Connect with us

ACTUALITATE

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar în zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu

Publicatcurent

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, miercuri, în anumite zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, ca urmare a lucrărilor anuale de reparaţii şi de întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare ale E-Distribuţie Muntenia.

Astfel, în Bucureşti, vor rămâne fără curent electric, între orele 9:00 – 16:00, consumatorii care locuiesc pe strada Dadu, sector 3.

În judeţul Ilfov, alimentarea cu energie electrică va fi sistată între orele 9:00 – 17:00, în următoarele zone: Popeşti Leordeni-Glina (străzile Bucuriei, Viitorului, Dezrobirii, Victoriei, Dreptăţii, Constructorilor, Actorilor, străzile adiacente, Loc.Gutu Ghe); Mogoşoaia (străzile Viilor, Colentina, Valea Parcului, Constantin Brâncoveanu, Poeni, Intrarea Poeni, Intrarea Dragonului, Bucureşti-Târgovişte între str. Valea Parcului şi str. Răsăritului, Islaz, Putu cu Brad, Toamnei, Mihai Eminescu şi străzi adiacente, 70479 PTTR Mogoşoaia); Bragadiru (străzile Diamantului, Cristalului, Safirului, Magnoliei, străzile adiacente) şi Bragadiru-Domneşti (Prelungirea Ghencea, Tudor Vladimirescu, Principala-zona Centura Domneşti, străzile adiacente).

De asemenea, în judeţul Giurgiu, vor rămâne temporar fără curent electric, între orele 9:00 – 17:00, consumatorii din localitatea Mihai Vodă (strada Şcolii de la Garoafei spre stadion, strada Stadionului, Staţie de vacuum 2 Mihai Vodă) şi din
Toporu (străzile Gartanca, Pădurarului, Lalelelor), iar între orele 8:30 – 16:30 consumatorii din Giurgiu (Fundătura Prunaru, Horia, Ciocârliei) şi Pierişu (Giurgiului).

Compania E-Distribuţie Muntenia precizează că a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru bună administrare şi funcţionare a reţelei de distribuţie a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienţilor. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prognoză specială pentru Capitală: Maxime de 38 de grade și disconfort termic

Publicat

Arhivă foto

Maximele se vor situa în jurul valorii de 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, în Capitală, potrivit unei prognoze speciale emise luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza ANM este valabilă de luni până sâmbătă, la ora 22.00.

Vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valorile temperaturii maxime vor crește de la 32-33 de grade luni, spre 35-36 de grade marți, iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade.

Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20-22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei pentru firmele de pe litoral

Publicat

Arhivă foto

Inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021 au aplicat în ultima săptămână amenzi de aproape o jumătate de milion de lei firmelor de pe litoral. Alimente depozitate necorespunzător și angajați care nu cunosc reguli de igienă, sunt principalele deficiențe constatate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în săptămâna 18 – 25 iulie, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2021 au verificat 269 de unități, printre care restaurante, unităţi tip fast – food, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, unităţi de tip bufet, braserii, rulote mobile fast – food, baruri, beach-baruri, gelaterii și alte tipuri de unități.

În urma acestor controale au fost aplicate 52 de amenzi în valoare de 461.800 de lei.

Printre deficiențele constatate se numără depozitarea neconformă a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

„De asemenea, s-a constatat că persoanele din blocurile alimentare ale unor unități de alimentație publică cu activitate sezonieră nu au cunoștințele de bază cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice manipulării alimentelor. Acest aspect poate determina apariția unor riscuri de contaminare încrucișată a alimentelor/preparatelor alimentare care se servesc către consumatori”, a transmis ANSVSA.

Cele mai multe sancțiuni, 21, au fost aplicate restaurantelor, urmate de unitățile de tip fast-food și magazinele alimentare.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă: PSD cere în instanță suspendarea stării de alertă

Publicat

Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului, „cu complicitatea Prefectului Capitalei”, Alin Stoica.

„Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal și reprezintă doar urmarea firească a unei situații de criză declanșată și întreținută de către Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În plină stare de alertă declarată la nivel național, CSU Sector 1 (Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 – n.r.) mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol și fără precedent în România și care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalități autoritare și a unor precedente toxice.

Altfel spus, politicienii de dreapta – în speță, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?”, transmite președintele interimar PSD Sector 1, Florin Manole.

El afirmă că „lupta” dintre Clotilde Armand și Romprest afectează interesele cetățenilor.

„Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetățenilor și este dusă cu incompetență și rea-credință, generând penalități împovărătoare la bugetul local, dar și cheltuieli suplimentare prin achiziții total netransparente. Opriți acest bâlci costisitor și ridicați, deopotrivă, gunoiul și starea de alertă”, conchide Manole.

sursa: mediafax.ro

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un urs şi-a făcut apariţia în localitatea Bicaz Chei. Locuitorii au primit mesaje de avertizare

Publicat

urs
Arhivă foto

Un urs şi-a făcut apariţia, în noaptea de duminică spre luni, în zona locuită a comunei Bicaz Chei, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

Oamenii din comună au primit mesaje de avertizare să nu părăsească locuințele.

„Aseară, în jurul orei 23,21, a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Bicaz Chei, la intrarea dinspre Lacu Roşu. ISU Neamţ a transmis mesaj de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Este pentru a şaptea oară în ultimele săptămâni când urşii îşi fac simţită prezenţa în zone locuite de oameni.

Astfel de situaţii au mai fost înregistrate la Bicaz, Taşca şi Grinţieş, iar acum la Bicaz Chei.

AGERPRES

Citește mai departe