Connect with us

EVENIMENT

Alba Iulia: Poeta Ana Blandiana va primi titlul de Cetățean de Onoare, alături de Aurel Pantea, Cornel Nistea și Romulus Rusan

Publicat

alba iulia: poeta ana blandiana va primi titlul de cetățean

Poeta Ana Blandiana va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa a inițiat un proiect în acest sens. 

Pe lângă Ana Blandiana, alți trei scriitori sunt propuși de Pleșa, pentru acest titlu: Aurel Pantea, Cornel Nistea și Romulus Rusan (post-mortem).

Ana Blandiana și-a făcut debutul în literatură în anii 1960 și a continuat să publice volume de poezie, proză și eseuri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

JOI: Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în trei localități din Alba. Se vor monta debimetre la rezervoarele de acumulare

Publicat

joi: furnizarea apei potabile va fi întreruptă în trei localități

Locuitorii din Stremț, Geoagiu de Sus și Geomal vor rămâne fără apă potabilă joi, 10 octombrie, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Potrivit operatorului Apa CTTA, furnizarea apei potabile va fi întreruptă în vederea montării debitmetrelor cu flanșe la rezervoarele de acumulare ale acestor localități. 

„Rugăm consumatorii să își asigure rezerva de apă necesară pe perioada întreruperii.

La reluarea furnizării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, decorată de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel”

Publicat

buzoianu 5.jpg

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, a fost decorată, miercuri, de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel”.

„Astăzi, 9 octombrie, am fost deosebit de onorată să primesc Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni, cu medalie de aur, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia.

anca buzoianuanca buzoianu

FOTO. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, decorată de Mitropolitul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Averile candidaților la prezidențiale. Cât de bogați sunt Ciolacu, Ciucă, Geoană, Lasconi, Simion și alții

Publicat

averile candidaților la prezidențiale. cât de bogați sunt ciolacu, ciucă,

Averile candidaților la prezidențiale: Cursa pentru președinția României scoate la iveală nu doar viziuni politice diferite, ci și averi variate ale candidaților.

De la proprietăți imobiliare impunătoare și mașini de lux, la conturi bancare substanțiale sau împrumuturi personale, declarațiile de avere ale principalilor candidați arată discrepanțe majore între stilurile de viață ale acestora.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lecție deschisă despre ororile Holocaustului, la două școli din Blaj. Ce lecții au învățat elevii

Publicat

lecție deschisă despre ororile holocaustului, la două școli din blaj.

Elevii  claselor VII-VIII  din cadrul Școlii Gimnaziale ,,P.P. Aaron,, Blaj și Școala Gimnazială ,,I. M. Moldovan,, Blaj au participat, în perioada 7-9 octombrie, la activitatea educativă intitulată „Holocaustul – Lecții ale Memoriei”.

A fost vorba despre o activitate făcută cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. A fost vorba despre o activitate menită să le ofere o înțelegere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe