Connect with us

EVENIMENT

Amendă uriașă pentru Primăria Urlaţi, după acuzaţiile şefului Gărzii de Mediu privind ”dosirea” deşeurilor

PublicatPrimăria oraşului Urlaţi a fost amendată cu 50.000 de lei de către comisarii de mediu în urma unui control al preşedintelui Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, care a acuzat administraţia locală că “doseşte deşeuri”, acoperindu-le cu pământ.

Potrivit datelor postate vineri seara pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au efectuat, în zilele de 30 şi 31 mai, un control pe raza oraşului Urlaţi, constatând pe malul stâng al râului Cricovul Sărat abandonări de diferite tipuri de deşeuri, cu preponderenţă deşeuri menajere, din construcţii-demolări, acoperite cu pământ şi nisip.

“Astfel, pentru neconformităţile constatate, Primăriei localităţii Urlaţi i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecţia mediului şi salubrizarea zonei, cu eliminarea deşeurilor către societăţi autorizate şi respectarea prevederilor legale”, precizează sursa citată.

Deșeuri acoperite cu pământ

În data de 29 mai, preşedintele GNM, Octavian Berceanu, a postat pe pagina sa de Facebook filmări făcute în timpul unui control neanunţat la Urlaţi, acuzând primăria că “doseşte deşeurile în lunca râului şi apoi le astupă cu pământ”.

“Urlaţi, judeţul Prahova. Primăria Urlaţi încearcă să dosească, adică să acopere cu pământ o groapă de gunoi ilegală, situată în lunca râului Cricovul Sărat. Staţia de transfer deşeuri se află la 300 de metri, fiind cea mai apropiată construcţie de groapa ilegală”, scria Berceanu, la acel moment, pe pagina sa de socializare.

De asemenea, el a postat filmări de la staţia de transfer deşeuri din localitate.

“La Urlaţi suntem pe o staţie de transfer, transferul gunoiului menajer către gârlă, către cer, către pânza freatică. Se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ştiu cât timp. E gunoi amestecat, cât vedeţi cu ochii, lângă localitate. Pute şi va mirosi din ce în ce mai tare. (…)

La 300 de metri în faţă este Cricovul Sărat unde avem o groapă de gunoi ilegală pe care primăria în viteză încearcă să o astupe. Încă o dată, aşa sunt depozitele noastre pe fonduri europene. 23 milioane de lei investiţia pentru acest depozit în aer liber de gunoi. Bătaie de joc!”, a comentat Berceanu, într-o filmare făcută la staţia de transfer deşeuri de la Urlaţi.

Ulterior, el a postat şi filmări de la staţia de transfer deşeuri de la Drăgăneşti, situaţia depistată fiind similară celei de la Urlaţi. La circa 300 de metri de staţia respectivă se află un “deal făcut din deşeuri”, Berceanu susţinând că primăria a dus acolo deşeuri pe care le-a acoperit cu un strat de 20 de centimetri de pământ. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Trei cehi, căutați de salvamontiști pe Transfăgărășan

Publicat

Arhivă foto

Trei cetățeni cehi, dintre care unul cu un traumatism la picior, sunt căutați, joi seara, de salvamontiștii din Argeș, ajutați de colegii lor din Sibiu.

„Acțiune în derulare, apel 112 referitor la trei cetateni cehi rătăciți sub Trei Pași de Moarte, pe versantul nordic, unul dintre ei având un traumatism de membru inferior”, anunță Salvamont Argeș.

Potrivit sursei citate, acționează patrula Salvamont Argeș locată la Cota 2000 Transfăgărășan, împreuna cu colegii de la Salvamont Sibiu.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ surpat, în Timiș

Publicat

Două persoane au fost acoperite de pământ, joi după-amiaza între localitățile Rudicica și Urseni din județul Timiș. Una dintre ele se află în stop cardio respirator.

UPDATE: Persoana aflată în stop cardio-respirator a fost resuscitată și a fost transportată la spitalul județean, împreună cu cea de a doua victimă.

Potrivit ISU Timiș, la ora 19:40, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea a două persoane surprinse de o surpare de pământ, între localitățile Rudicica și Urseni.

Din primele date una dintre persoane a fost extrasă. Aceasta se află în stop cardio-respirator.

Salvatorii au reușit și extragerea celei de a doua victime. Aceasta este conștientă, iar echipajele medicale au efectuat evaluarea de specialitate.

Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, camion cu containerul multirisc, 2 ofițeri și 20 de subofițeri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajaţii de la Metrorex rămân cu creşterea salarială de 18%. Cererea de suspendare a Contractului Colectiv de Muncă, respinsă de instanţă

Publicat

Arhivă foto

Tribunalul Bucureşti a respins joi, ca inadmisibilă, cererea directorului general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, privind suspendarea Contractului Colectiv de Muncă, care prevede o creştere salarială de 18% în plină pandemie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de “Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), directorul general al Metrorex SA a formulat o acţiune având ca obiect o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea efectelor CCM Metrorex 2020-2021.

USLM consideră că această acţiune are scopul suspendării drepturilor legale acordate angajaţilor Metrorex, pe care îi descrie drept o categorie socio-profesională vitală, care a asigurat, atât în perioada stării de alertă cât şi în perioada stării de urgenţă, transportul în condiţii de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi nu numai.

Angajații nu au beneficiat de muncă la domiciliu sau de zile libere

Organizaţia sindicală din Metrorex subliniază că salariaţii de la metrou nu au beneficiat de muncă la domiciliu sau de zile libere suplimentare, în contextul în care alte categorii socio-profesionale au beneficiat de aceste drepturi, în timpul în care angajaţii Metrorex au desfăşurat o activitate intensă în beneficiul tuturor cetăţenilor şi au asigurat mobilitatea urbană, pentru buna funcţionare a economiei.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, la finalul lunii martie, că Metrorex va ajunge în insolvenţă, dacă sindicatele nu acceptă fie o renegociere a creşterilor salariale, fie disponibilizări, întrucât veniturile companiei nu acoperă aceste cheltuieli.

“Legat de salarizare şi de personal, s-a bătut cu cărămida în piept domnul Rădoi că nu se schimbă nimic, rămâne la fel personalul, rămân la fel salariile. Asta este matematic imposibil. Contabil imposibil. Pentru că, în bugetul prevăzut, veniturile Metrorex nu acoperă plata salariilor la nivelul actual pentru angajaţii actuali.

Creștere de 18%

Aşa că există doar variante matematice simple: ori se acceptă de către angajaţi o renegociere şi eventual acea creştere de 18% să nu mai aibă loc sau să aibă loc în viitor, eşalonat, ori se ajunge la disponibilizări, ori mai există şi varianta a treia, care este din punctul meu de vedere, cel mai puţin fericită, dar dacă nu există înţelegere, se va ajunge acolo, şi anume insolvenţa.

Iar o companie care intră în insolvenţă are libertăţi mari de a face şi concedieri, şi tăieri de salarii. Nu este un scop în sine, aceste concedieri sau tăieri de salarii, ci este vorba de sănătatea economică a unei companii, căreia îi lipsesc veniturile pentru a acoperi acele salarii”, a precizat ministrul Transporturilor.

Ulterior, pe 22 aprilie, preşedintele USLM, Ion Rădoi, a subliniat că angajaţii Metrorex ar putea organiza oricând o nouă acţiune de oprire voluntară a lucrului, în afara sindicatului, în cazul în care conducerea metroului va disponibiliza angajaţi sau va tăia din salarii.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Motociclist rănit în urma unui accident rutier, în județul Suceava. Coliziune între o motocicletă și o mașină

Publicat

Un accident rutier a avut loc, joi după-amiază, în orașul Milișăuți din județul Suceava. O persoană a fost rănită după impactul dintre un autoturism și o motocicletă.

Potrivit ISU Suceava, accidentul rutier s-a produs pe raza orașului Milișăuți.

Din primele date în eveniment au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

În urma impactului a rezultat rănirea motociclistului.

Victima este conștientă și cooperantă.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Citește mai departe