Connect with us

EVENIMENT

Foietaje cu insecte, vitrine cu muște și tăvi arse descoperite de Protecția Consumatorului în magazine Kaufland, Lidl și Profi

Publicat

alertă în magazinele preferate ale românilor. toți clienții trebuie să

Trei supermareturi din Timișoara au fost controlate, în urma unor sesizări, de inspectorii de la Protecția Consumatorului. Magazinele vizate au fost Kaufland, Lidl și Profi. Inspectorii au găsit mai multe nereguli, printre care vitrine cu muște și tăvi arse sau produse alimentare depozitate incorect. În urma neregulilor constatate, unele sectoare din magazine au fost închise, iar amenzile aplicate au fost uriașe.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, au efectuat controale la trei supermarketuri din oraș, iar în urma neregulilor au fost aplicate trei amenzi în valoare totala de 45.000 de lei.

Inspectorii au controlat magazinele Kaufland de pe strada Chimiștilor, magazinul Profi din zona Spitalului Municipal și magazinul Lidl de pe strada Budai Deleanu din Timișoara.

Probleme în magazinele preferate ale românilor

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la:

– păstrarea produselor alimentare la masa caldă, la o temperatură cu mult sub cea de 60 grade Celsius;

– prezența muștelor în vitrina de masă caldă;

– comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte;

– utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație;

– patiserie, insalubre;

– utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse;

– existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere;

– folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar;

– întreg spațiul din zona panificație neigienizat corespunzător.

Sursa : impact.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

VIDEO: MEGA PERCHEZIȚII în 12 județe la traficanți de droguri

Publicat

p

O amplă operațiune contra traficanților de droguri se desfășoară miercuri în România. În 12 județe au loc peste 80 de percheziții domiciliare, iar la final cel puțin 150 de oameni vor fi duși la audieri.

Potrivit anchetatorilor, procurorii DIICOT și polițiști din 12 județe efectuează 82 de percheziții domiciliare. Peste 150 de persoane vor fi conduse la audieri.

 

VIDEO: MEGA PERCHEZIȚII în 12 județe la traficanți de droguri: acuzații

 

Dosarele instrumentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj și Galați și Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu BCCO și efective din cadrul Jandarmeriei Române. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI! Aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Piteștiși pe Centura București

Publicat

coloana masini coada masini trafic aglomeratie 590x354

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier rămâne închis până astăzi, ora 10:00, pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului, județul Gorj, din cauza viscolului puternic, a ninsorii și a vizibilității reduse sub 50 de metri, circulația rutieră fiind oprită în totalitate pe tronsonul kilometric 34+800 de metri – 59+800 de metri, zona fiind semnalizată corespunzător. 

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Este semnalată aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, de la kilometrul 12, dar și pe Centura București, în localitățile Bragadiru, Berceni, Domnești și Popești Leordeni.

 

ATENȚIE ȘOFERI! Aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Piteștiși pe Centura București: Lucrări de reparații

 

1. Până la data de 6 octombrie 2022, ora 18.00, circulația este restricționată pe primele două benzi ale autostrăzii A1 (centura municipiului Sibiu), pe sensul Sebeș – Sibiu, pe tronsonul kilometric 239+200 metri – 238 și pe a doua bandă, între kilometrii 238 și 237+800 metri, în zona localității Șelimbăr, pentru efectuarea lucrărilor de reparații la suprafața carosabilă.

 

2. Până la data de 18 octombrie 2022, se efectuează lucrări de refacere a rosturilor de dilatație la podul de peste râul Valea lui Bogdan, situat pe DN 1, pe tronsonul kilometric 117+399 de metri – 117+500 de metri, în stațiunea Sinaia, județul Prahova, traficul rutier desfășurându-se alternativ, prin dirijare. În cursul nopții, circulația se desfășoară prin semaforizare.

 

3. Până la data de 31 octombrie 2022, se efectuează lucrări de consolidare pe DN 7, între kilometrii 246+500 metri –  251+025 metri, în apropierea localității Boița, județul Sibiu, care afectează o banda de circulație, traficul desfășurându-se alternativ, pe timpul zilei, pe o lungime de maximum 700 de metri. Acest sector de drum va face legătura DN 7 cu secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești. De obicei în zonă se circulă în condiții de aglomerație.

Citește mai departe

EVENIMENT

Valter Roman și tenebroasa lui carieră de politruc. Și-a dorit un stat independent în Transilvania și a fost general fără o zi de armată

Publicat

valter roman și tenebroasa lui carieră de politruc. Și a dorit

Valter Roman, pe numele său adevărat Ernest Neulander, s-a născut la 7 octombrie 1913, la periferia Oradei într-o familie de evrei mic-burghezi, după cum era ordinea socială stabilită de comunişti. Părinţii lui erau angajați la o bancă din oraş. Destinul său politic îl apropie, fiind sedus iremediabil, de mişcarea comunistă încă de când era în liceu.

„De la vârsta de 15 ani, am făcut parte din organizaţia „Şcolarul Roşu”, condusă de Partid. Nu împlinisem 18 ani când am fost numit, la 8 mai 1931, membru în rândurile lui.

Aceasta s-a întâmplat la Brno în Cehoslovacia, unde mi-am făcut studiile. Pe lângă muncile în sânul Partidului Cehoslovac, lucram şi pe linia organizaţiei revoluţionare a studenţilor străini-secţia română“, scrie Valter Roman în autobiografia din aprilie…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Slovenia a legalizat căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Publicat

Parlamentul Sloveniei a legalizat marţi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, devenind prima ţară din Europa de Est care a acordat cuplurilor gay acest drept.

Curtea Constituţională a decis deja în iulie că cuplurile de acelaşi sex se pot căsători legal şi pot adopta copii, dar decizia de marţi legalizează în mod oficial decizia, transmite Barrons.

Instanţa a decis că legea anterioară discrimina cuplurile homosexuale, deoarece definea căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi dădea doar cuplurilor heterosexuale dreptul de a adopta.

 

Slovenia a legalizat căsătoria între persoanele de acelaşi sex: 18 ţări europene care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

 

În total sunt 18 ţări europene care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi permit cuplurilor gay să adopte.

Unele ţări europene permit cuplurilor de acelaşi sex să încheie parteneriate civile, dar nu să se căsătorească, şi anume Republica Cehă, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Ungaria şi Italia.

Majoritatea ţărilor din estul Europei, precum România şi Rusia, nu au legalizat căsătoriile gay sau parteneriatele civile. MEDIAFAX

Citește mai departe