Connect with us

EVENIMENT

ANAR: Depăşiri ale Cotelor de apărare la 17 staţii hidrometrice de pe mai multe râuri, la acest moment

Publicat

fb anar apele romane
sursa foto: Facebook / Apele Române

La 17 stații hidrometrice se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare, iar echipele de la Apele Române Someș-Tisa – Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează propagarea viiturii formate anterior pe râul Crasna și sunt pregătite să acționeze cu mijloace și utilaje de intervenție, dacă va fi necesar, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), pe pagina sa de Facebook.

„În acest moment, colegii noştri de la Apele Române Someş-Tisa – Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează propagarea viiturii formate anterior pe râul Crasna şi sunt pregătiţi să acţioneze cu mijloace şi utilaje de intervenţie, dacă va fi cazul.

În cursul serii, s-a acţionat preventiv pentru supraînălţarea digului, pe malul stâng şi drept, în intravilanul localităţii Craidorolţ fiind montaţi 1500 de saci. Totodată, s-a intervenit în cursul nopţii pentru punerea în siguranţă a liniei de apărare.

Viitura formată pe Crasna se propagă în acest moment în aval, iar sectoarele de râuri vor fi monitorizate în teren de către colegii noştri până la frontiera României cu Ungaria. De asemenea, formaţiile de intervenţie de la nivelul Apele Române Crişuri – Sistemul de Gospodărire a Apelor Bihor au asigurat, în condiţii de siguranţă, tranzitarea viiturilor formate pe Valea Topa şi Valea Fâneţelor (afluenţii Barcăului).

Ieri, la staţia hidrometrică Hidişel (Topa) şi Sarsig (pe Valea Fâneţelor), au fost depăşite Cotele de pericol”, menţionează sursa citată.

La 17 staţii hidrometrice de pe mai multe râuri se înregistrează depăşiri ale Cotelor de apărare

Potrivit centralizării ANAR, la acest moment, la 17 staţii hidrometrice de pe mai multe râuri se înregistrează depăşiri ale Cotelor de apărare, după cum urmează: râul Crasna, staţia hidrometrică Domăneşti (judeţul Satu Mare); râul Tur la staţiile hidrometrice Turulung, Micula (judeţul Satu Mare); râul Crasna la staţiile hidrometrice Craidorolţ şi Berveni (judeţul Satu Mare); râul Barcău la staţia hidrometrică Marghita (judeţul Bihor); râul Lăpuş, la staţia hidrometrică Lăpuşel (judeţul Maramureş); râul Crişul Negru la staţiile hidrometrice Tinca şi Talpoş (judeţul Bihor); râul Holod, la staţia hidrometrică Holod (judeţul Bihor); râul Iad, la staţia hidrometrică Stîna de Vale (judeţul Bihor); râul Lăpuş, la staţia hidrometrică Lăpuşel (judeţul Maramureş); râul Barcău, la staţia hidrometrică Sălard (judeţul Bihor); râul Ier, la staţia hidrometrică Ghileşti (judeţul Satu Mare).

„Din cauza precipitaţiilor înregistrate (50-70 l/mp) din ultimele 48 de ore, pe un sol saturat, precum şi a regimului excedentar specific perioadei, s-au produs inundaţii cu impact local provocate de băltiri şi revărsări ale cursurilor de apă”, notează ANAR.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până sâmbătă la miezul nopţii pe râuri din patru bazine hidrografice.

Cod galben și Cod portocaliu

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 15 decembrie, ora 12:00 – 16 decembrie, ora 00:00, va fi în vigoare Codul galben de creşteri ale debitelor şi nivelurilor, ca urmare a propagării viiturilor din amonte, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sector aval de Acumularea Călineşti Oaş (judeţul Satu Mare), Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare), Barcău – sector aval S.H. Balc (judeţul Bihor) şi Crişul Negru – sector aval confluenţă cu râul Holod, Holod – curs inferior (judeţele Bihor şi Arad).

Totodată, în perioada 15 decembrie, ora 12:00 – 16 decembrie, ora 12:00, va fi valabilă atenţionarea Cod portocaliu de viituri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe următoarele cursuri de apă: Tur – sector aval de Acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit – judeţul Satu Mare) şi Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (sector îndiguit – judeţul Satu Mare). Agerpres

sursa foto: Facebook / Apele Române

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Investiții de peste 6,5 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul din Abrud. Contractul de finanțare, semnat

Publicat

investiții de peste 6,5 milioane lei pentru modernizarea ambulatoriului de

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, Acțiunea: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”. Cele două contracte vizează unități medicale din municipiul Târgu Secuiesc și din orașul Abrud, valoarea totală a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când intră pensiile în august 2024. Este luna în care pensionarii vor primi și deciziile de recalculare

Publicat

când intră pensiile în august 2024. este luna în care

Când intră pensiile în august 2024. Este luna în care pensionarii vor primi și deciziile de recalculare, în vederea majorărilor din septembrie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu UBB: Surprinzător, studenții înclină spre învățământul ONLINE

Publicat

scoala online e1644316841383.jpg

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB, a relevat faptul că studenții români înclină mai degrabă către învățământul online.

Mai mult, aceștia chiar ar abandona studiile în ipoteza indisponibilizării acestui format al procesului didactic, cu toate neajunsurile lui.

Studiu UBB: Surprinzător, studenții înclină spre învățământul ONLINE

O echipă de cercetători ai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni desfășurate de polițiștii din Alba, în taberele din județ. 500 de copii au primit sfaturi de la polițiști

Publicat

foto: acțiuni desfășurate de polițiștii din alba, în taberele din

În perioada 22 – 26 iulie 2024, noi serii de copii și adolescenți, aflați în taberele de agrement din Ighiu, Tăuți și Albac, au luat parte la întâlniri în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de siguranță.

Citește mai departe