EVENIMENT
ALERTĂ ALIMENTARĂ. Supă la plic cu până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată
InfoCons a găsit supă la plic cu până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 29 de produse.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție:
89.66% au în compoziție tăiței/paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția produsului
44.83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
la 62.07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
la 24.14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
la 44.83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de contimente s-au adăugat.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic:
93.10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10.
93.10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs.
Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal și 459 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g și 18.9g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între <0.1 și 8.6g.
Cantitatea de glucide variază între 3.6g și 63g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5 și 15.1g.
41.38% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea de proteină se situează între 0.7g și 15.2g pentru produsele studiate.
Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0.7g și 12.8g.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi. MEDIAFAX
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”
”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.
Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.
Premierul Marcel Ciolacu a trimis…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca
Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.
„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților
Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.
Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.
Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”
Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.
Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…
Citește mai mult pe Cluj24.ro