Connect with us

EVENIMENT

Alertă meteo de frig, vânt și ninsori, de vineri până sâmbătă, în 16 judeţe

Publicat

Meteorologii au emis vineri o informare meteo de răcire a vremii și ninsori în toată țara și un Cod galben de vânt puternic, în zona montană din 16 județe. Atenţionarea va fi în vigoare începând de vineri după-amiază până sâmbătă.

Începând de vineri ora 14:00 până sâmbătă ora 16:00, intră în vigoare o informare meteo de răcire accentuată a vremii, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, scrie Mediafax.

Vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător,70 km/h.

Atenţionarea Cod galben intră în vigoare vineri la ora 16:00 și ține până sâmbătă la ora 16:00.

La munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Avertizarea vizează judeâele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Bacău, Vrancea și Buzău.

Prognoză specială București: De la 18 grade vineri la 4 grade sâmbătă

Meteorologii anunță pentru București vreme deosebit de caldă vineri, însă sâmbătă va fi lapoviță și ninsoare. Temperaturile scad de la 18 grade la 4.

Pentru intervalul vineri ora 14:00 – sâmbătă la ora 8.00, meteorologii anunță vreme deosebit de caldă în orele amiezii, când se vor înregistra 17…18 grade.

Cerul, mai mult senin în mare parte a intervalului, se va înnora treptat spre sfârșitul acestuia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, cu viteze la rafală de până la 45 km/h . Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Sâmbătă între orele 8.00 – 16.00, vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (viteze la rafală de până la 45 km/h). Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 4…5 grade.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe