Connect with us

ACTUALITATE

Alianţa Renault-Nissan a semnat o înţelegere cu Uber pentru a oferi şoferilor platformei maşini electrice la preţ redus

Publicat

Alianţa Renault-Nissan şi Uber au semnat un memorandum de înţelegere care prevede oferirea de maşini electrice la preţ redus pentru şoferii parteneri ai platformei de mobilitate, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Renault.

Documentul are în vedere astfel de oferte care vor fi adresate şoferilor Uber din Franţa încă din acest an, iar ulterior în Olanda şi Portugalia, proiectul fiind o extindere a unui program-pilot similar care a fost iniţiat în Marea Britanie.

Practic, cele două părţi intenţionează să lanseze planuri comune de marketing pentru a promova ofertele şi beneficiile vehiculelor electrice pentru şoferii parteneri Uber şi de a oferi teste pentru a le permite să conducă şi să se familiarizeze cu modelele electrice.

Conform documentului, cele două părţi vor analiza modalităţi de accelerare a adoptării vehiculelor electrice şi a ecosistemului electric în oraşele europene, inclusiv prin accesul şoferilor parteneri ai Uber la modelele Renault ZOE şi Nissan LEAF şi la viitoarele modele electrice ale Renault şi Nissan.

Memorandumul de înţelegere dintre cele două părţi a fost semnat în contextul în care Uber intenţionează să devină o platformă de mobilitate cu emisii zero. Astfel, până în anul 2025, jumătate din kilometrii parcurşi pe platforma Uber în şapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid şi Paris) vor fi în vehicule electrice, se precizează în comunicat. În aceste oraşe, utilizatorii Uber vor avea opţiunea de a selecta un vehicul electric. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cinci lei, cheile de la apartament și un telefon Nokia: ”prada” unui bărbat din Alba, trimis în judecată pentru furt

Publicat

geanta furata foto alba24 1000x600.jpg

Cinci lei, cheile de la apartament și un telefon Nokia: ”prada” unui bărbat din Alba care a fost trimis în judecată pentru furt. 

Mai exact acesta a furat poșeta unei femei, în speranța că va găsi ceva de valoare, dar nu a găsit mai nimic. În data de 5 decembrie 2022, dosarul de furt al bărbatului a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Fapta s-a petrecut în miezul zilei, la sfârșitul lunii iunie, în jurul orei 12.00.

Potrivit motivării instanței, motivare disponibilă pe rejust.ro,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului începe anul viitor

Publicat

pasaj taietura turcului.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat joi că în această lună se va semna contractul pentru construirea pasajului de la Tăietura Turcului.

Construcția pasajului de la Tăietura Turcului va intra în faza de proiectare, iar anul viitor va începe construcția efectivă.

Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului începe anul viitor

„Am o veste bună. Anul viitor pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului. S-a finalizat licitația, s-a respins contestația și se semnează contractul în decembrie.

În 6 luni se va face proiectarea și în a doua parte a anului viitor încep…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc, despre poziția Austriei cu privire la aderarea României la Schengen: E o chestie de răutate și rea credință

Publicat

emil boc facebook.jpg

Consiliul JAI se pronunță joi în privința aderării României la spațiul Schengen. Acest demers nu este susținut de Austria, drept pentru care țara noastră ar putea rămâne, în continuare, în afara acestuia. Primarul Clujului, Emil Boc, fost prim-ministru, spune că mai are o rază de speranță și că argumentele Austriei nu pot pune sub semnul întebării dreptul României de a intra în Schengen.

Emil Boc a declarat  că România îndeplinește toate condițiile tehnice necesare aderării la spațiul Schengen.

Boc, despre poziția Austriei cu privire la aderarea României la Schengen: E o chestie de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LISTA: Localitățile din Alba în care va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică, până în 16 decembrie. Intervalele orare

Publicat

stalp retea electrica iluminat public.jpg

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în mai multe localități, în următoarea perioadă. Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud a publicat lista și cu intervalele orare în care va efectua lucrări de mentenanță în județul Alba.

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică sunt necesare pentru:

  • realizarea lucrărilor de mentenanță periodică a instalațiilor
  • realizarea unor lucrări de extindere, modernizare, retehnologizare a rețelelor de distribuție energie electrică de înaltă, medie și joasă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe