Connect with us

EVENIMENT

Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini din Franța, care nu curăţă după aceştia

Publicat

Autorităţile din Bergerac, capitala unei regiuni intens frecventată de turişti din sud-vestul Franţei, care îşi doreşte să fie „curată şi primitoare”, au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăţă după animalul său în spaţiile publice, relatează luni AFP.

„Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv”, pe străzi, în parcuri, grădini şi în alte spaţii publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franţa, potrivit deputatului Loic Dombreval, specialist în probleme legate de animale şi medic veterinar.

„Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele oraşe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini şi pe proprietarii lor”, a comentat el pentru AFP.

Potrivit primăriei din Bergerac, prin această măsură se doreşte să se „asigure siguranţa şi sănătatea publică”.

Primăria impune, de asemenea, aducerea de către proprietarii de câini a „cel puţin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice”, sub ameninţarea unei amenzi de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

Situat la o distanţă de două ore cu maşina de Bordeaux, oraşul Bergerac, celebru pentru foie gras, trufe, castele şi podgorii precum Monbazillac, se bazează în mare parte pe turism. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CTP Cluj a ajuns și în Săvădisla. PROGRAMUL de circulație a liniei metropolitane M81

Publicat

1711641752 autobuze ctp.jpg

Începând cu data de 04.03.2024, CTP Cluj-Napoca și-a extins serviciile de transport persoane în Zona Metropolitană Cluj respectiv și în comuna Săvădisla.

„Au fost analizate toate doleantele locuitorilor comunei Savadisla impreuna cu Primaria Savadisla. A fost suplimentat programul de transport al elevilor si s-a modificat orele de plecare in intervalul de dupa-masa. Au fost infiintate doua noi statii pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in comuna…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 500 de persoane legitimate și sute de autovehicule verificate într-o singură zi de polițiști și jandarmi

Publicat

alba: aproape 500 de persoane legitimate și sute de autovehicule

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au legitimat 498 de persoane și au verificat 319 autovehicule într-o singură zi.

Potrivit unui raport al IPJ Alba, au fost constatate 202 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Persoanele care au comis aceste abateri au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 51.934 lei.

Au fost efectuate 105 testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale și europarlamentare. Precizări ANI legate de prefecți și funcționari

Publicat

cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale

Cine poate și cine nu poate candida la alegerile locale și europarlamentare: Agenția Națională de Integritate aduce o serie de clarificări cu privire la regulile de integritate aplicabile în contextul alegerilor pentru Parlamentul European și pentru administrația publică locală din anul 2024.

Această măsură are ca scop prevenirea incompatibilităților ce pot surveni în procesul alegerilor, dar și în perioada post-electorală.

Potrivit ANI, persoanele interesate pot consulta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători asigură de la 1 aprilie autobuze de la Cluj-Napoca la Oradea. Calea ferată se modernizează, Vezi programul curselor

Publicat

cf episcopia.jpeg

Începând cu data de 1 aprilie 2024, va deveni operațional la CFR Călători serviciul de înlocuire a transportului feroviar cu autobuze pentru asigurarea călătoriei pasagerilor pe distanța Cluj Napoca – Oradea, în condițiile începerii lucrărilor la electrificarea / modernizarea liniei feroviare LOT 2 Aghireș – Poieni de către managerul infrastructurii – CNCF CFR SA.

Odată finalizate procedurile de achiziție publică a serviciilor de transport auto de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe