Connect with us

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Alertă în Caraș-Severin: Două tinere, căutate în zona Clisura Dunării

Publicat

caras severin cautare fete

Alertă în Caraș-Severin, după ce două tinere care se deplasau cu mașina spre localitatea Bigăr sunt de negăsit. Pompierii, polițiștii și jandarmii din Caraș-Severin le caută pe cele două în zona Clisura Dunării.

Potrivit ISU Caraș-Severin, cele două tinere se aflau într-un autoturism și mergeau spre localitatea Bigăr, comuna Berzasca, județul Caraș-Severin.

Apelul a fost făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă, puțin după miezul nopții, de către un prieten al celor două tinere, care a sesizat că acestea nu au mai ajuns și nici nu pot fi contactate.

Până sâmbătă dimineață, cele două tinere și mașina în care călătoreau nu au fost găsite.

Continuă căutările.

UPDATE, ora 12.25: Autoturismul nu a mai putut înainta din cauza drumului acoperit cu noroi

În urma mobilizării echipelor de căutare dispuse la fața locului, cele două tinere de 19 ani din Reșița au fost găsite în această dimineață.

Pe timpul nopții acestea au rămas în autoturismul cu care se deplasau și cu care nu au mai putut înainta din cauza drumului forestier acoperit cu noroi.

La căutările desfășurate pe timpul nopții, încă de la momentul sesizării, dar și în această dimineață, au participat în total peste 40 de forțe: polițiști, polițiști de frontieră, pompieri militari, jandarmi, pădurari, angajați Salvamont, fiind folosite mijloace tehnice din dotarea structurilor.

În acest moment tinerele se află în afara oricărui pericol și nu au necesitat asistență medicală.

UPDATE, ora 10.35: Cele două tinere au fost găsite

În urmă cu puțin timp, cele două fete au fost găsite de polițiști pe un drum forestier din zonă, la aproximativ 17 kilometri de localitatea Bigăr, în autoturismul cu care au plecat.

caras severin cautare fete

”Acestea se află în afara oricărui pericol și nu au suferit vătămări”, au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

La căutări participă ISU-Secția Moldova Noua cu un microbuz cu 5 subofiteri, IJJ cu 4 subofițerii cu 1 Duster, IPJ cu 4 agenți, IJPF – 2 agenți, 1 pădurar, responsabilul cu paza la Ocolul Silvic Berzasca. La ora 6.50 a plecat și Salvamont cu o mașină și salvamontiști. De asemenea, s-a cerut și resursă aeriană”, transmit reprezentanții ISU Caraș-Severin.

UPDATE sâmbătă, ora 10.00 – Precizările IPJ Caraș-Severin

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.36, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că două tinere de 19 ani au plecat la ora 14.30 din Reșița, cu un autoturism condus de una dintre ele, pentru a ajunge în localitatea Bigăr și până la ora sesizării nu au ajuns la destinație.

Vineri, 30 decembrie 2022, la ora 17.00, una dintre tinere și-ar fi contactat părinții, spunându-le că a ajuns în orașul Moldova Nouă și se îndreaptă către Bigăr.

În jurul orei 18.30, locația celor două fete indicată de o aplicație de socializare era în comuna Berzasca, pe un drum forestier, altul decât cel practicabil pentru a ajunge în satul Bigăr, ulterior intrând într-o zonă fără semnal, motiv pentru care cele 2 tinere nu au putut fi contactate pe telefoanele mobile.

Imediat după sesizare, la nivelul inspectoratului au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare-scotocire la care au participat peste 40 de efective de la Poliția Orașului Moldova Nouă, Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Salvamont și personal silvic de la ocoalele silvice.

Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliției de Frontieră, s-au desfășurat pe tot parcursul nopții, până la ora 06.00, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă și fără semnal, iar de la ora 07.00, echipele de căutare au reluat activitățile la fața locului, urmând a fi efectuate căutări pedestre pe o rază de 20 de km.

Pe parcursul nopții a fost scotocită zona împădurită și cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificații și sunt greu accesibile accesului auto.

A fost verificat întreg traseul DN 57 Moldova Nouă limita cu județul Mehedinți, cu sprijinul colegilor din Mehedinți, inclusiv malul Dunării, fără un rezultat pozitiv până la acest moment.

De asemenea, zona este survolată începând din această dimineață, de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie hiperbară

Publicat

spital clinic recuperare cluj napoca 2017.jpg

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu aparatură și va avea inclusiv o cameră pentru terapie hiperbară.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar proiectul va fi depus spre finanțate prin Programul de Sănătate, care beneficiază de fondri europene nerambursabile.

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe