Connect with us

EVENIMENT

Alertă InfoCons: Peste 100 de teste rapide antigen COVID-19 au fost respinse

Publicat

Comisia Europeană a eliminat din lista testelor rapide antigen COVID-19 3 teste. Alte 107 teste rapide antigen au fost respinse. Testele neconforme au rezultate false și pot pune în pericol sănătatea, atrage atenția InfoCons.

Conform InfoCons, o listă a testelor rapide antigen COVID-19, precum și un set de date standardizate ce trebuie incluse în certificatele rezultatelor testelor COVID-19 au fost stabilite de către Comitetul pentru securitatea sănătății al Comisiei Europene.

Conform actului adițional, Comisia Europeană a eliminat din lista testelor rapide antigen COVID-19 3 teste:

– Canea Covid-19 Antigen Rapid Test (fabricat de Core Technology Co., ltd)

– BIOCREDIT COVID-19 Ag – SARS-CoV 2 Antigen test ( fabricat de RapigGEN Inc)

– Coronavirus (SARS-CoV 2) Antigen – Oral Fluid ( fabricat de Tody Laboratories Int.).

De asemenea, alte 107 teste rapide antigen COVID-19 au fost respinse.

Statele care fac parte din Uniunea Europeană au convenit în unanimitate referitor la o recomandare a Consiliului, de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE.

Lista comună a testelor rapide antigen considerate adecvate

Lista comună a testelor rapide antigen considerate adecvate pentru utilizare trebuie să îndeplinească cele 3 criterii:

– să poarte marcajul CE;

– să îndeplinească cerințele minime de performanță : ≥ 90% sensibilitate și ≥ 97% specificitate;

– au fost validate de cel puțin un stat membru că fiind adecvate pentru utilizarea lor în contextul COVID-19, oferind detalii cu privire la metodologia și rezultatele unor astfel de studii, cum ar fi tipul de eșantion utilizat pentru validare, cadrul în care se utilizează testul a fost evaluat și dacă au apărut dificultăți în ceea ce privește criteriile de sensibilitate cerute sau alte elemente de performanță.

Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

Conform Autorității Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, „dacă se solicită sau se recomandă teste COVID-19 negative pentru desfășurarea oricărei activități, este esențial că acestea să fie recunoscute reciproc și rezultatele testelor înscrise în certificate recunoscute în întreagă UE. Acest lucru este esențial, în special în contextul călătoriilor. Cetățenii UE au nevoie de claritate și predictibilitate”.

Situația din România s-ar putea înrăutăți îngrijorător, dacă se continuă utilizarea unor teste care nu îndeplinesc criteriile minimale adoptate la nivelul Comisiei Europene. Un test care nu este conform va avea un rezultat „fals” negativ sau pozitiv, iar prin această nu se contribuie la îmbunătățirea situației de criză în care se află țară.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul”, spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Potrivit acestuia, achiziția din bani publici a unor teste COVID-19 neconforme va duce doar la o cheltuială nejustificată în această perioada și chiar la răspândirea și mai accelerată a virusului, având în vedere rezultatele eronate ale acestora.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bani de la Guvern pentru primării. Împrumuturi pentru cheltuieli cu proiecte din fonduri europene și finanțare pentru digitalizare

Publicat

bani de la guvern pentru primării. Împrumuturi pentru cheltuieli cu

Primăriile vor primi împrumuturi de la Guvern, pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile din proiectele cu bani europeni. Anunțul a fost făcut joi, de premierul Marcel Ciolacu.

Bugetul în acest sens este de un miliard de lei.

„Continuăm să susţinem autorităţile locale prin împrumuturi pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele în derulare cu bani europeni. Avem un buget de un miliard de lei în acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Ședință a principalelor instituții implicate în pregătirea alegerilor prezidențiale de duminică

Publicat

alba: Ședință a principalelor instituții implicate în pregătirea alegerilor prezidențiale

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții principalelor instituții implicate în alegerilor prezidențiale care au loc duminică.

A fost discutat stadiul pregătirilor în județ, inclusiv distribuirea materialelor electorale către secțiile de votar și asigurarea măsurilor de siguranță și ordine publică în ziua votului.

De asemenea, s-a mai discutat despre funcționarea corectă a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciucă și Simion, UMĂR la umăr pentru turul 2. Mobilizarea PNL poate face diferența (PE)

Publicat

ciuca 1024x682.png

Ultimul sondaj dat publicității de INSOMAR arată o luptă extrem de strânsă pentru finala prezidențială. Potrivit cercetării, pe prima poziție se situează Marcel Ciolacu cu 24,4% intenție de vot, iar pentru locul 2 se bat liderii PNL și AUR.

Astfel, George Simion ar fi votat de 16,2% dintre români, în timp ce pentru Nicolae Ciucă ar vota 15,6%. Următorul candidat, respectiv Elena Lasconi, este mult sub cei doi, având doar 12,7% intenție de vot.

Ciucă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2024: Prima secție de vot se deschide în Auckland, Noua Zeelandă. Lista secțiilor din Diaspora

Publicat

alegeri prezidențiale 2024: prima secție de vot se deschide în

Alegeri prezidențiale 2024: Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că startul votării pentru alegerile prezidențiale va fi dat în străinătate, prima secție de votare urmând să fie deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 01:00, ora României.

Urmare a propunerilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, realizate pe baza informațiilor și a datelor primite de la misiunile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe