Connect with us

ACTUALITATE

Alba Iulia Music & Film Festival se mută în spații indoor, duminică. Noul PROGRAM al activităților, concertelor și proiecțiilor

Publicat

300643196 5947778075251852 7623629846774037015 n 1000x600.jpg

Activitățile, concertele și proiecțiile din ultima zi a festivalului Alba Iulia Music & Film Festival au fost mutate de organizatori în spații indoor la Alba Iulia, din cauza vremii nefavorabile.

„Pentru că se anunță o zi ploioasă, ne vom strecura printre stropi și intrăm în săli. Proiecțiile și concertele programate la Alba Iulia Music and Film Festival vor putea fi urmărite în Muzeul Principia, Casa de Cultură a Studenților și Casa de Cultură a Sindicatelor”, au transmis organizatorii.

Program Alba Iulia Music & Film Festival, duminică – 21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Violonist în trecere prin Cluj, „îngerul salvator” al unui cățel lovit de mașină. Oferă-i o șansă cu o donație pentru operație

Publicat

befunky collage1 1 scaled e1669645988719.jpg

Un bărbat, devenit recent membru într-un grup de Facebook al iubitorilor de animale din Cluj-Napoca, a împărtășit cu aceștia o experiență cu un câine lovit de mașină într-o postare ce a strâns numeroase reacții apreciative.

„M-am aflat la locul și momentul în care acest cățel a fost lovit pe drumul dinspre aeroport, de o mașină care nu a oprit. Câinele se zbătea fără succes să se ridice. Am oprit să-l verific, privirea lui speriată și suferindă mi-a cerut ajutor.

L-am luat în mașină și dus la veterinar, unde a fost preluat imediat. Radiografia a dat vești mult mai bune decât mi-am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Blackjackul și lucrurile interesante despre acesta (P)

Publicat

blackjackul

Cazinourile sunt locuri care reușesc să adune jucători din toate categoriile sociale și de toate vârstele. Deși există mai multe jocuri și strategii de joc, Blackjack rămâne cel mai faimos și îndrăgit joc de cazinou din lume.

Blackjack, cunoscut și sub numele de 21, este unul dintre cele mai celebre și apreciate jocuri de noroc din lume. Se joacă atât în online cât și în cazinourile fizice.

Deși aparent este un joc simplu, cu reguli ușor de înțeles, blackjack este de fapt un joc complex, în cadrul căruia este implicată atât inteligența jucătorului cât și cea a dealer-ului.

Scopul jocului 21 este ca jucătorul să învingă dealerul. Ce trebuie să faci ca să câștigi în fața dealer-ului? Există mai multe variante prin care poți “bate” dealer-ul: să ai o valoare a mâinii mai mare decât valoarea mâinii sale; dealer-ul să aibă o mână care depășește valoarea 21; să tragi o mână de 21 pe primele două cărți, atunci când dealer-ul nu o face.

Dar, cum pierzi în fața dealer-ului? Valoarea mâinii tale trebuie să depășească valoarea 21 sau mâna dealer-ului trebuie să aibă o valoare
mai mare decât a ta la sfârșitul rundei.

Dacă până acum nu ai încercat niciodată să joci blackjack, poți face primul pas la oricare din cazinourile online din România. Unele dintre cele mai bune și variate oferte le găsești la Admiral, unde te poți bucura de promoții și oferte de tipul “bonus Admiral”, valabile atât pentru jucătorii noi cât și pentru cei existenți.

Pe scurt, aceasta este esența blackjack-ului. Din acest articol vei afla mai multe lucruri interesante despre jocul 21, care îți vor îmbogăți, cu siguranță, viziunea asupra jocului în sine și asupra oamenilor care îl joacă.

Blackjack-ul este cel mai bun joc din cazinouri

Aproape toți jucătorii experimentați susțin la unison că blackjack este cel mai bun joc de cazinou. Nu degeaba în Statele Unite ale Americii, 21 este cel mai popular joc de masă la orice cazinou.

Pentru a onora acest joc celebru, s-a creat un Blackjack Hall of Fame în San Diego, California, în interiorul Native American Barona Resort and Casino.

Dar iată de ce blackjack este cel mai bun joc:

Este ușor de înțeles și de jucat

Cu cât un joc de noroc este mai simplu de înțeles cu atât este mai apreciat de către jucători. În cazul blackjack-ului, regulile sunt foarte ușoare: dealer-ul îți distribuie două cărți, fiecare valorând suma de pe față, cu valetul, dama și regele valorând câte 10 puncte fiecare, iar așii 1 sau 11.

joc din cazinouri

Scopul jocului este să obții un total mai mare decât dealerul și să îți menții totalul la 21 sau mai puțin. Orice total de 22 sau mai mare este o mână necâștigătoare.

16 este cea mai proastă mână din blackjack, urmată îndeaproape de 15, ca a doua cea mai proastă mână.

Are unul dintre cele mai mici avantaje ale casei

Avantajul casei (suma pe care cazinoul se așteaptă să o câștige din fiecare pariu, exprimată ca procent) este mic în cazul jocului 21 în comparație cu alte jocuri de noroc.

Majoritatea jocurilor de cazinou au un avantaj al casei de aproape 5%, dar blackjack-ul are are un avantaj al casei între 0,5% și 1%. De exemplu, de fiecare dată când pariezi 100 de lei la blackjack, cazinoul se așteaptă să pierzi între 50 de bani și 1 leu.

Blackjack are strategii de joc

Strategia de bază este compararea fiecărui total posibil pe care l-ai putea avea cu fiecare carte posibilă de dealer și care este cea mai bună mișcare din punct de vedere matematic pe care să o faci în fiecare dintre aceste situații.

Există în librării și pe site-uri de cumpărături un ghid cu strategiile de bază din cadrul jocului de blackjack.

Număratul cărților nu este ilegal

Un alt lucru interesant despre blackjack este că se pot număra cărțile, acest lucru fiind perfect legal. Cazinourile vor să crezi că a număra cărțile înseamnă a trișa, dar aceasta e problema lor, atâta timp cât nu ești prins.

De exemplu, cazinourile din Atlantic City nu îți pot interzice să numeri cărțile.

strategii de joc

La începutul anilor '60, numărarea cărților era considerată o strategie de bază pentru blackjack. Matematicianul Edward O. Thorpe a scris chiar și o carte despre asta numită „Beat the Dealer”.

Jocul 21 a fost adus în America de francezi

Primele referințe despre jocul 21 au fost semnalate în jurul anului 1600, în literatura din Spania. Acest joc a ajuns în America odată cu apariția coloniștilor francezi, în secolul al XVIII-lea.

A câștigat rapid popularitate și a fost introdus în multe săli de jocuri de noroc deschise în New Orleans în 1820, an în care s-au și legalizat jocurile de noroc în SUA.

În acea perioadă, un dealer pe nume Eleanor Dumont și-a deschis propria sală de jocuri de noroc în Nevada, care se numea Vingt-et-Un.

Cât despre originea blackjack-ului, există două curente: fie a venit din cazinourile franceze în jurul anilor 1700 în timpul domniei lui Ludovic al XV-lea unde a fost numit Vingt-et-Un (douăzeci și unu în franceză), fie își are originea în Antichitate, când romanii îl jucau cu blocuri de lemn inscripționate cu numere.

Alte jocuri de cărți care ar fi putut determina dezvoltarea Vingt-et-Un sunt jocul spaniol Trente-Un, jocul italian Sette e Mezzo și jocul francez Quinze.

Un alt lucru interesant din istoria jocului 21, este faptul că Vingt-et-Un a fost un joc preferat de împăratul francez Napoleon Bonaparte. Chiar dacă în timpul domniei sale interzisese soldaților săi jocurile de cărți, în exilul său pe Insula Elba, Napoleon a devenit un maestru al jocului.

Concluzie

Blackjack este un joc distractiv, ușor de învățat, dar aproape imposibil de stăpânit. Strategiile de câștig te ajută într-o anumită măsură, dar niciodată vei avea jocul 21 la degetul mic.

Când joci pe mize mari, trebuie să iei decizii la secundă, un lucru greu de realizat mai ales dacă ești jucător începător. Soluția este să exersezi, să joci pe sume mici și să înveți mereu.

Blackjack este și va rămâne unul dintre cele mai faimoase și îndrăgite jocuri de cazinou din lume pentru că este distractiv și ușor de înțeles
regulile principale.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Centrul de TRANSPLANT Multiorgan aprobat de CJ Cluj. Investiție de 800 de milione de lei. 80% din bani, din PNRR

Publicat

randare centrul integrat de transplant cj 2 e1605699974902.jpg

Plenul reunit al Consiliului Județean Cluj a aprobat luni proiectul de construire a Centrului de Transplant Multiorgan de la Cluj. Proiectul, care este unic în România și Europa de Est va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consilierii județeani au voro astăzi proiectul, un pas necesar, avînd în vedere că prin PNRR a fost lansat apelul competitiv, care are în vedere finanțarea construirii a minim 25 de spitale sau unități sanitare noi, investiție prin care se va asigura inclusiv dotarea instituțiilor spitalicești cu echipamente și aparatură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Națională la Alba Iulia: 50 de polițiști locali vor asigura măsuri de ordine, de 1 Decembrie. Cu ce vor fi echipați

Publicat

politia locala.jpg

 La Alba Iulia, de Ziua Națională, 50 de polițiști locali vor asigura măsuri de ordine, a anunțat viceprimarul Emil Popescu.

Potrivit acestuia, agenții vor fi echipați, printre altele, cu pistol, spray iritant lacrimogen și BodyCam pentru foto-video.

”Misiunea celor de la Poliția Locală, Serviciu din cadrul Primăriei Municipiului, începe în data de 29 noiembrie, la ora 7.00 și se încheie în data de 1 decembrie, la ora 24.00”, a precizat Popescu.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe