Connect with us

EVENIMENT

Ana Maria Prodan, la DNA: Am fost martor într-un dosar legat de clubul Rapid

PublicatImpresarul Ana Maria Prodan s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiată de procurori într-un dosar de corupţie ce vizează clubul de fotbal Rapid.

„Este ceva legat de Rapid, un dosar vechi (…). Eu am fost martor. (…) Este o chestie absolut normală dacă se instrumentează un caz şi am participat la un transfer sau la o discuţie să fii chemat ca martor”, a declarat Ana Maria Prodan, la ieşirea de la DNA.

Avocatul acesteia a precizat că este vorba despre un dosar privind acţionariatul clubului de fotbal Rapid.

„Martor într-un caz mai vechi, într-un caz privind acţionariatul de la Rapid. (…) Era un caz în care alte persoane, posibili acţionari sau nu în acel acţionariat de la clubul Rapid. Doamna nu are absolut nicio problemă. Dosarul este vechi din 2016”, a afirmat apărătorul. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Românii pot cere zi liberă pentru vaccinare

Publicat

Legea care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare a intrat în vigoare. Românii își pot cere drepturile prevăzute de ea.

„Le suntem recunoscători celor care s-au vaccinat deja și angajatorilor care au încurajat asta. Dat fiind că în anul 2021 din cele 15 zile libere naționale, 8 sunt pe durata weekendului, chiar și cu ziua liberă de vaccinare în acest an angajatorii vor avea angajații prezenți constant la muncă mai mult decât în ultimii 4 ani de zile și intenția noastră este să devină o măsură de încurajare, fără a implica restricții sau costuri suplimentare pentru angajatori comparativ cu alți ani”, a spus deputatul USR PLUS Oana Toiu, co-inițiator.

„În cazul companiilor mari, acestea au opțiunea de a alege între ziua liberă de vaccinare și facilitarea alături de DSP a unor centre de vaccinare în unitatea de producție. Suntem alături de părinții care aleg să își vaccineze copiii, pe măsură ce dozele de vaccin vor fi disponibile pe fiecare segment de vârstă, introducând opțiunea de a-i însoți și în timpul saptamanii”, a declarat celălalt co-inițiator Radu Molnar, deputat USR PLUS.

 

Ce prevede legea

Legea 221/2021 a intrat în vigoare și prevede ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:
a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor.

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

 

Ziua liberă trebuie justificată

 

Ziua liberă trebuie justificată cu adeverința de vaccinare și în cazul însoțirii copiilor și cu o declarație pe proprie răspundere de la celălalt părinte că doar unul dintre părinți a cerut ziua liberă.

Inițiativa a fost coinițiată de deputații Radu Molnar și Oana Țoiu și susținută de grupul USR PLUS. Guvernul României a transmis un punct de vedere pozitiv si initiativa legislativa a fost adoptată în Camera Deputaților, camera decizională, cu susținerea tuturor grupurilor parlamentare cu excepția AUR.

Prevederile se aplică doar în cazul vaccinurilor anti COVID-19, fiind o prevedere bazată pe modificarea legii 55/2020 privind unele măsuri pentru combaterea și prevenirea pandemiei COVID.

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI! Aglomerație pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui

Publicat

Este aglomerație, sâmbătă dimineața, pe sensul către litoral al Autostrăzii București-Constanța.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sâmbătă dimineața pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense. Nu sunt probleme majore de fluență.

Polițiștii amintesc că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri. Există obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24. Se poate plăti la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de ceață în Constanța

Publicat

ceata

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața o avertizare Cod galben de ceață, valabilă în județul Constanța.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în județul Constanța se va semnala ceaţă. Duce la vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizarea meteorologilor este în vigoare până la ora 9.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: La un pas de dezastru, pe DN 7 în Argeș. Explozie la anvelopele unui camion încărcat cu ulei de motor

Publicat

Anvelopele unui camion au explodat, în timp ce autovehiculul rula pe DN 7, în zona localității Drăganu din județul Argeș.

Din primele informații, camionul era încărcat cu 40 de tone de ulei de motor.

În urma exploziei, care s-ar fi produs la 4 anvelope, s-au produs fumegații puternice.

La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Pompierii militari asigura măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.

Știre in actualizare

Citește mai departe