Connect with us

EVENIMENT

Alertă METEO de vreme SEVERĂ. Cod portocaliu de caniculă în 8 județe și în Capitală

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă valabilă în 8 județe și în Capitală de vineri până duminică. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, în aceste zone disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

De asemenea, vor fi sub avertizare Cod galben județele Bihor, Arad, Timiș, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, de vineri până duminică, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii susțin că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

De asemenea, vineri, între orele 13.00 și 21.00, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură este Cod galben. Conform meteorologilor, în aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină. Cantiățile de apă vor depăși 25-40 l/mp. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A3 Turda – Târgu Mureș. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe autostrăzile a1 sebeș sibiu și a3 turda

CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A3 Turda – Târgu Mureș. Se fac lucrări pe unele tronsoane. Șoferii sunt atenționați să respecte semnalizările rutiere și să circule cu prudență.

Restricții de circulație, marți 19 martie

pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș

  • km 265+450 – 266+000, Săcel (Sibiu), sunt restricții până la ora 14.30; se fac lucrări de înlocuire parapet metalic deteriorat; este restricționată, banda 2, de pe calea 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo 18 martie-15 aprilie 2024. Când se ÎNCĂLZEȘTE vremea la Cluj

Publicat

nori si soare e1587975866868.jpg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 18 martie – 15 aprilie. Temperaturile vor fi blânde în perioada următoare, însă cu ploi multe, mai ales în săptămâna 25 martie – 1 aprilie.

Săptămâna 18 – 25 martie 2024

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate.

Prognoza meteo 18 martie – 15 aprilie 2024. Când se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dana Nanu, consilierul local dat afară din PSD, este candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia

Publicat

dana nanu, consilierul local dat afară din psd, este candidatul

Dana Nanu este candidatul USR Alba Iulia la Primăria Alba Iulia. Dana Nanu a fost aleasă consilier local din partea PSD, iar apoi a fost dată afară din partid. 

Între timp aceasta a devenit consilier independent. 

Alegerea Danei Nanu pentru a candida a fost vehiculată de o bună perioadă de timp, în condițiile în care USR Alba și filiala locală au fost afectate de o serie de plecări.

Primul care a plecat, înapoi la PNL, a fost actualul primar Gabriel Pleșa, alături de o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea privind dezincriminarea evaziunii mai mici de un milion de lei

Publicat

indemnizații majorate din martie 2024. cine primește mai mulți bani

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei la legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit, potrivit surselor G4Media.

Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat în decembrie că parlamentarii acestor partide depun sesizare la CCR împotriva legii prin care sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe