Connect with us

EVENIMENT

ALBA: Proiectul privind construcția Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba, aprobat de Ministerul Dezvoltării – Alba24

Publicat

Sursa foto: Alba24.ro

Proiectul depus de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, privind construcția Secției de Psihiatrie cu ambulatoriu, 50 de paturi, săli de tratamente, consultații și terasă circulabilă în partea superioară, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care, prin Compania Națională de Investiții (CNI), se va ocupa de edificare. Suma totală care va fi investită este de aproape 20 de milioane de lei.

Consiliul Județean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află spitalul, avea în plan finanțarea construcției unei moderne secții de psihiatrie. Având în vedere suma mare de bani necesară investiției, reprezentanții SJU Alba Iulia împreună cu reprezentanții CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obține o parte din finanțare, iar banii astfel economisiți să se îndrepte spre alte proiecte din Sănătate. Documentația a fost depusă la MDRAP în februarie 2017, iar finanțarea a fost aprobată la începutul acestui an.

Valoarea investiției este de 19.921.048 de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Județean Alba. Durata prevăzută a execuției este de 36 de luni, SJU Alba Iulia a predat proiectul și amplasamentul către MDRAP care, prin CNI, se va ocupa de licitații, edificare etc. SJU Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiției și nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia. Clădirea va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Județean de Medicină Legală și va corespunde nevoilor tuturor pacienților care vor fi internați sau tratați aici. (ALBA24.RO)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Salariul mediu brut din Ungaria a crescut cu 14,6% față de 2023. Cu cât a CRESCUT în România

Publicat

salarii bani lei teancuri e1670154177177.jpg

Salariul mediu brut din Ungaria a crescut cu 14,6% față de 2023. În România, salariul mediu brut pe economie este de 7.567 de lei, asta însemnând o creștere de aproximativ 12% față de 2023.

Salariul mediu brut al angajaţilor cu normă întreagă din Ungaria a fost de 605.100 forinţi (1.532,40 de euro) în ianuarie, în timp ce salariul mediu net, calculat cu facilităţi, a fost de 416.600 forinţi (1.029,70 de euro).

Salariul mediu brut din Ungaria a crescut cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

30 martie: Ziua Internațională a Tulburării Bipolare. Cum se manifestă această boală și cum se poate trata

Publicat

30 martie: ziua internațională a tulburării bipolare. cum se manifestă

30 martie: Ziua Internațională a Tulburării Bipolare sau Ziua Mondială a Persoanelor Bipolare este un eveniment anual dedicat conștientizării și înțelegerii tulburării bipolare și a impactului acesteia asupra vieții persoanelor afectate și a familiilor lor.

Scopul acestei zile este de a informa și de a educa publicul cu privire la tulburarea bipolară, care este o afecțiune mentală caracterizată prin schimbări extreme de dispoziție, de la stări de manie sau hipomanie la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Viaductele de pe secțiunea Nădășelu-Mihăiești din A3, construite în 27 de luni. A fost desemnat câștigătorul licitației

Publicat

autostrada nadaselu mihaiesti 3.jpg

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția celor două viaducte de pe secțiunea Nădășelu -Mihăiești a Autostrăzii Transilvania – A3, anunță CNAIR.

Contractul pentru devierea traseului între kilometri 10+009– kilometri 12+000 și kilometri 21+406 – kilometri 24+890 a fost atribuit Asocierii OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. – VISIO CONSTRUCTION WORKS S.R.L.

Aceasta a fost și singura ofertă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Traficant de droguri, prins în FLAGRANT într-un cămin studențesc din Cluj-Napoca. A fost reținut pentru 24 de ore

Publicat

droguri 1 e1711718744160.jpeg

Un traficant de droguri a fost prins în flagrant într-un cămin studențesc din Cluj-Napoca. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe