EVENIMENT
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM

Țările ar trebui să ia măsuri rapide pentru a limita răspândirea variolei maimuței și să facă schimb de date despre stocurile de vaccinuri, a declarat vineri un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.
„Credem că, dacă punem în aplicare măsurile corecte acum, probabil că putem să o stăpânim cu ușurință”, a declarat Sylvie Briand, director în OMS.
Citește și: Variola maimuței în Europa. UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva acestei boli
„Pentru noi, credem că prioritatea cheie în prezent este încercarea de a limita această transmitere în țările non-endemice”, a declarat Briand, conform Reuters.
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM: măsurile necesare
Printre măsurile necesare se numără detectarea și izolarea timpurie a cazurilor și urmărirea contactelor, a adăugat ea.
Statele membre ar trebui, de asemenea, să facă schimb de informații cu privire la stocurile de primă generație de vaccinuri antivariolice, care pot fi, de asemenea, eficiente împotriva variolei maimuțelor, a declarat Briand.
„Nu știm exact numărul de doze disponibile în lume și de aceea încurajăm țările să vină la OMS și să ne spună care sunt stocurile lor”, a spus ea.
O prezentare făcută de aceasta descrie stocurile globale ca fiind „foarte limitate”.
ALARMĂ OMS. Variola maimuței poate fi stăpânită dacă acționăm ACUM: vaccinare țintită
În prezent, oficialii OMS nu recomandă vaccinarea în masă, sugerând, în schimb, o vaccinare țintită, acolo unde se poate, pentru contacții apropiați ai celor infectați.
Variola maimuței este o infecție virală de obicei ușoară, endemică în unele părți din vestul și centrul Africii.
Se răspândește în principal prin contact apropiat și, până la recenta epidemie, era rar întâlnită în alte părți ale lumii, motiv pentru care apariția recentă a unor cazuri în Europa, Statele Unite și alte zone a stârnit alarma.
Până în prezent, există aproximativ 300 de cazuri confirmate sau suspecte în aproximativ 20 de țări în care virusul nu a circulat anterior. MEDIAFAX
EVENIMENT
Construiește-ți cariera alături de profesioniști! Aplică la programul de internship „Rising Stars at IULIUS”

O carieră de succes se construiește prin pași mici, siguri și bine ghidați, alături de profesioniști care sunt dispuși să-și împărtășească experiența și cunoștințele. Tinerii care doresc să își înceapă parcursul profesional au oportunitatea să se înscrie în programul de internship demarat de compania IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte mixed-use din România.
Leasing, Media Sales, Marketing, International Financial Reporting Standards…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Episcopul Cristian Crișan de la Blaj a reprezentat Biserica Greco-Catolică din România la Jubileul Bisericilor Orientale

Episcopul Cristian Crișan a reprezentat Biserica Greco-Catolică din România la Jubileul Bisericilor Orientale
Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a participat, în calitate de reprezentant al cardinalului Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România, la o celebrare liturgică deosebită, organizată în Bazilica San Pietro din Roma.
În cadrul Jubileului Bisericilor Orientale (12–14 mai 2025), episcopul Cristian a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Noi drepturi pentru doctoranzi și cadre didactice, în timpul concediului pentru creșterea copilului. Proiect la Camera Deputaților

Noi drepturi pentru doctoranzi și cadre didactice, în timpul concediului pentru creșterea copilului. O propunere legislativă depusă recent la Camera Deputaților vizează introducerea unor reglementări privind suspendarea și prelungirea de drept a duratei programului de doctorat, respectiv recunoaşterea perioadei concediului pentru creşterea copilului în calculul vechimii pentru înscrierea la examenele de avansare profesională pentru gradele didactice II şi I.
Propunerea legislativă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
DOTĂRI de peste 15 milioane lei la Spitalul Municipal Dej. Printre aparate, RMN și computer tomograf de ultimă generație

Miercuri s-a finalizat o nouă investiție importantă și cu impact pentru comunitatea dejeană și comunitățile din zona Dejului și anume dotarea unității de asistență medicală ambulatorie a Spitalului Municipal Dej cu aparatură de ultimă generație, în valoare de peste 15 milioane de lei. De această investiție vor beneficia peste 60.000 de persoane.
Proiectul, depus de Primăria Municipiului Dej și finanțat 100% prin Planul Național de Redresare și Reziliență…
Citește mai mult pe Cluj24.ro