Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Publicat

ambasadorul ucrainei în românia – vizită diplomatică la cosr

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Facebook

Un an de război şi sincere mulţumiri Mişcării Olimpice din România pentru sprijinul acordat sportivilor din Ucraina au fost temele de discuţie ale întâlnirii, informează COSR.

Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk a menţionat în nenumărate rânduri drama prin care trece poporul ucrainean de un an de zile. Războiul care a început în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, a încălcat Armistiţiul Olimpic, ratificat de Organizaţia Naţiunilor Unite, a produs victime şi în rândul sportivilor şi antrenorilor ucraineni.

„Pentru poporul din Ucraina este inacceptabil ca sportivii ruşi să participe la JO Paris 2024. Ar fi legitimizarea războiului, a crimelor comise de forţele ruse pe teritoriul statului lor. ”, se scrie în comunicatul COSR.

„La un an de la începerea războiului (n.r. 24 februarie 2022) oamenii suferă în Ucraina. Războiul continuă, oamenii sunt ucişi, infrastructura e afectată. Pe lista victimelor acestui război sunt şi 231 de membri ai comuniţăţii sportive, sportivi şi antrenori.

Peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente. Vă mulţumim pentru sprijinul continuu oferit sportivilor de performanţă dar şi tinerilor veniţi din Ucraina, pentru că au primit asistenţă în diferite locaţii de antrenament.”, a punctat Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk, în cadrul întâlnirii.

Preşedintele COSR Mihai Covaliu a menţionat că există o linie de comunicare deschisă permanent între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Mişcarea Olimpică din Ucraina, relaţiile de colaborare şi prietenie cu membrul CIO Sergei Bubka şi cu Vadim Gutzeit, ministrul Sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, fiind de notorietate.

”Suntem alături şi susţinem sportivii ucraineni, am ajutat de fiecare dată când ni s-a cerut sprijinul. Alături de Comitetul Internaţional Olimpic, de Comitetele Olimpice Europene, căutăm soluţii pentru a aduce speranţă sportivilor şi oamenilor din Ucraina. De fapt, sportul asta înseamnă, el uneşte oamenii. Suntem în legătură directă cu toţi colegii din Mişcarea Olimpică Europeană şi colaborăm pentru a găsi soluţii optime pentru ajutorarea sportivilor ucaineni.”, a confirmat acţiunile Mihai Covaliu.

George Boroi, secretarul general COSR, l-a asigurat pe Ambasadorul Ucrainei, că Mişcarea Olimpică din România are deschise porţile Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani pentru sportivii de performanţă ucraineni. De asemenea, a punctat ajutorul oferit şi unor sportivi de club din Ucraina prin intermediul anumitor Federaţii sportive.

În cadrul întâlnirii preşedintele COSR Mihai Covaliu a precizat că la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolka 2023, comitetul de organizare şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene au decis să nu invite la competiţie sportivii din Rusia şi Belarus.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe