Connect with us

ACTUALITATE

Amenzi de peste 700.000 de lei aplicate de ANPC într-o săptămână operatorilor economici de pe litoral

Publicat

mare

În prima săptămână de la înfiinţarea „Comandamentului Litoral 2019”, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat 197 de acţiuni de control, în 182 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale în vigoare, şi în urma verificărilor, au fost aplicate 308 sancţiuni, din care 181 de avertismente şi 127 de amenzi, în valoare de 707.000 lei, informează ANPC printr-un comunicat remis AGERPRES.

În perioada 3-10 iulie, „Comandamentul Litoral 2019”, structură subordonată direct preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi aflată sub coordonarea operativă a Comisarului şef Adjunct Constanţa, Horia Constantinescu, a controlat 115 unităţi de alimentaţie publică, 21 de unităţi de cazare, unităţi de agrement şi sectoare de plajă, 35 de unităţi de comercializare de produse alimentare şi 26 de unităţi de comercializare de produse nealimentare.

Abaterile constatate în timpul verificărilor la unităţilor de prestări servicii de alimentaţie publică au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare; nerespectarea temperaturii preparatelor culinare gătite de minimum 60 de grade Celsius; modificarea stării termice iniţiale, fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens; utilizarea de materii prime cu data limită de consum depăşită, cu modificări organoleptice, fără elemente de identificare din care să reiasă încadrarea în termenul de valabilitate; comercializarea preparatelor alimentare neprotejate de insect şi de praf.

În cazul unităţilor de prestări servicii nealimentare abaterile constatate au fost: existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea zonei de 30% plajă de nisip fără şezlonguri; existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea numărului de cabine de schimb; nereguli semnalate în camerele de cazare: căzi cu mucegai, lipsa numărului regulamentar de prosoape/turist, lipsa telefoanelor fixe sau a mapelor speciale pentru turişti; lipsa certificatului de clasificare în turism.

La unităţile de comercializare bunuri alimentare, abaterile constatate în timpul verificărilor au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare; comercializarea produselor la promoţie în afara datei de valabilitate a acesteia; comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depăşită; comercializarea de produse fără traducere în limba română a etichetei; lipsa informaţiilor referitoare la ţara de origine şi calitate, în cazul legumelor şi fructelor.

În urma acţiunilor din această primă etapă a activităţii Comandamentului Litoral 2019 au fost oprite definitiv şi retrase de la comercializare produse în valoare de 50.282 lei, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 52.309 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici.

Devenit tradiţional, în perioada vacanţelor de vară, Comandamentul Litoral 2019 are scopul prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurării dreptului acestora de a fi informaţi. ANPC îi asigură încă o dată pe cetăţeni că supraveghează atent piaţa, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prin produsele şi serviciile lor, drepturile consumatorilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe