargă la un alt spital din municipiu dacă nu poate aştepta, la UPU Focşani fiind aglomerat. Bărbatul a plecat ameninţând-o pe asistentă şi spunându-i: „Te prind eu! Lasă că te urmăresc eu!”.

Potrivit poliţiei, până în prezent nu a fost depusă nicio plângere privind săvârşirea vreunei infracţiuni. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe