Connect with us

EVENIMENT

Amenzi în valoare totală de peste 170 milioane lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurii de la începutul epidemiei

Publicat

amenda

Aproape 15.000 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, iar de la începutul epidemiei de coronavirus şi până în prezent au fost aplicate peste 130.000 de amenzi, în valoare totală de peste 170 milioane de lei, a anunţat sâmbătă chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15.000 de persoane. De asemenea, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul, precum şi a locaţiilor de carantină instituţionalizată. S-a acţionat pentru verificarea persoanelor care sunt autoizolate şi în carantină, vorbim aici de o medie de peste 90.000 de persoane verificate zilnic. De asemenea, verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă pentru noi în această perioadă. De la începutul epidemiei au fost întocmite 400 de dosare penale, dintre care cele mai multe pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, au fost aplicate peste 130.00 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei”, a precizat Despescu, în declaraţia de presă de la sediul MAI.

El a mai anunţat că s-au stabilit culoare speciale de intrare şi ieşire din ţară pentru transportatori. „Sunt culoare separate de cele care reprezintă fluxul obişnuit de autoturisme. Concret, după ce domnul ministru Vela a avut o discuţie cu omologul său maghiar, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 intră şi ies TIR-uri şi camioane cu marfă. Punctul Nădlac 2 are operaţionalizate 14 benzi de lucru, venind astfel în sprijinul operatorilor economici”, a evidenţiat oficialul MAI.

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI acţionează zilnic în diferite misiuni, aceştia fiind sprijiniţi de peste 1.000 de militari, precum şi de peste 4.000 de poliţişti locali, a adăgat oficialul MAI.

„Totodată, procesul de predare a locaţiilor aflate sub paza colegilor din cadrul Jandarmeriei către colegii din cadrul MApN este în plină desfăşurare. Avem şi situaţii care au beneficiat de o atenţie deosebită. În primul rând este vorba de Suceava, unde a fost impusă carantina totală. (…) O altă situaţie care a necesitat atenţia noastră a fost şi în Ialomiţa – vorbim de localităţile Ţăndărei şi Bărbuleşti – precum şi de alte localităţi din ţară. Acolo oamenii nu au înţeles, din păcate, că trebuie să respecte restricţiile impuse, fapt pentru care am acţionat cu forţe mărite, inclusiv cu poliţişti trimişi din Bucureşti. (…) La Ţăndărei şi Bărbuleşti au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei. Forţele de ordine vor continua intervenţiile în zonă pentru a verifica şi impune, dacă este cazul, respectarea regulilor de distanţare socială şi de restricţie cu privire la mişcarea cetăţenilor”, a spus chestorul Bogdan Despescu.

Secretarul de stat în MAI a mai făcut un nou apel către cetăţeni să respecte deciziile autorităţilor pentru binele lor şi al celor dragi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la sfârșitul lunii aprilie: se încălzește

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Luna aprilie va aduce zile tot mai frumoase, cu temperaturi plăcute, chiar mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar.

Potrivit meteorologilor ANM, urmează o perioadă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Totuși, sunt prognozate și multe precipitații, mai ales după jumătatea lunii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural. Finanțare nerambursabilă acordată de INP

Publicat

castelul martinuzzi din vințu de jos va fi restaurat și

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei acordată de către Institutul Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

impozite taxe 2.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziției.

ATENȚIE, clujeni. Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu bonificație

  • online, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic (P)

Publicat

video: mesajul primarului gabriel pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc paștele

Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic: 

„În aceste zile, creștinii se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare de peste an.

Prin post și rugăciune, cu căință și smerenie, fiecare dintre noi este chemat să conștientizeze jertfa supremă prin care am fost răscumpărați.

Celor care se vor bucura primii de Sărbătoarea Învierii creștinilor romano – catolici, reformați, unitarieni și evangheliști din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe