Connect with us

EVENIMENT

Amenzi de milioane de lei în alimentație, în timpul sărbătorilor de iarnă

Publicat

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat, în perioada sărbătorilor de iarnă, 731 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3,65 milioane de lei, în urma celor 12.958 de controale realizate la nivel naţional în unităţile din industria agroalimentară.

Conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmis vineri AGERPRES, în timpul controalelor au fost reţinute 3.277 de kilograme de carne şi produse din carne şi a fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii şi una de suspendare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.

Controalele, desfăşurate în intervalul 29 noiembrie – 7 ianuarie 2022, au vizat 185 de unităţi de abatorizare, 1.960 unităţi de procesare, tranşare şi comercializare a cărnii, 220 de unităţi de procesare din sectorul laptelui, 190 de unităţi de procesare produse de pescuit sau pescării, 17 centre de ambalare ouă, 626 de unităţi de depozitare, 6.810 de unităţi de alimentaţie publică, 703 de unităţi de patiserie/cofetărie, 203 de unităţi de panificaţie, 140 de pensiuni, 311 pieţe şi 431 de unităţi de depozitare legume şi fructe.

De asemenea, au fost realizate 1.162 de controale în trafic

De asemenea, au fost realizate 1.162 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, pentru a se verifica respectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind transportul animalelor şi al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală.

Potrivit ANSVSA, o atenţie deosebită a fost acordată şi verificării respectării restricţiilor sanitare veterinare impuse pentru mişcarea porcinelor din zonele afectate de focare active de pestă porcină africană, care au scopul de a preveni răspândirea bolii.

Desfăşurarea activităţilor în unităţi neînregistrate sanitar veterinar

Principalele neconformităţi identificate în timpul controalelor au fost desfăşurarea activităţilor în unităţi neînregistrate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă şi de întreţinere a spaţiilor de prelucrare şi depozitare a alimentelor şi a echipamentelor de protecţie; comercializarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

De asemenea, au mai fost descoperite deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, program de autocontrol parţial implementat şi utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor.

ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituţiei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi de peste 40.000 de lei. Au fost testați, pentru alcool sau droguri la volan, 60 de șoferi.

În cadrul activităților desfășurate în 22 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 352 de persoane și au fost verificate 194 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În total,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Publicat

strada kogalniceanu primaria cluj.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că odată cu instalarea primăverii, clujenii, dar mai ales cei care au criticat proiectele municipalității, pot să vadă dimensiunea „verde” a acestora.

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Emil Boc a precizat că recepția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a fost păcălit un bărbat din Sebeș, care voia să cumpere un scuter electric de pe internet. Câți bani a pierdut

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Sebeș a fost victima unei înșelăciuni pe internet. A vrut să cumpere un scuter electric, după ce a văzut un anunț pe internet. Vânzătorul promitea să-l trimită prin curier, după achitarea unui avans.

Fapta s-a petrecut în februarie, iar în aprilie polițiștii din Alba l-au prins pe cel care l-a lăsat și fără bani și fără scuter pe bărbatul din Sebeș. Este vorba despre un tânăr din București.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe