Connect with us

ACTUALITATE

Amenzi uriașe aplicate în primele patru luni de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Publicat

bani

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat amenzi de peste 110.000 de lei în primele patru luni ale anului.

„În primele patru luni ale anului 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a primit 1.733 de plângeri, sesizări şi notificări privind incidente de securitate, pe baza cărora au fost deschise 288 investigaţii.

Ca urmare a investigaţiilor, au fost aplicate 15 amenzi în cuantum total de 110.545,7 lei. De asemenea, au mai fost aplicate 37 de avertismente şi au fost dispuse 30 de măsuri corective”, potrivit unui comunicat al acestei instituţii.

În primele patru luni ale anului 2021, în ceea ce priveşte activitatea de soluţionare a plângerilor, Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a primit 1.600 de plângeri, pe baza cărora au fost demarate 155 de investigaţii.

În ceea ce priveşte incidentele de securitate, operatorii de date au transmis, atât în temeiul Regulamentului General de Protecţie a Datelor (RGPD), cât şi al Legii nr. 506/2004, 84 de notificări, iar sesizările privind posibile neconformităţi cu dispoziţiile RGPD s-au ridicat la un număr de 49.

Ca urmare a sesizărilor primite şi încălcărilor de securitate notificate de către operatorii de date cu caracter personal, pe parcursul primelor patru luni ale anului, la nivelul Autorităţii de Supraveghere au fost demarate 133 de investigaţii din oficiu.

Totodată, în aceeaşi perioadă au fost adresate instituţiei 352 de solicitări de emitere puncte de vedere privind diverse aspecte referitoare la modalitatea de interpretare şi aplicare a Regulamentului (UE) 679/2016 şi a celorlalte reglementări incidente de către operatori şi împuterniciţii acestora, din domeniul public şi privat, de către alte entităţi, precum şi de către persoane fizice.

De asemenea, instituţia a primit şi 15 solicitări formulate în temeiul Legii nr. 544/2001, în principal din partea mass-media.

În ceea ce priveşte activitatea de reprezentare în instanţă, în primele patru luni ale anului 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a gestionat în total 98 dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată în diferite stadii procesuale. În aceeaşi perioadă, s-au primit cinci cereri noi de chemare în judecată, care au avut ca obiect contestarea proceselor-verbale de contestare/sancţionare a contravenţiilor încheiate de Autoritatea Naţională de Supraveghere. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

15 AUGUST, zi LIBERĂ. Programul transportului în comun la Cluj-Napoca pentru LUNI

Publicat

ctp 1.jpg

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai importante pentru creștinii ortodocși, este zi liberă în acest an.

Luni 15 august, este zi liberă legală în România. În această zi se celebrează Adormirea Maici Domnului și zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj, la mănăstrirea Nicula, care poartă hramul Sfintei Maria.

Duminică, 14 august, va avea loc tradiționalul pelerinaj către biserica unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Pelerinii vor pleca pe jos, din parcul central al orașului Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cu cât au crescut salariile de la stat față de cele din privat, în ultimii 10 ani. Cifre uriașe prezentate de un fost ministru

Publicat

salarii bugetari crestere grafic.jpg

Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%, afirmă fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui. El spune că salariile din privat au crescut în ritm normal, în ton cu productivitatea muncii.

„Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%. Acum câteva luni PSD-PNL a încercat să mărească din nou salariile angajaților la stat prin lege în parlament.

Nu a reușit, pentru că USR a atacat legea la curtea constituțională (CCR), iar CCR a amânat decizia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sentință finală în cazul crimei de la Răhău. Ani grei de închisoare pentru Alexandru Paștiu și despăgubiri majorate pentru victime

Publicat

politisti sebes crima rahau.jpg

Alexandru Paștiu, bărbatul din Răhău care a ucis un tânăr și a încercat să o omoare pe iubita acestuia și-a aflat miercuri, 10 august, pedeapsa finală pentru omor calificat. 

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut decizia Tribunalului Alba prin care bărbatul a fost condamnat la la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat, 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat și 3 ani de închisoare pentru furt calificat: prin contopire au rezultat 25 de ani de închisoare. 

În același timp, instanța a majorat despăgubirile pentru părțile civile din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Amicalul de FOTBAL dintre echipele României și Sloveniei se joacă pe Cluj Arena

Publicat

romania slovenia 17 noi 2022.jpg

Stadionul Cluj Arena va găzdui meciul de amical de fotbal dintre selecționatele României și Sloveniei, anunță Consiliul Județean Cluj. Partida se va disputa în 17 noiembrie.

Consiliul Județean Cluj a transmis Federației Române de Fotbal acceptul privind organizarea, pe stadionul Cluj Arena, a meciului amical de fotbal dintre selecționatele României și Sloveniei.

„Am răspuns afirmativ, ca de fiecare dată, intenției FRF de a organiza, pe stadionul emblemă al județului, Cluj Arena, un nou meci al naționalei de fotbal a țării noastre. E o bună ocazie și pentru microbiștii din zona Transilvaniei de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe