Connect with us

EVENIMENT

Alertă de vreme severă imediată emisă în Cluj

Publicat

ceata

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă de vreme severă imediată pentru judeţul Cluj. Va fi ceață densă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

ANRE a avizat plata a peste 10,8 miliarde lei către furnizorii de energie

Publicat

1670526261 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, conform OUG 118/2021 şi OUG 27/2022, o sumă de peste 10,8 miliarde lei, informează ANRE printr-un comunicat transmis vineri, 27 ianuarie 2023.

Astfel, în ceea ce priveşte OUG 118/2021 (noiembrie 2021 – martie 2022), 80 de societăţi au depus 345 de cereri, din care au fost aprobate 288, 55 fiind considerate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energie spre decontare este de 2,412 miliarde lei, valoarea totală solicitată ridicându-se la 2,422 miliarde lei.

În baza OUG 27/2022 (aprilie 2022 – martie 2023), 89 de societăţi au depus 908 cereri, fiind aprobate 253 cereri pentru clienţi casnici şi 402 pentru noncasnici. Un număr de 13 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile.

Suma transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici, este de 5,15 miliarde lei, iar cea transmisă către ANPIS, clienţi casnici de 3,25 miliarde lei, în total fiind transmisă spre decontare o sumă de aproape 8,4 miliarde lei.

În prezent, se află în analiză 240 de cereri depuse în vederea decontării, acestea aflându-se în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate, a precizat Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Vladimir Putin a pus ochii pe un nou teritoriu. Zona strategică pe care liderul rus vrea să o revendice

Publicat

vladimir putin a pus ochii pe un nou teritoriu. zona

A trecut aproape un an de când a început războiului dintre Rusia și Ucraina, însă Vladimir Putin nu pare să renunțe prea ușor la țelurile pe care și le-a propus. Președintele Rusiei a transmis, vineri, în cadrul Consiliului de Securitate, că vrea să cucerească o nouă zonă strategică.

Ce teritoriu vrea Vladimir Putin să revendice

Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate în cursul zilei de vineri, acolo unde a purtat o discuție importantă cu alți lideri. Au fost prezenți nume importante precum: Serghei Șoigu, ministrul Apărării și Serghei Narîșkin, șeful serviciilor de informații externe. Vladimir Putin dorește ca Rusia să-și extindă limitele platformei sale continentale din Oceanul Arctic.

„Avem mai multe chestiuni importante astăzi, stimați colegi, care privesc atât agenda…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudine de 2.2 produs în Ialomița

Publicat

Un cutremur de suprafață s-a produs, sâmbătă dimineață, într-o zonă neobișnuită a României. Seismul a avut magnitudinea de 2.2 și a avut loc la adâncimea de 18 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în data de 28 ianuarie 2023, la ora 05:33:58, ora locală a României, s-a produs în Muntenia, Ialomița. un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2.

Seismul a avut loc la o adâncime de 18 kilometri.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65 kilometri Sud-Vest de Brăila, 86 kilometri Sud-Vest de Galați, 104 kilometri Nord-Vest de Constanța, 122 kilometri Est de București, 126 kilometri Est de Ploiești, 162 kilometri Nord-Est de Ruse, 171 kilometri Nord de Varna, 185 kilometri Sud-Est de Brașov, 209 kilometri Sud de Bacău și 215 kilometri Est de Pitești.

Citește mai departe

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Zeci de drumuri naționale, închise din cauza zăpezii viscolite

Publicat

zapada viscolita pe drum

Traficul este închis sau restricționat pe zeci de drumuri naționale din țară, din cauza zăpezii viscolite. Cele mai afectate județe sunt Buzău și Vrancea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;

3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;

10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Drumuri naționale cu restricții pentru autovehicule de mare tonaj

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

1. DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;

2. DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;

3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;

4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;

6. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe:

1. DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Potrivit sursei citate, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 – 64), A2 București – Constanța (km 10 – 105), A3 București – Ploiești (43 – 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București.

Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

”Pentru o circulație în siguranță în condiții de iarnă, sfătuim ferm șoferii să circule cu multă atenție, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depășiri periculoase sau manevre riscante și să respecte restricțiile impuse!”

Citește mai departe