Connect with us

ACTUALITATE

Alegeri SUA 2024: Oprah Winfrey o susține pe Kamala Harris la Casa Albă. ”Să alegem adevărul. Să alegem onoarea şi să alegem bucuria!”

Publicat

oprah winfrey sursa facebook
sursa foto: Facebook

Celebra prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey, una din cele mai importante figuri ale culturii populare din Statele Unite, i-a îndemnat miercuri pe americani să aleagă „bucuria” şi să o propulseze la Casa Albă pe vicepreşedinta Kamala Harris, transmite joi EFE.

Într-un discurs însufleţit la Convenţia Naţională Democrată din Chicago, Oprah Winfrey a îndemnat un public entuziast: „Să alegem adevărul. Să alegem onoarea şi să alegem bucuria!”

Winfrey a subliniat originile lui Harris, menţionând că, în curând, americanii îşi vor învăţa copiii despre cum fiica a doi imigranţi, o indiană şi un jamaican, „a crescut pentru a deveni al 47-lea preşedinte al SUA”.

„Acesta este cel mai bun lucru despre SUA”, a susţinut Oprah Winfrey în timp ce publicul aplauda şi scanda „SUA, SUA!”

Menţionând că este înregistrată ca independentă, dar că l-a susţinut de ani de zile pe fostul preşedinte democrat Barack Obama, vedeta a îndemnat acest grup de alegători să o susţină pe Kamala Harris.

„Facem apel la toţi independenţii şi la toţi cei indecişi”, a spus ea. „Ei ştiu că acest lucru este adevărat. Ei ştiu că le spun adevărul: valorile şi caracterul sunt cel mai important lucru, atât când vine vorba de leadership, cât şi în viaţă”, a afirmat Oprah Winfrey. În acest context, ea le-a cerut alegătorilor să aleagă „bunul simţ în locul prostiilor”.

Susţinerea sa faţă de fostul preşedinte Barack Obama la alegerile din 2008 a avut un impact uriaş în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat împotriva lui Hillary Clinton. În 2016, după ce Barack Obama a părăsit preşedinţia, Winfrey a susţinut-o pe fostul secretar de stat, dar nu s-a implicat în campanie.

La alegerile din 2020, Oprah Winfrey a susţinut tandemul Joe Biden – Kamala Harris, sărbătorind faptul că Harris ar putea deveni prima femeie care să ocupe funcţia de vicepreşedinte al SUA.

Sprijinul său pentru Kamala Harris şi, în special, participarea sa la evenimente de campanie ar putea fi cheia pentru mobilizarea electoratului la alegerile din noiembrie, în care candidata democrată se va confrunta cu fostul preşedinte republican Donald Trump.

Înainte de Winfrey, Amanda Gorman, o poetă afro-americană care a recitat unul din poemele sale la ceremonia de învestire a preşedintelui Joe Biden în 2020, a urcat pe scenă la Chicago pentru a citi o poezie despre ce înseamnă America şi valorile care îi unesc pe cetăţeni ca naţiune.

Vorbind despre ideea visului american, Gorman a evocat titlul autobiografiei lui Barack Obama, ‘The Audacity of Hope’ (‘Îndrăzneala de a spera’). „Ziua de mâine nu este scrisă de probabilităţile provocărilor noastre, ci de îndrăzneala speranţei noastre, de vitalitatea votului nostru”, a recitat poeta americană.

„Abia acum, apropiindu-ne de acest aer rarefiat, ne dăm seama că poate visul american nu este deloc un vis, ci o provocare de a visa împreună, ca un milion de rădăcini, legate, ramificate în sus, cu umilinţă, formând un singur copac”, a spus Amanda Gorman, desemnată în 2017 drept cea mai bună tânără poetă din SUA.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani anunță că a început controalele de monitorizare pentru CAMPANIA 2024

Publicat

agricultura.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani a anunțat astăzi că a început controlul prin monitorizare (“checks by monitoring ”) pentru  Campania 2024.

Sistemul de monitorizare a suprafețelor agricole are ca scop verificarea condițiilor de eligibilitate, în vederea gestionării corespunzătoare a cererilor de sprijin depuse de fermieri pentru toate intervențiile legate de suprafață finanțate din FEGA, pentru anumite intervenții legate de suprafață finanțate din FEADR prin utilizarea datelor furnizate de sateliții Sentinel din cadrul programului Copernicus, a transmis APIA Botoșani.

“Acțiunea va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniță sau școală vor primi fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie

Publicat

elevi liceu sala clasa

Aproximativ 1,9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală vor primi în anul şcolar 2024 – 2025 fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie proaspete,  a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„Guvernul a luat astăzi mai multe decizii luate care pregătesc viitorul an şcolar. Aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală vor primi în continuare fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie proaspete.

Continuă astfel programul pentru şcoli al României de care au beneficiat aproximativ 1,8 milioane de copii în cursul anului precedent, iar acest program continuă şi se extinde. Bugetul total al programului depăşeşte 760 de milioane de lei din care peste 86 de milioane reprezintă ajutorul financiar alocat de către Uniunea Europeană”, a spus Mihai Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că, săptămânal, copiii din grădiniţe şi şcoli până în clasa a opta inclusiv vor primi câte două porţii de fructe şi legume, trei porţii de lapte sau lactate, două porţii de produse lactate şi cinci produse de panificaţie.

„În plus, ei vor fi şi învăţaţi de ce este important să mâncăm sănătos prin acţiuni educative despre nutriţie incluse în acest program. Programul este finanţat de către Ministerul Agriculturii, dar derularea sa efectivă cade în responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale şi în responsabilitatea directorilor grădiniţelor şi şcolilor care răspund de buna desfăşurare a acestui program”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

susa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD, chemat la Botoșani pentru un bărbat de 49 de ani care a făcut infarct

Publicat

elicopter.jpg

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă după amiază pentru a prelua un bărbat de 49 de ani, aflat în stare gravă.

Bărbatul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD va ateriza pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță sunt asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bacalaureat 2024, sesiunea a doua: Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la Botoșani

Publicat

examen scris bacalaureat test elev scrie banca.jpeg

Publicitate

ISJ Botoșani a anunțat astăzi că la proba E.d), proba la alegere a profilului și a specializării, din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august 2024), desfășurată astăzi, 21 august, au fost înscriși 381 candidați.

Din aceștia, 83 au fost absenți dar s-a înregistrat o rată de participare de 78,21%.

În același timp, ISJ Botoșani a mai precizat că un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Urmăriți Botosani24.ro…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe