EVENIMENT
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM
Țările ar trebui să ia măsuri rapide pentru a limita răspândirea variolei maimuței și să facă schimb de date despre stocurile de vaccinuri, a declarat vineri un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.
„Credem că, dacă punem în aplicare măsurile corecte acum, probabil că putem să o stăpânim cu ușurință”, a declarat Sylvie Briand, director în OMS.
Citește și: Variola maimuței în Europa. UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva acestei boli
„Pentru noi, credem că prioritatea cheie în prezent este încercarea de a limita această transmitere în țările non-endemice”, a declarat Briand, conform Reuters.
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM: măsurile necesare
Printre măsurile necesare se numără detectarea și izolarea timpurie a cazurilor și urmărirea contactelor, a adăugat ea.
Statele membre ar trebui, de asemenea, să facă schimb de informații cu privire la stocurile de primă generație de vaccinuri antivariolice, care pot fi, de asemenea, eficiente împotriva variolei maimuțelor, a declarat Briand.
„Nu știm exact numărul de doze disponibile în lume și de aceea încurajăm țările să vină la OMS și să ne spună care sunt stocurile lor”, a spus ea.
O prezentare făcută de aceasta descrie stocurile globale ca fiind „foarte limitate”.
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM: vaccinare țintită
În prezent, oficialii OMS nu recomandă vaccinarea în masă, sugerând, în schimb, o vaccinare țintită, acolo unde se poate, pentru contacții apropiați ai celor infectați.
Variola maimuței este o infecție virală de obicei ușoară, endemică în unele părți din vestul și centrul Africii.
Se răspândește în principal prin contact apropiat și, până la recenta epidemie, era rar întâlnită în alte părți ale lumii, motiv pentru care apariția recentă a unor cazuri în Europa, Statele Unite și alte zone a stârnit alarma.
Până în prezent, există aproximativ 300 de cazuri confirmate sau suspecte în aproximativ 20 de țări în care virusul nu a circulat anterior. MEDIAFAX
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro