Connect with us

EVENIMENT

Amenzi de peste 905.000 de lei, aplicate de inspectorii ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în iulie

Publicat

bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat, în iulie, amenzi în valoare de 905.320 de lei, unor operatori economici care activează în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în cursul lunii iulie, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, precum şi a Municipiului Bucureşti au efectuat 9.040 de controale în unităţile din industria agroalimentară.

Ca urmare a neregulilor constatate şi a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, s-au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 905.320 de lei.

Controalele au fost efectuate în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, pâinii şi produselor de patiserie, altor produse alimentare, băuturilor răcoritoare şi alcoolice.

Potrivit sursei citate, acţiunile de verificare efectuate la nivel naţional pe baza Programului de supraveghere şi control pentru anul 2022 au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare şi funcţionare a unităţilor, a modului de întreţinere şi igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condiţiilor de prelucrare şi de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerinţelor de trasabilitate şi a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).

Amenzi de peste 905.000 de lei, aplicate de inspectorii ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în iulie: Pe ce se concentrează controalele

„Controalele efectuate de inspectorii ANSVSA se concentrează în principal pe prevenţie şi consilierea operatorilor din industria alimentară. Sancţiunile contravenţionale sunt acordate în momentul în care deficienţele constatate iniţial nu au fost remediate în intervalul de timp stabilit sau pun în pericol sănătatea consumatorilor”, se precizează în comunicat.

În urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de nereguli, printre care neconformităţi privind respectarea bunelor practici de igienă şi fabricaţie cum ar fi: neîntreţinerea igienică a spaţiilor de depozitare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor tehnologice de producţie, lipsa vestiarului şi a grupului sanitar pentru angajaţi, neasigurarea stocurilor corespunzătoare de substanţe destinate operaţiunilor de dezinfecţie, neefectuarea operaţiunilor de DDD în condiţiile legislaţiei specifice domeniului alimentar; neconformităţi privind întreţinerea şi igiena echipamentului de protecţie sanitară a personalului muncitor.

Amenzi de peste 905.000 de lei, aplicate de inspectorii ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în iulie: Nereguli

De asemenea au mai fost constatate neconformităţi privind monitorizarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP; neconformităţi legate de asigurarea trasabilităţii şi conformităţii produselor alimentare (etichetare, buletine de analiză cu rezultate nesatisfăcătoare, ambalaj necorespunzător, produse alimentare cu modificări organoleptice); neconformităţi privind personalul muncitor (neîntocmirea fişelor de aptitudini, neefectuarea cursului de igienă, neatestarea stării de sănătate a personalului).

Reprezentanţii ANSVSA precizează că, în timpul controalelor efectuate în unităţile din industria agroalimentară, s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator, conform procedurilor şi instrucţiunilor din Programul de supraveghere şi control pentru anul 2022, urmărindu-se conformitatea produselor alimentare, încadrarea calităţii acestora în limitele maxime admise, privind prezenţa de reziduuri de pesticide, contaminanţi şi alte substanţe interzise în alimente.

De asemenea, s-au prelevat probe de pe suprafeţe/ustensile de lucru în unităţile de industrie alimentară, în vederea verificării conformităţii în ceea ce priveşte respectarea criteriilor microbiologice în alimente. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Olimpiada națională de Limba Germană Modernă, la Alba Iulia, din 7 aprilie. Participă peste 190 de elevi din țară

Publicat

olimpiada națională de limba germană modernă, la alba iulia, din

Peste 190 de elevi din țară vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă, ce se va desfășura la Alba Iulia. Competiția este organizată de Ministerul Educației și Cercetării din România și Inspectoratul Școlar Județean Alba, în colaborare cu Goethe-Institut București.

Olimpiada se va desfășura în perioada 7-13 aprilie 2025.

Deschiderea festivă va avea loc în 7 aprilie, ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenților. Festivitatea de premiere se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Serviciile ANAF se suspendă până luni. Sistemele informatice vor fi nefuncționale, din cauza unor lucrări de mentenanță

Publicat

obligație pentru microîntreprinderi, până la 31 martie. trebuie să opteze

Serviciile ANAF se suspendă: Instituția anunță întreruperi ale serviciilor informatice în perioada 4-7 aprilie 2025.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că, în perioada 4 aprilie 2025, ora 20:00 – 7 aprilie 2025, ora 07:00, vor avea loc lucrări de mentenanță a sistemelor informatice ale Ministerului Finanțelor și ANAF.

În acest interval, serviciile electronice oferite de instituție vor funcționa cu întreruperi parțiale sau totale, ceea ce ar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reguli noi pentru românii care solicită VIZĂ temporară în SUA

Publicat

cristina glebova fyqqbr0ezka unsplash e1726296674120.jpg

Doriți să călătoriți în Statele Unite? Pentru o viză temporară a apărut o nouă regulă anunțată de Ambasada SUA la București. Începând cu 7 aprilie 2025, toate persoanele programate la interviu trebuie să aibă la ei o copie tipărită a paginii de confirmare care conține codul de bare. Este o condiție esențială și fără acest document, interviul nu va putea avea loc.

Este vorba despre pagina de confirmare a formularului DS-160, cel care trebuie completat online…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost emisă prima carte electronică de identitate. Ce este buletinul cu cip și ce avantaje aduce față de cel clasic

Publicat

a fost emisă prima carte electronică de identitate. ce este

Autoritățile din România au emis prima carte electronică de identitate cu cip. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis că noul document are o serie de avantaje față de cel clasic. 

”Facem un pas important spre viitor. A fost remisă titularului prima Carte Electronică de Identitate din România – un moment așteptat, care marchează o etapă semnificativă în procesul de digitalizare a administrației publice.

Ministerul Afacerilor Interne contribuie activ…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe