Connect with us

EVENIMENT

Alertă într-o localitate din Vâlcea: Urșii au atacat animalele din mai multe gospodării

Publicat

urs pixabay free 1000x600.jpg
arhiva foto

Jandarmii vâlceni avertizează populaţia din comuna Sălăturcel să fie vigilentă, după ce trei zile consecutiv în localitate a fost semnalată prezenţa unor urşi care au atacat şi omorât mai multe bovine.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, George Tacale, a precizat luni că pentru această localitate a fost emisă şi avertizare RO-ALERT, animalele sălbatice fiind văzute în apropierea unor gospodării din mai multe zone ale comunei.

„De vineri până astăzi, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezenţa unor urşi în localitatea Sălătrucel, satele Şerbăneşti şi Păteşti. Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv şi au lăsat pagube în gospodăriile în care au intrat. Sunt doi viţei şi o vacă pe care i-au omorât şi încă un viţel şi o vacă rănite, de vineri seara şi până duminică. Din fericire, nu au fost rănite persoane”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Alertă într-o localitate din Vâlcea. Urșii coboară din ce în ce mai des în satele de lângă pădure

Primarul din Sălătrucel, Vasile Ancuţa, a declarat că aceste atacuri nu sunt singulare, în ultima perioadă fiind înregistrate mai multe sesizări de la localnici care au avut pagube din cauza urşilor ce coboară din ce în ce mai des în satele de lângă pădure.

„Au fost şapte atacuri numai în ultima săptămână. Şi duminică seara, după ce a atacat şi omorât o vacă, un urs a fost văzut din nou prin altă zonă din comună. S-au luat măsuri, iar jandarmii, împreună cu cei de la Ocolul Silvic, patrulează în fiecare seară, însă problema este că sunt foarte mulţi urşi în zona noastră.

Nu este un singur urs care atacă gospodăriile, ci cred că sunt mai mulţi. De aceea mâine (marţi, n.r.) vom înainta o adresă către Ministerul Mediului prin care să le cerem să ne ajute şi să aprobe relocarea urşilor din zonă. Trebuie făcut ceva cât mai repede pentru că altfel nu este exclus să ne întâlnim cu ursul pe stradă”, a afirmat primarul din Sălătrucel.

Autorităţile locale recomandă populaţiei să anunţe imediat prin 112 prezenţa urşilor în zonele locuite şi să nu încerce să-i alunge, să-i hrănească ori să-i fotografieze sau filmeze. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

spectacole de teatru pentru copii și adulți la ocna mureș,

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan, după povestea scrisă de Ion Creangă, foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. Ministerul Energiei pregătește îmbunătățirea schemei de compensare-plafonare

Publicat

măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. ministerul energiei

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta îmbunătățirea schemei de compensare/plafonare. Prin aceasta, facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, potrivit sursei citate.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba: Trei liberali din Alba conduc alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale pentru PNL

Publicat

comunicat de presă pnl alba: trei liberali din alba conduc

PNL Alba transmite într-un comunicat de presă că ”PNL i-a desemnat ieri pe cei trei lideri liberali care vor conduce la nivel național campaniile din acest an ale partidului.

Toți sunt liberali cu origini în Alba, cea mai performantă organizație PNL din România.

Dan Motreanu, europarlamentar și în prezent, președintele PNL Giurgiu, plecat din rândul PNL Alba este cel care va coordona campania pentru alegerile prezidențiale, din luna septembrie.

Dan Motreanu este cel care s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum au descoperit polițiștii din Alba un autoturism furat din Marea Britanie. Șoferul, tras pe dreapta pentru viteză prea mare

Publicat

cum au descoperit polițiștii din alba un autoturism furat din

Polițiștii din Alba au depistat un tânăr care conducea un autoturism ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Acesta a fost descoperit în timpul unei acțiuni a Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva.

Acțiunea a avut loc în data de 23 martie, iar polițiștii au comunicat depistarea mașinii, trei zile mai târziu, în data de 26 martie 2024. 

Șoferul a fost tras pe dreapta  în jurul orei 10.50, la kilometrul 316 al sensului Orăștie – Sebeș, în timp ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe