Connect with us

ACTUALITATE

Alergie la arahide: Expunerea treptată şi precoce, o pistă promiţătoare pentru remisiune

Publicat

arahide pixabay
sursa foto: pixabay.com

Obişnuirea treptată şi precoce cu arahidele a copiilor alergici la acestea ar putea ajuta sistemul lor imunitar să depăşească problema ce are implicaţii serioase asupra sănătăţii, dar şi a vieţii lor sociale, conform unui studiu publicat vineri, citat de AFP.

„Găsirea unor opţiuni de tratament sigure şi eficiente este crucială pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor copii, dintre care mulţi rămân alergici toată viaţa”, a declarat unul dintre cercetătorii implicaţi în acest studiu, doctor Wesley Burks, de la Universitatea din Carolina de Nord.

Potrivit studiului american, publicat în jurnalul The Lancet şi care a implicat copii de la 0 la 3 ani, acest tratament de obişnuire prin administrare pe cale orală pe o perioadă de doi ani şi jumătate a permis o remisiune a alergiei la un copil din cinci.

La şase luni după încheierea tratamentui de lungă durată, aceşti copii au fost capabili să tolereze o doză echivalentă cu 16 alune de pământ.

În plus, pentru aproape trei sferturi dintre copii, tratamentul a condus la desensibilizare, stadiul premergător remisiunii.

Aceşti copii au putut tolera doza corespunzătoare a 16 arahide atunci când aceasta le-a fost administrată imediat după terminarea tratamentului.

„Mai puţin de un an”

„Copiii care au intrat în remisiune se aflau cel mai adesea în grupul cel mai tânăr, cele mai bune rezultate fiind observate în cazul celor care aveau mai puţin de un an” la începutul studiului, a comentat doctor Stacie Jones de la Universitatea de Medicină din Arkansas, implicată în cercetare şi citată în The Lancet.

„Acest lucru sugerează că intervenţia precoce poate oferi o şansă mai bună de remisiune. Cu toate acestea, în studiul nostru a existat doar un număr mic de copii cu vârsta sub un an, aşa că acest aspect necesită investigaţii suplimentare”, a continuat ea.

Alte studii anterioare au indicat în aceeaşi direcţie

Alte studii anterioare au indicat în aceeaşi direcţie, însă această cercetare se remarcă prin durata ei.

Alergia la arahide (sau alune de pământ) afectează 2% dintre copiii din ţările occidentale, conform studiului. Aceşti copii trebuie să evite să le mănânce, iar în cazul expunerii accidentale este nevoie să aibă disponibilă adrenalină auto-injectabilă pentru combaterea şocului alergic potenţial fatal.

„Dincolo de asta, nu există tratament, iar evitarea expunerii accidentale este, prin urmare, deosebit de împovărătoare pentru copii şi părinţi”, a spus Wesley Burks, citat la rândul său în The Lancet, subliniind riscurile de la şcoală sau din spaţiile publice.

Pentru copiii cei mai sensibili, chiar şi expunerea indirectă poate fi suficientă pentru declanşarea reacţiei alergice.

Limitări

Studiul a implicat 146 de copii cu vârste de la 0 la 3 ani, alergici la arahide. 96 au primit acest tratament – au înghiţit o doză zilnică de proteină de arahide pudră, care a fost mărită treptat de la 0,1 la 2.000 mg, sau echivalentul a şase alune de pământ. Ceilalţi 50 au primit un placebo (din ovăz), pentru evaluarea eficacităţii tratamentului.

Doza fixată pentru măsurarea remisiunii şi a desensibilizării a fost de 5.000 mg

Doza fixată pentru măsurarea remisiunii şi a desensibilizării a fost de 5.000 mg, sau aproximativ 16 alune de pământ.

Remisiunea a fost observată la douăzeci de copii din grupul care a primit tratamentul faţă de doar unul din grupul placebo, respectiv şaizeci şi opt versus unu în ceea ce priveşte desensibilizarea.

În plus, deşi nu au tolerat doza de 16 arahide fixată pentru evaluarea remisiei, alţi douăzeci de copii au fost capabili să suporte echivalentul a 6 până la 12 alune la şase luni după tratament.

Tratamentul a fost administrat acasă, de către părinţi, sau într-un centru medical, atunci când doza a fost mărită.

Pe lângă reacţiile benigne frecvente (erupţii cutanate, probleme intestinale, disconfort respirator…), în cazul a 21 de copii au fost necesare injecţii cu adrenalină pentru combaterea unui şoc alergic mai grav.

Autorii au admis că studiul lor are limitări şi că este nevoie de cercetări suplimentare. Ei au subliniat faptul că studiul a fost realizat după un protocol precis, sub supraveghere medicală. Chiar dacă oferă informaţii importante, este posibil ca studiul să nu reflecte exact modul în care ar reacţiona corpul participanţilor dacă ar mânca arahide în condiţii reale. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Spitalul Județean Alba: activitatea centrului de evaluare medicală a pacienților COVID, sistată în perioada cu incidență redusă

Publicat

spital alba judetean 1000x600.jpg

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba anunță că se sistează activitatea centrului dedicat evaluării medicale a pacienților diagnosticați cu COVID care se tratează la domiciliu sub observația medicului de familie. Motivul este scăderea numărului de cazuri, la nivel național și pe teritoriul județului Alba, dar și adresabilitatea scăzută din ultimele luni.

Potrivit sursei citate, în continuare, la SJU Alba Iulia, în Unitatea de Primiri Urgențe, în secția de Boli Infecțioase (prin internare) și, în funcție de gravitate, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, sunt diagnosticați, evaluați, investigați, îngrijiți și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ordin de ministru: Școlile din Botoșani care au primit provocarea de a susține testări-pilot la limba română și matematică

Publicat

examen scris bacalaureat test elev scrie banca.jpeg

 Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botosani, Scoala Gimnaziala „Elena Rares” Botosani, Botosani Scoala Gimnaziala „Leon Danaila” Darabani, Liceul Tehnologic Bucecea, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Vaculesti, Scoala Gimnaziala „Octav Bancila” Corni și Liceul Tehnologic „Stefan cel Mare si Sfant” Vorona sunt școlile care au primit provocarea unei testări-pilot la limba romana si matematica pentru toți elevii, mai putin cei din clasele a VIII-a si a XII-a. In plus, elevii de liceu vor sustine inclusiv o evaluare la istorie.

Ordinul de ministru prin care va fi introdusa evaluarea standardizata, in faza de pilotare, la sfarsitul acestui an scolar, a aparut in Monitorul Oficial. Evaluarea se va desfasura in format digital, la nivelul tuturor claselor, mai putin cele din anii terminali, in cate 7 unitati de invatamant din fiecare judet.

Ministrul Educatiei a anuntat recent ca isi doreste sa afle cat de pregatiti sunt elevii din Romania, prin urmare intentioneaza sa introduca, pana la sfarsitul acestui an scolar, o testare-pilot la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Patronii firmei Diferit ridică un nou bloc pe strada George Coșbuc, lângă Parcul Central

Publicat

bloc petri cosbuc.jpg

Familia Petri continuă șirul de investiții de pe strada George Coșbuc din Cluj-Napoca. Peste drum de un apart-hotel propus recent, deținătorii firmei Diferit vor ridica și un bloc cu 34 de apartamente. Vecinii nu au fost foarte încântați.

Noul bloc va fi ridicat după desființarea unei case existente pe locație și va avea două niveluri de subsol, parter, două etaje și un etaj retras.

Clădirea beneficiază și de avizul Comisiei de monumente.

Vecinii au atras atenția asupra faptului că parcela va fi supraconstruită, iar forma terenului ar permite ca spațiile tehnice/parcările să fie transformate în apartamente.

Avocatul familiei Petri a menționat că nu ar trebui ca analizele Comisiei de Urbanism să se bazeze pe presupuneri de rea-intenție.

Blocul de pe strada George Coșbuc, avizat favorabil

Proiectul a fost avizat favorabil, însă cu condiția reverificării modului de calcul a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aderarea Suediei și Finlandei la NATO: Ce spune președintele rus Vladimir Putin

Publicat

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda şi Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepţia cazului în care ea va include şi desfăşurarea de trupe străine pe teritoriul acestor ţări, transmit agenţiile AFP şi EFE.

”Rusia nu are probleme cu aceste ţări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o ameninţare”, a spus Putin la summitul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Aderarea Suediei și Finlandei la NATO: În ce condiții va acționa Rusia

Dar el a atras atenţia în continuare că dacă această extindere a NATO va fi însoţită de amplasarea de ”infrastructuri militare” pe teritoriul Finlandei şi al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacţioneze. ”Desfăşurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor ţări va antrena evident un răspuns” din partea Rusiei, a indicat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai subliniat că Rusia trebuie să fie atentă la ceea ce a descris drept planurile alianţei militare conduse de SUA de a-şi spori influenţa globală. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate