Connect with us

EVENIMENT

Am intrat în Zodia Pești 19 februarie – 20 martie. Caracterizare, trăsături și ziua norocoasă. Personalități născute în Zodia Pești

Publicat

zodia pesti sursa foto pixabay

Ultima din ciclul zodiacal al celor 12 zodii europene, zodia Peşti, care începe pe 19 februarie şi se încheie pe 20 martie, este simbolizată, dintotdeauna, de cei doi peşti, dintre care unul merge în susul râului, iar celălalt în josul râului, fapt ce exprimă foarte bine dualitatea nativilor zodiei.

O primă categorie este reprezentată de persoane cu firi liniştite, lineare, fără ascunzişuri cu înclinaţii native pronunţate spre stagnare, cu izbucniri determinate doar de situaţii conjuncturale, iar cea de-a doua categorie se referă la cele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar şi răzbunătoare.

Nativii zodiei sunt caracterizaţi de intuiţie, simţul premoniţiei, sensibilitate, receptivitate, dar şi de naivitate. Aceştia găsesc cu multă uşurinţă un limbaj comun cu orice persoană, fără să fie nevoiţi să recurgă la manuale de ştiinţă şi artă diplomatică, potrivit www.eastrolog.ro.

Sentimente puternice, dar schimbătoare

Zodia Peşti este guvernată de două planete: Jupiter şi Neptun. Jupiter este planeta bogăţiei şi de aceea, persoanele zodiei deţin adesea resurse financiare cale le permit o viaţă de lux. Influenţat de Neptun spiritul nativilor este mistic, sublim, utopic. Au un simţământ al milei foarte dezvoltat. Compasiunea sau afecţiunea pentru ceilalţi este fără limite la născuţii zodiei.
Ca zodie de apă, face parte din triunghiul zodiilor de apă, alături de Rac şi de Scorpion, aducând celor născuţi sub acest semn, sentimente schimbătoare şi puternice.

Visător, cu o fantezie bogată, nativul acestei zodii poate fi creativ, genial, dar se poate şi rupe cu totul de realitate, izolându-se într-o lume utopică. Persoana născută sub semnul Peşti sau cu Ascendentul în Peşti este influenţabilă. Nativii din Peşti îşi cunosc defectele, potrivit site-ului astrologie-zodii.ro.

Piatra mistică – ametistul, perla
Ziua norocoasă – joi
Numerele norocoase – 5 şi 9
Culori norocoase – galben, violet, purpuriu
Simţul cel mai dezvoltat – gustul

Alimente benefice – lichide, băuturi şi alimente calde, carne de pui şi peşte, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lămâi şi portocale.

Despre bărbatul născut în Zodia Pești

Bărbaţii născuţi în zodia Peştilor sunt ingenioşi în munca lor, dar adeseori se hazardează în anumite speculaţii nesigure şi riscante. Intuiţia şi inteligenţa sunt două trăsături de caracter care le întăresc sistemul de apărare împotriva elementelor care le pot bulversa viaţa. Sunt soţi model şi se pricep de minune să-şi organizeze bugetul, în funcţie de priorităţi. Se simt în largul lor ca farmacişti, chimişti, medici, psihiatri, psihologi, călugări, preoţi, filosofi, artişti, muzicieni, pictori, scriitori, marinari, pescari, hotelieri. Se simt bine în domeniile care le permit să-şi pună în valoare creativitatea.

Despre femeia nîscută în Zodia Pești

Femeia născută sub semnul Peştilor este o fiinţă sensibilă şi fragilă. Profesiile care li se potrivesc cel mai bine sunt cele care cer intuiţie, spirit pătrunzător şi caritabil, cele care necesită relaţii interumane, talent creativ – artistic şi inspiraţie, precum şi cele care le permit să ocrotească şi să vindece. Nu este foarte ambiţioasă, dar i se poate întâmpla să facă o frumoasă carieră în domeniul artistic. În viaţa de familie, chiar dacă nu este o supergospodină, este o femeie perfect adaptată căminului, potrivit www.venus.org.ro. Iubeşte copiii, pentru că şi în fiinţa ei se ascunde o fiinţă vulnerabilă. Copiii o iubesc nu doar pentru că îi răsfaţă, ci şi pentru că ştie drumul spre mintea şi sufletul lor.

Copiii născuţi în zodia Peştilor sunt dependenţi de afecţiunea cu care sunt trataţi. Nu sunt copii foarte activi. Sunt deseori mai concentraţi pe instinctele lor decât pe logică şi sunt mai interesaţi de vise decât de viaţa reală, după cum menţionează www.copilul.ro. Cei mai mulţi copii ai acestei zodii se dovedesc foarte talentaţi la desen, pictură, muzică, dans, teatru. Chiar dacă nu vor face carieră, deşi mulţi sunt înzestraţi excepţional, arta le va împlini o dimensiune sufletească şi le va da încredere în forţele proprii.

Compatibilitate cu alte zodii
Foarte bună: Rac, Scorpion
Foarte bună pe plan profesional: Săgetător
Foarte bună pe plan emoţional: Gemeni
Foarte bună pe plan financiar: Berbec
Foarte bună pe plan spiritual: Scorpion, Vărsător
Dificilă, dar interesantă: Fecioara
Nerecomandabilă: Berbec

Personalităţi din România născute în zodia Peşti: Virgil Ianţu, Ludovic Sătmăreanu, Tudor Muşatescu, Romulus Vulcănescu, Maya Simionescu, Alexandru Repan, Mircea Eliade, Ovidiu Ioaniţoaia, Emilia Popescu, Ion Caramitru, Horia-Roman Patapievici, Dan Negru, Ion Besoiu, Ernest Maftei, Vlad Zamfirescu, Radu Ciobanu, Gina Patrichi, Rona Hartner, Adrian Ordean, Mircea Anghelescu, Andrei Pippidi, George Nicolescu, Carmen Galin, Florin Răducioiu, Sorin Dumitrescu.

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Peşti: Andrés Segovia, Nina Simone, Enrico Caruso, Julio Iglesias Jr., Michael Bolton, Irwin Shaw, Snowy White, Allan Sillitoe, Albert Einstein, Victor Hugo, Carlo Goldoni, Georg Friedrich Händel, Frédéric Chopin, Maurice Ravel, Michelangelo Buonarroti, Cindy Crawford, Peter Strauss, Elisabeth Taylor, Ursula Andress, Sharon Stone, Rihanna (Robyn Rihanna Fenty), Bruce Willis, Eva Longoria, Tiziano Ferro, Jennifer Love Hewitt, Alan Rickman, William Baldwin, Kenneth Williams, Kyle MacLachlan, Peter Fonda, Steven Jobs.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la mijlocul lunii mai. anm a

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GHID fiscal pentru frizeri, coafeze și manichiuriste, publicat de ANAF. Care sunt obligațiile

Publicat

anaf reia programul prin care informează frizerii și coafezele asupra

Impozitarea persoanelor fizice care oferă servicii de înfrumusețare sau întreținere corporală. Un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală a fost publicat de către ANAF, pe portalul instituției.

Potrivit ANAF, ghidul poate fi găsit la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Vezi AICI ghid…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe