Connect with us

ACTUALITATE

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la COSR

Publicat

ambasadorul ucrainei în românia – vizită diplomatică la cosr

Ambasadorul Ucrainei în România – vizită diplomatică la COSR

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Facebook

Un an de război şi sincere mulţumiri Mişcării Olimpice din România pentru sprijinul acordat sportivilor din Ucraina au fost temele de discuţie ale întâlnirii, informează COSR.

Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk a menţionat în nenumărate rânduri drama prin care trece poporul ucrainean de un an de zile. Războiul care a început în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, a încălcat Armistiţiul Olimpic, ratificat de Organizaţia Naţiunilor Unite, a produs victime şi în rândul sportivilor şi antrenorilor ucraineni.

„Pentru poporul din Ucraina este inacceptabil ca sportivii ruşi să participe la JO Paris 2024. Ar fi legitimizarea războiului, a crimelor comise de forţele ruse pe teritoriul statului lor. ”, se scrie în comunicatul COSR.

„La un an de la începerea războiului (n.r. 24 februarie 2022) oamenii suferă în Ucraina. Războiul continuă, oamenii sunt ucişi, infrastructura e afectată. Pe lista victimelor acestui război sunt şi 231 de membri ai comuniţăţii sportive, sportivi şi antrenori.

Peste 343 de baze sportive au fost afectate de bombardamente. Vă mulţumim pentru sprijinul continuu oferit sportivilor de performanţă dar şi tinerilor veniţi din Ucraina, pentru că au primit asistenţă în diferite locaţii de antrenament.”, a punctat Excelenţa Sa, Ihor Prokapchuk, în cadrul întâlnirii.

Preşedintele COSR Mihai Covaliu a menţionat că există o linie de comunicare deschisă permanent între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Mişcarea Olimpică din Ucraina, relaţiile de colaborare şi prietenie cu membrul CIO Sergei Bubka şi cu Vadim Gutzeit, ministrul Sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, fiind de notorietate.

”Suntem alături şi susţinem sportivii ucraineni, am ajutat de fiecare dată când ni s-a cerut sprijinul. Alături de Comitetul Internaţional Olimpic, de Comitetele Olimpice Europene, căutăm soluţii pentru a aduce speranţă sportivilor şi oamenilor din Ucraina. De fapt, sportul asta înseamnă, el uneşte oamenii. Suntem în legătură directă cu toţi colegii din Mişcarea Olimpică Europeană şi colaborăm pentru a găsi soluţii optime pentru ajutorarea sportivilor ucaineni.”, a confirmat acţiunile Mihai Covaliu.

George Boroi, secretarul general COSR, l-a asigurat pe Ambasadorul Ucrainei, că Mişcarea Olimpică din România are deschise porţile Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani pentru sportivii de performanţă ucraineni. De asemenea, a punctat ajutorul oferit şi unor sportivi de club din Ucraina prin intermediul anumitor Federaţii sportive.

În cadrul întâlnirii preşedintele COSR Mihai Covaliu a precizat că la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolka 2023, comitetul de organizare şi Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene au decis să nu invite la competiţie sportivii din Rusia şi Belarus.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe