Connect with us

EVENIMENT

Ana-Maria Popescu, mesaj pentru Novak: Să luaţi la Tokyo aurul pe care nu am fost în stare să-l iau

Publicat

Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, i-a transmis ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a întâmpinat-o la aeroport la întoarcerea în ţară, că îi doreşte să câştige la Tokyo aurul pe care ea nu a fost în stare să îl ia.

„Mulţumesc pentru frumoasa primire, măcar cu ocazia Jocurilor Olimpice să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puţine titluri cu ‘Brânză a pierdut aurul’, dar încă mai sunt. Însă mulţi au înţeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă. Şi simplul fapt că te-ai calificat este un loc câştigat. Mi-aş dori ca asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal şi sunt din echipa a doua… să ştiţi că toţi colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile şi declaraţiile din ultimele zile şi am rămas cu acelaşi gust de la Rio din 2016 de dinainte să luăm aurul. Şi nu e OK, pentru că indiferent că ne întoarcem de la Jocuri cu medalii sau fără noi muncim la fel, şi noi şi antrenorii noştri. Eu am avut în spatele meu patru oameni, atât am avut la Jocuri. Apropo de finanţare, domnule ministru, am avut ca parteneri de antrenament sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane de lei, dar nu e problemă mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă (n.r. – de scrimă) pentru copii”, a afirmat sportiva la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”.

„Povestea acestei aventuri este…. am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate şi asta vreau să se înţeleagă. Nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că eu am zis că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. De data asta nu am mai vrut să confirm, să am validarea nimănui. Am vrut să merg acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Şi am făcut. Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care intră într-o sală trebuie să înţeleagă că fiecare are o şansă. Iar datoria noastră este să-i susţinem chiar şi când sunt jos. Mai ales atunci. Anul trecut abia renunţasem la cârje, învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie chiar de argint de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate. Iar pe lângă asta, atunci când nu aveţi nimic de spus despre sportivii români măcar nu spuneţi. E al naibii de greu să fii acolo să citeşti un titlu, care poate aduce trei click-uri, dar el poate dărâma castelul din cărţi de joc al unui sportiv care a muncit atâţia ani. Şi nu e corect, hai să ne apreciem munca unii altora. Citeam azi undeva despre Kosovo, că are două medalii de aur, şi Filipine are medalie de aur şi România nu are. OK, e vina noastră. Dar e oare doar vina sportivilor şi antrenorilor? Hai să ne gândim puţin la treaba asta”, a adăugat Popescu.

Scrimera i-a răspuns astfel ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, cel care afirmase că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

„După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Novak la 25 iulie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Publicat

destinatia 1 e1713594456220.jpg

Clujenii sunt invitați să voteze destinația anului în România. Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a înscris destinațiile din județul Cluj în competiția 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚ț𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒, în urma căreia s-au calificat în finală 𝐒â𝐧𝐜𝐫𝐚𝐢𝐮, la 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐚 „𝐒𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞” și

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plata rovinietei prin SMS. Șoferii mașinilor mici pot plăti pentru o perioadă de o zi sau 10 zile. Care sunt pașii și cât costă

Publicat

plata rovinietei prin sms. Șoferii mașinilor mici pot plăti pentru

Plata rovinietei prin SMS. Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS pentru perioada de valabilitate de o zi sau de 10 zile, potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor publicat recent în Monitorul Oficial. 

Anterior, aceștia puteau plăti rovinieta prin SMS doar pentru perioada minimă de utilizare, respectiv o zi. 

Ordinul nr. 959/2024 pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018 privind aprobarea Normelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

smurd 1 e1624876742592.jpg

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

retro parada primăverii la alba iulia: bijuterii pe roți în

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru automobilele de epocă.

Evenimentul poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe