Connect with us

EVENIMENT

Amendă de 15.000 de lei, aplicată de Protecţia Consumatorilor după aglomeraţia de la Gondola Sinaia

Publicat

gondola prahova sinaia sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Cristina Raiciu

O amendă de 15.000 de lei a fost aplicată, luni, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova după aglomeraţia înregistrată la gondola care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 din Sinaia.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, respectiva instalaţie de transport pe cablu nu a funcţionat în intervalul orar 8,00 – 11,55, din cauza problemelor provocate de depunerile de gheaţă şi chiciură în zona rolelor, a cablului şi pilonilor, însă, în ciuda acestei situaţii, la baza din Sinaia a continuat vânzarea de tichete, astfel că s-a ajuns la supraaglomerare.

„La încercarea de degivrare, două role s-au spart şi au fost înlocuite.

În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la Cota 1400.

Menţionez faptul că pe tronsonul 1400 – 2000 a funcţionat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă”, arată sursa citată.

În aceste condiţii, o echipă de comisari de la Protecţia Consumatorilor Prahova a desfăşurat o acţiune de control, operatorul economic fiind sancţionat cu o amendă de 15.000 de lei, arată sursa citată.

Amendă de 15.000 de lei, aplicată de Protecţia Consumatorilor după aglomeraţia de la Gondola Sinaia. Circa 3.500 de turişti au urcat, luni, pe munte, la Sinaia

De asemenea, s-a dispus măsura de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, fiind asigurată coborârea în siguranţă a turiştilor prin prelungirea programului de funcţionare, precizează CJPC.

Circa 3.500 de turişti au urcat, luni, pe munte, la Sinaia, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, apreciind că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS.

Maria Floricică a precizat, pentru AGERPRES, că aceasta a fost o zi problematică din cauza gheţii şi a chiciurei care s-au depus pe role şi piloni, Gondola Carp, care merge de la Cota 1400 la Cota 2000 pornind cu întârziere din cauza unor probleme tehnice cauzate de aceste fenomene.

În prima parte a zilei, cozi importante au fost la Cota 1400, din cauza problemelor tehnice la Gondola Carp. Instalaţia a fost pornită în jurul prânzului, iar programul de funcţionare a fost prelungit cu o oră, a precizat Maria Floricică. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință RCA

Publicat

polita rca 630x325 1.jpg

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referință RCA la nivelul lunii iulie 2024. Aceste tarife sunt cu rol orientativ pentru următoarele șase luni și sunt calculate pentru clasa B0, pe 12 luni.

Din datele publicate de ASF reiese că tarifele de referință RCA sunt mai mari pentru șoferii care au mașini înmatriculate în București sau Ilfov, scrie Alba24.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

disparuta bun.jpg

O tânără de 15 ani din Cluj-Napoca este căutată de părinți, care au cerut și ajutorul comunității de motocicliști.

Fata are 15 ani și a fost văzută ultima dată miercuri, 24 iulie, în jurul orei 18.30.

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Albu Patrisia Andrada, a plecat voluntar din zona Oașului și nu mai poate fi contactată.

“Telefonul este închis,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: A fost finalizat drumul județean dintre Vingard și Ohaba

Publicat

foto: a fost finalizat drumul județean dintre vingard și ohaba

Drumul dintre Vingard și Ohaba a fost finalizat. Este vorba despre o porțiune de peste 8 kilometri, care ajută locuitorii mai multor localități să ajungă mai rapid la Sebeș, inclusiv la nodul de autostradă de acolo. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj: Stația Traian Vuia Nord va fi SUSPENDATĂ pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport

Publicat

parkride 3.jpg

CTP Cluj anunță că stația de transport în comun Traian Vuia Nord va fi suspendată pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport.

„Incepand cu data de 25.07.2024 vor demara lucrarile de interventie in carosabil pe strada Traian Vuia, la obiectivul de investitii Park&Ride.

CTP Cluj: Stația Traian Vuia Nord va fi SUSPENDATĂ pe toată durata lucrărilor la Park & Ride-ul de la aeroport

In aceasta etapa de lucrari se impune blocarea traficului pe banda 1…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe