Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Publicat

ambasadorul ucrainei în românia – vizită diplomatică la cosr

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Facebook

Un an de război şi sincere mulţumiri Mişcării Olimpice din România pentru sprijinul acordat sportivilor din Ucraina au fost temele de discuţie ale întâlnirii, informează COSR.

Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk a menţionat în nenumărate rânduri drama prin care trece poporul ucrainean de un an de zile. Războiul care a început în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, a încălcat Armistiţiul Olimpic, ratificat de Organizaţia Naţiunilor Unite, a produs victime şi în rândul sportivilor şi antrenorilor ucraineni.

„Pentru poporul din Ucraina este inacceptabil ca sportivii ruşi să participe la JO Paris 2024. Ar fi legitimizarea războiului, a crimelor comise de forţele ruse pe teritoriul statului lor. ”, se scrie în comunicatul COSR.

„La un an de la începerea războiului (n.r. 24 februarie 2022) oamenii suferă în Ucraina. Războiul continuă, oamenii sunt ucişi, infrastructura e afectată. Pe lista victimelor acestui război sunt şi 231 de membri ai comuniţăţii sportive, sportivi şi antrenori.

Peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente. Vă mulţumim pentru sprijinul continuu oferit sportivilor de performanţă dar şi tinerilor veniţi din Ucraina, pentru că au primit asistenţă în diferite locaţii de antrenament.”, a punctat Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk, în cadrul întâlnirii.

Preşedintele COSR Mihai Covaliu a menţionat că există o linie de comunicare deschisă permanent între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Mişcarea Olimpică din Ucraina, relaţiile de colaborare şi prietenie cu membrul CIO Sergei Bubka şi cu Vadim Gutzeit, ministrul Sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, fiind de notorietate.

”Suntem alături şi susţinem sportivii ucraineni, am ajutat de fiecare dată când ni s-a cerut sprijinul. Alături de Comitetul Internaţional Olimpic, de Comitetele Olimpice Europene, căutăm soluţii pentru a aduce speranţă sportivilor şi oamenilor din Ucraina. De fapt, sportul asta înseamnă, el uneşte oamenii. Suntem în legătură directă cu toţi colegii din Mişcarea Olimpică Europeană şi colaborăm pentru a găsi soluţii optime pentru ajutorarea sportivilor ucaineni.”, a confirmat acţiunile Mihai Covaliu.

George Boroi, secretarul general COSR, l-a asigurat pe Ambasadorul Ucrainei, că Mişcarea Olimpică din România are deschise porţile Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani pentru sportivii de performanţă ucraineni. De asemenea, a punctat ajutorul oferit şi unor sportivi de club din Ucraina prin intermediul anumitor Federaţii sportive.

În cadrul întâlnirii preşedintele COSR Mihai Covaliu a precizat că la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolka 2023, comitetul de organizare şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene au decis să nu invite la competiţie sportivii din Rusia şi Belarus.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 29 februarie 2024

Publicat

loto01.jpg

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 29 februarie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 29 februarie 2024:

Loto 6/49: 20, 38, 15, 11, 17, 16

Loto 5/40: 21, 3, 10, 17, 28, 33

Joker: 1, 18, 21, 29, 14 + 13

Noroc: 8 3 9 0 5 6 0

Noroc Plus: 7 9 0 8 2 3

Super Noroc: 6 9 2 1 7 5

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Răzvan Rotaru, președinte Partidul Mișcarea România Suverană – Botoșani

Publicat

rotaru 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Răzvan Rotaru, președintele Partidul Mișcarea România Suverană, Filiala – Botoșani.
Fost parlamentar PSD, Răzvan Rotaru a vorbit astăzi despre organizația de la Botoșani a acestui partid politic, despre rundele de alegeri din acest an, despre organizarea din teritoriu, dar și despre candidații care vor intra în acest an în lupta electorală.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Lângă noi: Lovitură de 4,5 milioane euro. Percheziții la persoane din Suceava și Iași care ar fi furat din Franța

Publicat

img 1 1000x600.jpg

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat 22 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în judeţele Tulcea, Maramureş, Iaşi, Suceava şi Braşov, pentru prinderea unor răufăcători români care au furat din Franţa aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro, potrivit AGERPRES.

Potrivit DIICOT, acţiunea a avut loc în cadrul unei anchete efectuată de Secţiunea de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naţionale Franceze şi vizează fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociaţie de răufăcători în vederea săvârşirii unei infracţiuni. Cercetările, efectuate cu sprijinul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tupeu de „șoferiță”. A încercat să înșele vigilența polițiștilor din Botoșani cu un permis auto emis de statul german

Publicat

razie sosele prahpva politisti 6d835 1000x600.png

O femeie de 38 de ani, din municipiul Botoșani,  a încercat să inducă în eroare polițiștii rutieri, prezentând un permis de conducere emis de statul german, care, însă, a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

 

În urma verificărilor efectuate la nivelul autorităților germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit faptul că femeia nu figurează cu permis de conducere emis de statul german.

 

Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe