Connect with us

EVENIMENT

Amenzi de aproape 29 de milioane de lei, aplicate operatorilor economici pentru neconformităţi privind securitatea la incendiu

Publicat

1701033983 bani lei pixabay e1663503847879.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

În urma controalelor efectuate în perioada 28 decembrie 2023 – 4 februarie 2024 la 1.821 de operatori economici din domeniile comerțului, turismului și alimentației publice, inspectoratele pentru situații de urgență județene și București-Ilfov au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 29 de milioane de lei pentru nereguli legate de respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmis, miercuri, AGERPRES, au fost constatate 8.562 de neconformităţi referitoare la securitatea la incendiu, care au fost sancţionate cu 5.555 de avertismente şi 2.296 de amenzi de 28.780.206 de lei. De asemenea, verificările au relevat faptul că 674 dintre obiective funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Totodată, controalele au vizat şi obiectivele cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilităţii căilor de evacuare, respectiv a echipării construcţiilor de instalaţii de protecţie împotriva incendiilor.

Pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu la 62 dintre obiectivele verificate a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării şi au fost aplicate amenzi între 30.000 de lei şi 100.000 de lei.

La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcţionării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficienţă fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă.

Controalele vor continua în perioada următoare şi vor viza inclusiv obiective existente în municipii, oraşe şi comune din ţară, întrucât securitatea celor care aleg să îşi petreacă timpul liber în astfel de locaţii este primordială.

„Solicităm tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să iniţieze demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce priveşte procesul de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituţia noastră manifestă întreaga deschidere şi disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar”, au mai transmis în comunicat reprezentanţii IGSU. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

update: bărbat decedat pe o stradă din boz: a căzut

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio respirator. Medicii de pe SMURD au început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Aniversare. Un deceniu de studii indiene la UBB Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Indiei

Publicat

indian 2.jpeg

Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a aniversat, vineri, 10 ani de la înființare, în prezența ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava.

Fondatorul și directorul Centrului Clujean pentru Studii Indiene, dr. Mihaela Gligor, a prezentat larga paletă de acțiuni desfășurate de-a lungul deceniului de activitate, atât prin discursul său, cât și printr-un videoclip de prezentare.

Bursă în India

„În 2009…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Criminal periculos, trimis în judecată după ce a violat o escortă, într-un hotel din Alba Iulia. Cum a reușit tânăra să se salveze

Publicat

dosarul bordelului cu minore din apuseni: un antrenor de fotbal,

Un criminal recent eliberat din închisoare, a fost trimis în judecată pentru viol, de magistrații din Alba Iulia. Aflat în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, Ioan Muntean, va ajunge iar în fața magistraților pentru infracțiunea de viol.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 19 aprilie 2024.

Este vorba despre o faptă comisă de acesta în noaptea de 30 ianuarie 2024, într-o cameră a Hotelului Cetate din Alba Iulia. Ioan Muntean…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Cum se prepară mâncarea tradițională maghiară la Rimetea

Publicat

video: secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna

Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebră pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș.

Cei care trec prin comună, chiar dacă doar în vizită de o zi, sau care petrec un sejur, nu pleacă din Rimetea fără a gusta o porție de gulaș. 

Aproape fiecare pensiune în care se gătește are o rețetă proprie. Pe lângă o rețetă mai are și o serie de secrete.

Una dintre cele mai vestite rețete de gulaș din Rimetea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe