Connect with us

EVENIMENT

Amenzi de peste 1,27 de milioane de lei, 6 tone de alimente şi 72.280 de ouă reţinute de la comercializare, în aprilie

Publicat

supermarket

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea de 1,27 milioane de lei, şi au reţinut de la comercializare peste 6,11 tone de produse alimentare neconforme şi 72.280 de ouă nemarcate corespunzător, în urma controalelor efectuate în luna aprilie la 4.990 de obiective din sectorul alimentar, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise 16 ordonanţe privind suspendarea activităţii şi 68 de ordonanţe privind interzicerea desfăşurării activităţii unor unităţi.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA remis joi AGERPRES, în perioada 1 – 23 aprilie 2019, echipe de inspectori ANSVSA au efectuat, la nivel naţional, controale oficiale la obiective din sectorul alimentar, autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, în unităţi de vânzare cu amănuntul, precum şi în unităţile de alimentaţie publică.

Totodată, inspectorii DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti au asigurat supravegherea funcţionării şi au verificat condiţiile de igienă şi bunăstare a animalelor, la nivelul centrelor de sacrificare temporară a mieilor.

Până la această dată, au fost amenajate şi autorizate să funcţioneze temporar 120 de centre pentru sacrificarea mieilor.

Numărul abatoarelor autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor este de 87.

„Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate pot fi menţionate următoarele: comercializarea mieilor fără documente de provenienţă şi transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare; deficienţe privind marcarea şi etichetarea ouălor; deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare”, potrivit ANSVSA.

De asemenea, inspectorii sanitari-veterinari au sancţionat depozitarea şi comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii care nu au fost înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, fără respectarea condiţiilor de temperatură şi igienă, dar şi deficienţele privind depozitarea şi eliminarea deşeurilor şi a subproduselor nedestinate consumului uman.

Au fost şi cazuri în care operatorii unităţilor din sectorul alimentar nu au pus în aplicare proceduri de dezinfecţie, dezinsecţie şi combatere a dăunătorilor (DDD) sau nu nu au elaborat şi implementat programe proprii de control pentru stabilirea parametrilor fizico-chimici şi microbiologici ai apei, a criteriilor microbiologice ale alimentelor, precum şi pentru determinarea nivelului maxim de reziduuri şi contaminanţi, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene.

Potrivit ANSVSA, controalele specifice vor continua până pe data de 1 mai. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe