Connect with us

ACTUALITATE

Analiză: Câți dintre salariaţii români preferă să schimbe angajatorul decât să solicite o mărire de salariu

Publicat

Şapte din zece angajaţi români (70%) se aşteaptă la venituri mai mari cu cel puţin 20%, dar ezită să solicite angajatorului o mărire de salariu şi preferă să plece la o altă firmă, relevă o analiză realizată de o companie specializată în resurse umane.

„Aproximativ 70% dintre candidaţii cu care intrăm în contact îşi doresc salarii cu cel puţin 20% mai mari de la următorul loc de muncă. Însă mulţi ezită să ceară argumentat salarii mai mari şi preferă să plece direct din actuala poziţie. Este o situaţie cumva paradoxală, pentru că mulţi candidaţi spun că motivul pentru care renunţă la un loc de muncă este lipsa majorării salariului, dar ei nici măcar nu cer o mărire. Dar, fie că este vorba de replacement sau de poziţii noi, în contabilitate şi HR se observă cea mai mare cerere. Acestea sunt domeniile în care am recrutat cel mai mult în acest an”, a explicat Cristina Profeanu, consultant Resurse Umane, Trainer şi Coach autorizat în domeniul resurselor umane.

Conform datelor centralizate, în timp ce 42% dintre angajaţi spun că sunt necesare creşteri salariale pentru a aborda fluctuaţia personalului, doar 18% dintre angajatori consideră acest aspect ca fiind important.

În acelaşi timp, un studiu EY realizat pe un eşantion de 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajaţi din 22 de ţări şi 26 de sectoare industriale arată că 43% dintre salariaţi declară că sunt dispuşi să renunţe la locul de muncă actual în următoarele 12 luni.

„Pentru a-şi fideliza angajaţii valoroşi, o mare parte a angajatorilor au început să pună mai mult accent pe flexibilitatea programului. Totodată, oferă beneficii inexistente în perioada pre-pandemică, precum creşterea numărului zilelor de concediu, tichete cadou, bugete pentru formare profesională şi munca de acasă sau în sistem hibrid.

Analiză: Câți dintre salariaţii români preferă să schimbe angajatorul decât să solicite o mărire de salariu: De ce poate fi cauzată o presiune suplimentară

O presiune suplimentară este cauzată şi de scăderea record a numărului de angajaţi din România. Dacă în 2019, în România erau angajate 4,2 milioane de persoane (similar cu anul 2018), în 2020 numărul acestora s-a redus la 4,1 milioane de persoane, iar în 2021 a ajuns la aproximativ 3,8 milioane persoane, conform unui studiu realizat de termene.ro.

De aceea, este esenţial ca între angajator şi angajaţi să existe o comunicare cât mai deschisă despre evoluţia companiei, sunt de părere experţii în resurse umane. Angajatorii trebuie să traseze echipei obiective cât mai clare şi care să fie realizabile, dar şi să ofere un program de muncă flexibil care să le permită angajaţilor să păstreze echilibrul între viaţa profesională şi cea personală”, notează sursa citată.

Agenţia de recrutare cristinaprofeanu.ro recrutează şi selectează candidaţii în vederea angajării, oferă coaching de carieră pentru candidaţii care vor reconversie profesională sau sunt la început de drum, organizează workshop-uri de comunicare specifică mediului de business. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Medicii veterinari Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu, Cetățeni de Onoare ai municipiului Botoșani!

Publicat

medicii veterinari daniel bejinariu și dănuț bratu, cetățeni de onoare

Publicitate

Cunoscuți în comunitatea botoșăneană, cei doi medici au o activitate de peste 10 ani, timp în care au salvat și tratat gratuit mai bine de 10.000 de animale cu sau fără stăpân. Dacă toate aceste necuvântătoare ar ar putea vorbi, ar spune cu siguranță despre cei doi medici că sunt îngeri!
„Nu întâmplător am ales această zi, 4 aprilie – Ziua Internațională a animalelor fără stăpân, pentru a le conferi titlurile de Cetățeni de Onoare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Un incendiu violent s-a produs într-o gospodărie din localitatea Sârbi

Publicat

foto: un incendiu violent s a produs într o gospodărie din localitatea

Publicitate

Furajele și o cantitatea însemnată de deșeuri vegetale au fost cuprinse de flăcări de la un foc aprins de proprietară pentru prepararea hranei. Îngrijorată că incendiul se putea extinde la casă, femeia a cerut ajutor de la pompieri. Pompierii de la Stația Săveni și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlăsinești au ajuns, în cel mai scurt timp, la caz. Aceștia au acționat rapid și au stins flăcările înainte ca acestea să…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Substanțe periculoase oprite la intrarea în țară prin Vama Stânca

Publicat

substanțe periculoase oprite la intrarea în țară prin vama stânca

Publicitate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu auto condus de un bărbat cu cetățenie română, șapte cutii ce conțineau butelii de freon de aproximativ 95,2 kg.

 

În data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei StâncaITPF Iași, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat la controlul de frontieră un bărbat cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prefectul de Botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de dinaintea Paștelui. Planul de măsuri

Publicat

prefectul de botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de

Publicitate

Astăzi, 4 aprilie 2025, Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a aprobat Planul de măsuri pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 7 – 21 aprilie 2025, premergătoare Sărbătorilor Pascale.
În această perioadă, instituțiile responsabile vor desfășura controale și verificări pentru:
• Verificarea legalității activităților comerciale;
• Asigurarea conformității produselor alimentare specifice…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe