Connect with us

ACTUALITATE

Amenzi majorate de 8 ori pentru apelurile false la 112. Proiect adoptat de Senat

Publicat

apel

Proiectul prin care amenzile pentru apelurile false la 112 sunt majorate de 8 ori a trecut de Senat și urmează să fie votat la Camera Deputaților. Același act legislative prevede și pedeapsă cu muncă în folosul comunității, potrivit ziarului Alba24.ro

Proiectul prevede amenzi maxime de 8.000 de lei și sancțiune de până la 800 ore de muncă în folosul comunității pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau pentru alertarea falsă a autorităților. În expunerea de motive, inițiatorii argumentează înăsprirea sancțiunilor urmare a numărului mare de reclamații false, care cuprind injurii sau întrebări fără legătură cu un incident.

”- apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113, cu amendă de la 1000 lei la 2000 lei sau cu prestarea de la 100 până la 200 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Recidiva în interval de un an de la sancţionare se pedepseşte cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau prestarea de la 200 până la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii;

– alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau cu prestarea de la 200 până la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Recidiva în interval de un an de la sancţionare se pedepseşte cu amendă de la 4000 lei la 8000 lei sau echivalentul a 25% până la 100% din costurile generate de alertarea falsă a agenţiilor specializate sau prestarea de la 400 până la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, se arată în proiect.

Consiliul Legislativ și Guvernul au cerut completarea cu mențiunea că sancțiunile contravenționale aplicate pentru abaterea săvârșită în starea de recidivă ar trebui stabilite în cuantum fix, fără adăugarea unui spor echivalent cu procent din costul intervenției.

sursa: Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO: Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme

Publicat

comisar european si premier ciuca e1664975064609 1000x600.jpg

Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme. Orașul găzduiește miercuri un eveniment extrem de important pentru România: semnarea acordului de 31 de miliarde euro cu Comisia Europeană. 

În baza acestui acord, România va beneficia, în perioada 2021-2027, de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă, alocate de la nivel european și național, în valoare totală de peste 45 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, transportată la Iași cu elicopterul SMURD

Publicat

elicopter.jpg

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru asigurarea masurilor aterizare/decolare elicopter SMURD, în municipiul Botosani, UM 01189.

Aeronava intervine pentru a prelua o femeie, 82 ani, cu infarct. Aceasta va fi transportată de la spital, la elicopter, cu ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câciu: ”Eventualele creșteri de impozite” nu vor afecta persoanele cu venituri mici. Ce spune despre creșterea salariului minim

Publicat

adrian caciu min finante gov.ro 1000x600.jpg

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat după ședința de Guvern că ”eventualele creșteri de impozite” nu vor afecta persoanele cu venituri mici. 

„Ordonanța care modifică Codul Fiscal este în dezbatere la Senat. Înțeleg că senatori PNL și PSD au depus un amendament. Acolo sunt și pozițiile asociațiilor orașelor.

Parlamentul va trece la dezbatere și avizare amendament. Amendamentul are în vedere o actualizare a grilei de raportare a impozitelor cu inflația.

Nu e necesar să crească impozitele. Autoritățile locale au o marjă de stabilire…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Indicele ROBOR la trei luni a coborât uşor la 7,92% pe an

Publicat

pensii bani.jpg

Indicele ROBOR la 3 luni, a scăzut, miercuri la 7,92% pe an, față de 7,93% pe an în ziua precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a coborât la 8,09% pe an, de la 8,10% pe an, anterior, iar ROBOR la 12 luni a ajuns la nivelul de 8,22% pe an, de la 8,23%.

În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 4,06% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 2,65%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19/2019 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare. Agerpres

Citește mai departe