Connect with us

EVENIMENT

Am intrat în zodia Leului – semn de foc guvernat de Soare. Caracteristici și trăsături distincte ale persoanelor născute în zodia Leu

Publicat

astrologie zodiac sursa foto pixabay
sursa foto> pixabay

Zodia Leului, poziționată ca a cincea în cercul zodiacal european, este cunoscută drept un semn masculin de foc, sub influența Soarelui. Zodia Leu are durata cuprinsă între 23 iulie și 22 august. Leul este un semn pasional, plin de ardoare și curaj, fiind singura zodie guvernată de lumina Soarelui, ceea ce îi conferă o energie specifică și o prezență puternică.

Leul este un semn de foc, singurul semn al Soarelui, ca atare este impulsiv, arzător şi îndrăzneţ. Este simbolul unei evoluţii meritate, săvârşită prin capacitatea virilă, printr-o ambiţie nobilă care sintetizează măreţia şi spiritul justiţiar. Nativul zodiei este astfel ambiţios şi creativ, potrivit www.eastrolog.ro. În el poţi avea cel mai devotat prieten sau partener, cel mai fidel camarad şi sfătuitor, dar şi un duşman generos.

Acesta are un statut regal: vioi, teatral şi pasional, îi place să se bucure de lumina reflectoarelor şi să se sărbătorească. Este un lider natural şi îi place să cultive prietenii şi relaţii în care se dedică cu toată iubirea de care dispune. Este renumit pentru stabilitate, loialitate şi consecvenţă.

Nativii Leu – optimiști dar aroganți

Cuvintele cheie pentru caracterul nativului zodiei Leu sunt: pozitiv, optimism, dogmatic, cald, organizat, muncitor, perseverent, teatral, generos, iubitor, impetuos, arogant, conducător şi performant.

Este foarte important pentru nativ să fie în cea mai bună formă fizică în fiecare zi. El este recunoscut ca fiind cel mai cochet dintre toate zodiile. Îi place să fie admirat. Cei mai mulţi dintre nativi au o manieră maiestuoasă în mers.

Se va îndrepta cu prioritate spre domenii care îi permit să avanseze pentru a deveni şeful. Poate fi general sau rege, dar poate fi şi profesor, inspirându-i permanent pe studenţi/elevi şi insuflându-le entuziasmul cel îl caracterizează.

Cel mai mare defect îl constituie spiritul absolutist de dominare, care nu se manifestă niciodată brutal, prin forţă, ci prin persuasiune.

Sentimentele sale puternice îl pot duce la speculaţii şi aventură.

Piatra mistică – diamant, rubin
Ziua norocoasă – duminica
Numerele norocoase – 8, 9
Culori norocoase – roşu, portocaliu
Simţul cel mai dezvoltat – văzul

Alimentele benefice – cafea, vânat, alimente de culoare galbenă şi portocalie: ouă, morcovi, cartofi, mere, gutui, pere, portocale, smochine, lămâi, porumb, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, pepene galben, portocale, mălai, vanilie, caise, piersici.

Caracteristicile nativului Leu

Bărbatul Leu simte nevoia să preia comanda, dar şi nevoia de a fi iubit de cei pe care-i conduce. Bărbatul Leu este romantic şi generos, iar una dintre modalităţile prin care-şi demonstrează generozitatea este de a-şi copleşi iubita cu daruri. Îi plac lucrurile strălucitoare, neobişnuite şi are tendinţa de a fugi de monotonie, care îl plictiseşte. Poate tolera multe defecte ale femeii pe care o iubeşte, însă nu va accepta niciodată să fie dominat, jignit sau subapreciat.

Femeia Leu îşi iubeşte cu ardoare copiii, dar fiind prea independentă, nu are răbdarea necesară să se ocupe tot timpul de ei. Femeia Leu are nevoie de o profesie care să-i dea satisfacţii, să-i asigure măcar în parte nevoia de independenţă. În general, relaţiile ei cu oamenii se bazează pe instinct, potrivit www.venus.org.ro. Nativa va juca întotdeauna cu succes rolul marilor iubiri sau al artistei neînţelese, de la ipostaza de mamă devotată până la aceea de amantă ideală. Natura este extrem de generoasă cu ea, înzestrând-o cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate, cât pentru trei femei şi ceva pe deasupra.

Copilul Leu este vesel, exuberant, foarte activ, îşi ascunde cu abilitate emotivitatea şi teama că ceilalţi s-ar putea îndoi de calităţile sale. Sensibil, mândru şi uneori un pic prea orgolios, copilul Leu pare să fie foarte curajos, însă de fapt el este vulnerabil din punct de vedere emoţional. Este inutil ca părinţii să încerce să-l educe folosind forţa, pentru că se va încăpăţâna şi mai mult în convingerile sale şi atunci dintr-un copil drăguţ şi afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit, cum menţionează www.copilul.ro. Dacă este înconjurat de afecţiune şi tratat cu înţelegerea, pe care crede el că o merită, are toate şansele să-şi pună în valoare calităţile. Copilul trebuie să înveţe şi să împartă atenţia cu altcineva.

Compatibilitatea Leului cu alte zodii

Excelentă (100%) – Berbec, Săgetător
Bună (80%) – Balanţă, Gemeni
Delicată, riscantă (60%) – Scorpion, Taur
Dificilă, dar interesantă (50%) – Vărsător
Nerecomandabil (10%) – Fecioara, Rac

Personalităţi născute în zodia Leu

Personalități din lume născute în zodia Leu

Printre personalitățile de pe mapamond născute în zodia Leu amintim: Simón Bolívar, Alexandre Dumas, Jennifer Lopez, Elias Canetti, Carl Gustav Jung, Bourvil (Andre Rainbourg), Emily Brontë, Herman Melville, Peter O’Toole, Louis Armstrong, Barack Obama, Ilia Repin, Guy de Maupassant, Nikolaus Lenau, Alfred Hitchcock, Sarah Brightman, Halle Berry, Jean de La Bruyere, Madonna, Robert De Niro, Robert Redford.

Personalităţi din România născute în zodia Leu:

George Ivaşcu, Iulia Vântur, Cezar Baltag, Dan Condurache, Smiley (Andrei Tiberiu Maria), Maricica Puică, Nicu Constantin, Gellu Naum, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Stere Gulea, Marcel Iureş, Cezara Dafinescu, Rodica Popescu Bitănescu, Răzvan Vasilescu, Florin Bogardo, Ovidiu Ioncu, Ion Gheorghe.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: ”Educație” în ”Școala Altfel” la cinematograful din Alba Iulia: Elevii au lăsat în urmă mizerie și scaune pătate

Publicat

video Știrea ta: ”educație” în ”Școala altfel” la cinematograful din

Dezastru în sala de proiecție a cinematografului din Alba Iulia, după câteva zile de ”Săptămâna Altfel”. Elevii și profesorii care au fost la film au lăsat în urma lor multă mizerie. 

Mărturie stau mai multe poze au fost primite de adresa redacției alba24.ro. În poze se poate observa cu ușurință mult popcorn aruncat sau scăpat prin sală, dar și mai multe scaune pătate de suc.

De asemenea, elevii nu au strâns după ei cutiile de carton în care au avut floricele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere în școlile de Poliție 2024: Au început înscrierile. Toate informațiile legate de etape și proceuri

Publicat

admitere în școlile de poliție 2024: au început înscrierile. toate

Admitere în școlile de Poliție 2024: În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române.

Este vorba despre Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și despre Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.

Recrutarea candidaţilor se realizează în raport de oferta educaţională prevăzută la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VINOVAT de poluarea de pe Someș, un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente Cluj-Napoca. Apele Române continuă intervenția

Publicat

poluare 2 1.jpg

Apele Române acționează, în continuare, pentru limitarea poluării de pe Someșul Mic, în Cluj-Napoca. Sursa acesteia se pare a fi un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente.

„Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin în continuare pentru limitarea efectelor poluării râului Someșul Mic.

Astfel, aceștia au suplimentat materialul absorbant. Totodată, utilizează și spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil pentru reținerea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj. Cine se află pe lista PNL, pentru viitorul consiliu local

Publicat

echipa rotar și a depus candidatura pentru blaj. cine se află

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj: Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și-a depus miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripție al municipiului, candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului și, de asemenea, lista de candidați ai partidului pentru viitorul Consiliu Local.

”Ca de obicei, suntem primii! Pentru viitorul mandat propun blăjenilor o echipă sudată, bine pregătită, oameni cu abilități dovedite în administrație și cu o atitudine…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe