EVENIMENT
A murit fostul primar al Iașiului, Constantin Simirad. Era internat la ATI după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Fostul primar al Iaşiului, Constantin Simirad, a murit, în cursul nopţii de duminică spre luni, la o săptămână de când a fost internat la Terapie intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Florin Grămadă, a declarat că Simirad a fost transferat în cursul serii de duminică la Spitalul „C.I.Parhon” pentru a face dializă din cauza unor probleme care s-au acutizat.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon”, Ionuţ Nistor, a spus că Simirad a decedat în cursul nopţii de duminică spre luni.
Constantin Simirad s-a născut pe 13 mai 1941. El a îndeplinit funcţia de primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008 Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.
Simirad a intrat în politică în 1991 în Partidul Alianţa Civică. Ulterior, în 1998 el a demisionat din PAC şi a înfiinţat Partidul Moldovenilor, pe care l-a condus până în 2002 când a fuzionat cu PSD şi a devenit vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice. În perioada 2002 – 2009 a fost membru PSD. În septembrie 2009 a fost exclus din partid pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. În martie 2012, UNPR a anunţat că Simirad va candida sub sigla sa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.
Constantin Simirad a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi. După absolvirea studiilor, acesta a predat timp de trei ani matematica la un liceu din Dorohoi, după care a început să predea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, până în 1990 când a fost ales primar al Iaşiului.
AGERPRES
sursa foto: Facebook Constantin Simirad
EVENIMENT
CTP Cluj: Linii AFECTATE temporar de meciul dintre CFR Cluj și Rapid de sâmbătă. Soluții pentru DEFLUIREA spectatorilor
Cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR 1907 Cluj și Rapid București, care se va desfășura în 23 noiembrie 2024, de la ora 21:30, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicul călător că în ziua meciului vor fi afectate temporar de restricțiile de circulație liniile de autobuze 37 și 38 în intervalul orar 20:00 – 23:30.
„Pentru preluarea suporterilor la finalul meciului din Gruia (23:00), pe str. Horea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Un accident cu un autobuz al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca a avut loc vineri seară, în comuna Chinteni. Din fericire, nu au fost persoane rănite.
Un autobuz CTP a ajuns în afara părții carosabile, vineri seară, pe un rum din localitatea Chinteni. Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale de descarcerare și cu un echipaj SMURD de terapie intensivă.
Nu au fost înregistrate victime
Din fericire, nu au fost victime. Șoferul autobuzului este…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Emil Boc a aprins luminile festive la deschiderea Târgului „Planeta Crăciun” din Cluj-Napoca
Vineri, începând cu ora 19, a avut loc deschiderea oficială a târgului „Planeta Crăciun”, organizat de UNTOLD Universe. Clujenii s-au bucurat la aprinderea luminilor festive, care au transformat Piața Unirii într-o atmosfera de poveste.
Spectacolul de deschidere i-a adus în scena pe Carla’s Dreams, Andreea Șilochi și Kids Sing Academy. Conceptul „Planeta Crăciun” transformă Piața Unirii într-un loc inedit oferind surprize pentru toate vârstele. Printre…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Alexia Cârmici și Dario Popa, aleși MISS și MISTER Boboc 2024 la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia
Opt perechi de boboci au intrat în competiția din 2024 pentru titlurile de Miss și Mister Boboc la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Tinerii au pus în scenă ”o călătorie în timp”.
Publicul a avut ocazia să treacă, alături de concurenți, prin perioade diferite, cu momente de muzică, dans și mici scenete.
Concurenții au avut de trecut prin probe de prezentare, talent, cultură generală,…
Citește mai mult pe Alba24.ro