Connect with us

ACTUALITATE

Am intrat în Zodia Fecioară. Personalităţi din România născute în Fecioară, trăsături negative și ziua norocoasă

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Pe 23 august începe Zodia Fecioară şi se încheie pe 22 septembrie, reprezintă a 6-a zodie pe cercul zodiacului european ce cuprinde 12 zodii.

Este perioada de sfârşit a verii. Soarele coboară spre solstiţiu de toamnă, ziua se face tot mai mică şi în curând va fi egală cu noaptea. Electromagnetismul soarelui scade. Vitalitatea celui născut în această perioadă va fi mai puţin puternică decât cea de până acum.

Constelaţia Fecioarei are ca simbol o fată tânără, cu aripi de înger, ţinând în mână un spic de grâu, ceea ce nu este altceva decât o aluzie făcută la steaua cea mai strălucitoare, pe care o găsim în această constelaţie, şi anume Spica.

Zodia Fecioară aparţine elementului pământesc şi este un semn practic care aduce nativilor înclinaţia spre chibzuinţă, cea mai importantă calitate a acestora fiind capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme. Nativii acestei zodii ştiu cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze şi să califice. Îşi controlează foarte bine emoţiile şi nu acţionează decât extrem de rar din impuls, toate acţiunile lor fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine. Metodic şi capabil să reziste muncilor de rutină, nativul din această zodie se poate impune în lumea afacerilor şi poate fi un pedagog foarte bun, potrivit www.eastrolog.ro.

Este guvernată de planeta Mercur, considerată planeta inteligenţei. Persoanele care aparţin zodiei învaţă foarte repede, fiind perseverente şi ingenioase. Ele au darul unic de a înţelege şi a asimila orice idee nouă.

La fel ca în orice zodie, are şi trăsături negative, între acestea evidenţiindu-se spiritul critic, pe care-l aplică cu consecvenţă asupra activităţilor sale şi asupra persoanelor cunoscute.

Piatra mistică – agat
Ziua norocoasă – miercuri
Numerele norocoase – 3, 5
Culori norocoase – albastru închis, culori ruginii de toamnă
Simţul cel mai dezvoltat – pipăitul

Alimentele benefice: cartofii, guliile, ţelina şi alimentele menţionate în zodia Gemenilor, deoarece au acelaşi guvernator – planeta Mercur.

Bărbatul născut în zodia Fecioară este foarte echilibrat, vesel şi iubeşte munca. Uneori poate fi cuprins de furii violente, dar se linişteşte repede. Este prea susceptibil. Nu îi plac misterele. Preferă femeile echilibrate şi constante, lângă care poate avea un confort paşnic. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar ştie să iubească sincer şi profund. Are însă tendinţa să-şi neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră şi de câştigurile materiale.

Femeia Fecioară este sociabilă, plăcută, surâzătoare ştiind să-şi ascundă tristeţea, cu spirit practic şi gusturi simple. Este perfecţionistă, trăsătură ce uneori ajunge să devină un defect. Ţine enorm la promptitudine şi la sinceritate. O caracterizează timiditatea, dar când îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte un nou partener care i se pare fără cusur nu va ezita să taie legăturile vechi, potrivit www.venus.org.ro. Ca mamă este foarte atentă cu tot ce înseamnă cămin, familie şi mai ales copii.

Copilul Fecioară în relaţiile cu copiii de vârsta lui dă dovadă de timiditate şi nesiguranţă, simţindu-se bine în compania adulţilor. Copilul din această zodie va fi în continuă mişcare, atât fizică, cât şi mentală. Standardele personale sunt foarte înalte, după cum menţionează www.copilul.ro. Are un simţ critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui şi nici al părinţilor sau rudelor care pot deveni agasate de criticile lui. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) – Fecioară, Capricorn, Taur
Bună (80%) – Scorpion, Rac
Delicată, riscantă (60%) – Săgetător, Gemeni
Dificilă, dar interesantă (50%) – Peşti
Nerecomandabil (10%) – Balanţă, Leu

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Fecioară: Paulo Coelho, Sean Connery, Guillaume Apollinaire, Maica Tereza, Theodore Dreiser, Johann Wolfgang von Goethe, Maurice Maeterlinck, Werner Forssmann, Ingrid Bergman, Michael Jackson, Cameron Diaz, Ken Aston, Gloria Estefan, Salma Hayek, Ferdinand Porsche, Irene Papas, Raquel Welch, Freddie Mercury, Elia Kazan, Pink (Alecia Beth Moore Hart), Patrick O’Neal, Lev Tolstoi, Cesare Pavese, Colin Firth, Karl Lagerfeld.

Personalităţi din România născute în zodia Fecioară: Anna Széles, Camil Baltazar, Sebastian Papaiani, Mihai Mălaimare, Irina Begu, Emil Hurezeanu, Claudiu Bleonţ, Horia Brenciu, Luminiţa Gheorghiu, Ioan Isaiu, Nicolae Dobrin, Mircea Zaciu, Mihai Cafriţa, Dana Dogaru, Ioan Gyuri Pascu, Maria Ciobanu, Marina Voica, Claudiu Istodor, Angela Gheorghiu, Ion Agârbiceanu, Ilie Balaci, Ileana Stana-Ionescu, Dida Drăgan, Fărâmiţă Lambru, Anca Parghel, Marius Popp, Ducu Bertzi. AGERPRES

sursa foto: pixabay.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe