Connect with us

EVENIMENT

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul Victor Babeș Timișoara. Cum facem diferența între viroză și gripă

Publicat

Numărul de cazuri de gripă și viroze respiratorii, înregistrate la copii și adulți, a crescut în ultimele zile la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Potrivit reprezentanților spitalului, ultimele zile au adus o creștere a numărului copiilor, dar și al adulților cu infecții cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii.

În secțiile de boli infecțioase ale Spitalului Victor Babeș sunt internați, în prezent, trei copii în vârstă de 4 ani, fiecare cu gripă și unul cu o stări febrile. De asemenea, a crescut numărul copiilor și adulților ce au fost consultați în Ambulatoriul unității sanitare, dar nu au necesitat internare.

Citește și Peste 280 de cazuri de gripă zilnică, raportate în ultima săptămână

„A crescut numărul de cazuri, și era, de altfel, și normal să se întâmple așa, după ce nu s-au mai purtat măștile de protecție, odată cu ridicarea restricțiilor. Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de gripă și viroze respiratorii. Majoritatea, din fericire, sunt forme ușoare, iar pacienții pot fi tratați acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie.

Din păcate, sunt și cazuri cu complicații, care necesită internare. Trebuie spus că noi preluăm toate cazurile de infecții respiratorii care au nevoie de suport spitalicesc, atât copii, cât și adulți. Cei mici vin la spitalul nostru, în cele mai multe cazuri, după un consult inițial făcut la Spitalul de Copii Louis Turcanu”, a declarat Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Recomandările medicilor. Cum facem diferența între viroză și gripă

Medicii recomandă ca, în cazul apariției unor simptome de viroză sau gripă, îndeosebi în cazul copiilor, să se ia legătura imediat cu medicul de familie care poate recomanda un consult.

Depistarea gripei se poate face în unitățile medicale, iar boala se tratează în spital sau la domiciliu, după caz, folosind medicație specifică, antivirală.

„Trebuie să facem distincția între virozele respiratorii și virusul gripal. În cazul virozelor respiratorii semne precum febra, tusea, starea de oboseală, rinoreea, uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă. În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate și persistente.

Gripa debutează brusc, cu febră și cefalee. Febrei, care poate să ajungă și la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar și o stare de oboseală marcantă și chiar weezing (respirație șuierătoare). Gripa poate duce la complicații, cel mai frecvent pulmonare, dar în cazul copiilor vorbim și de laringite sau complicații în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp”, a spus Teodora Moisil.

În ambele situații medicii susțin că este necesară izolarea pacientului pentru a nu transmite mai departe boala. Pe lângă medicația specifică și simptomatică, se recomadă și consumul cât mai mare de lichide.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Transporturi agabaritice, marți, cu traseu prin Alba. Două camioane de mare tonaj, însoțite ce echipaje de poliție rutieră

Publicat

transporturi agabaritice, marți, cu traseu prin alba. două camioane de

Marți, 30 aprilie se vor deplasa două transporturi agabaritice, pe un traseu ce include și județul Alba.

Este vorba despre camioane de mare tonaj, ce vor fi însoțite ce echipaje de poliție rutieră.

Centrul InfoTrafic IGPR informează că marți, 30 aprilie, la orele 20.00 și 20.30, se vor deplasa două transporturi agabaritice pe traseul:

  • int. DN 2B – STBZ – DN 2B – DN 2 – DN CB – A 1 – DN 65B – DN 65 – DN 64 – DN 67 – DN 7 – DN 7CC – DN 7 – A 1 –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INTERVENȚIE chirurgicală intraabdominală complexă prin abord minim invaziv robotic, în premieră la Spitalul Medicover Cluj

Publicat

poster dr. adrian bartos e1714478134308.jpg

O nouă șansă la viață pentru un pacient de 61 de ani, prin intervenție chirurgicală oncologică realizată robotic. La Spitalul Medicover Cluj a fost realizată cea mai complexă intervenție chirurgicală intraabdominală din sfera oncologică, prin abord minim invaziv robotic. Pacientul are 61 de ani, iar evoluția lui post operatorie a fost pozitivă. Prin această intervenție chirurgicală complexă, echipa medicală coordonată de dr. Adrian Bartoș a redat o nouă șansă la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Miercurea Mare: Spălarea picioarelor, trădarea lui Iisus de către Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

16 noiembrie: sfântul apostol și evanghelist matei, sărbătoare ortodoxă. povestea

Miercurea Mare este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și greco-catolic. Această zi cade în Săptămâna Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerată una dintre cele mai importante zile din perioada Paștelui.

În tradiția creștină, Miercurea Mare este asociată cu mai multe evenimente din viața lui Iisus Cristos, inclusiv trădarea lui Iuda și pregătirile pentru Paște.

Conform evangheliilor, Miercurea Mare este ziua în care Iuda a convenit să-l…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Publicat

u bt cluj napoca.jpg

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala campionatului LNMB, în urma meciului jucat în deplasare cu FC Argeș, scor final 88-72.

U-BT Cluj-Napoca, echipa campioană a României, s-a calificat în finala ediției actuale a LNMB Getica 95, după victoria în deplasare cu FC Argeș, finalizat cu 88-72 (scor general 3-0).

Primele 4 puncte ale întâlnirii au venit de la alb-negrii, apoi Patrick Richard a desprins scorul la 5-13. FC Argeș a strâns situația pe tabelă, iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe