EVENIMENT
Alertă răpire copil în Sibiu: Fată de 14 ani, răpită din propria casă de patru indivizi mascați
O fată de 14 ani a fost răpită din propria casă de patru indivizi mascați. Polițiștii sibieni au emis o alertă răpire copil.
Potrivit IPJ Sibiu, luni, 9 ianuarie, în jurul orei 03.55, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția unei minore, CAROLEA LUMINIȚA, în vârstă de 14 ani.
UPDATE ora 14.15: „Vă informăm că cele patru persoane se află, în prezent, în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu și sunt audiate cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei. Minora nu a fost depistată.
Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, domiciliați în orașul Avrig, respectiv localitatea Mârșa.
Polițiștii sibieni continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violențe”, a precizat IPJ Sibiu.
Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 9 ianuarie, în jurul orei 03.30, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin, mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută.
Astfel, s-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celulă de criză.
Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei.
Semnalmente: înălțime 162 cm, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis.
La momentul dispariției, minora purta o bluză de culoare vișiniu cu paiete auri, pantaloni tip leggings de culoare vișiniu.
Persoanele ce pot furniza informații care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.
Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici şi privaţi s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă.
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro