Connect with us

EVENIMENT

Alerte METEO de vreme severă. Cod galben și portocaliu de caniculă și vijelii. Care sunt zonele cele mai afectate

Publicat

Bucureștiul și 6 județe se vor afla joi, vineri și sâmbătă sub Cod portocaliu de caniculă. Temperaturile urcă până la 40 de grade, cu disconfort puternic. Miercuri sunt anunțate vijelii puternice în 10 județe.

ANM a emis o alertă Cod galben pentru intervalul miercuri – sâmbătă.

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

 

Zonele afectate de Codul portocaliu

 

Pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă meteorologii au instituit un Cod portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Astfel, în București și în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Duminică și luni valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

 

Miercuri se anunță furtuni

 

Pe de altă parte, în intervalul miercuri ora 13.00 – joi ora 2.00, în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului dar pe arii mai restrânse.

Județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui se vor afla, miercuri între orele 13.00 – 23.00, sub avertizare Cod portocaliu de vijelii.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Se anunță vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25…30 l/mp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CORECTAREA digitalizată la Bacalaureat și Evaluarea Națională provoacă NEMULȚUMIRI în rândul elevilor

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Corectarea digitalizată a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale reprezintă noua metodă de corectare pentru lucrările elevilor absolvenți. Această metodă a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie.

Însă problemele nu au întârziat să apară. La nivel național s-au semnalat diferite nereguli, în principal legate de platforma utilizată cu scopul trimiterii lucrărilor către corectori, scrie
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prelungirea contractului de muncă pentru profesori. Reactualizarea dosarelor la inspectorate se face până în 18 aprilie

Publicat

prelungirea contractului de muncă pentru profesori. reactualizarea dosarelor la inspectorate

Profesorii își pot reactualiza până în 18 aprilie dosarele la inspectoratele școlare, pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată.

Este vorba despre cadrele didactice cu definitivare în învățământ, cel puțin.

Potrivit metodologiei, până în 18 aprilie se face reactualizarea dosarelor personale, la inspectoratele şcolare, a cadrelor didactice care au primit acordul de principiu privind prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Aiud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 25 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Joi, 18 aprilie

  • Șpring – orele 8.00-15.00 (7 ore)
  • Vingard (comuna Șpring) – orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între o motocicletă și o mașină în Deușu. Motociclistul nu avea permis

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni, pe DJ109A, la ieșirea din localitatea Deușu, după ce un bărbat de 37 de ani, care se deplasa cu o motocicletă în direcția localității Panticeu, a intrat în coliziune cu autoturismul care îl preceda, la volanul căruia se afla o femeie de 53 de ani.

Polițiștii clujeni au afimat că în urma impactului a rezultat rănirea bărbatului, iar testările celor două persoane cu aparatul etilotest au indicat rezultate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe