Connect with us

EVENIMENT

ANCHETĂ a Ministerului Sănătăţii la clinica stomatologică din Piteşti unde un băiețel de 4 ani a paralizat după ce a fost anesteziat

Publicat


spital pitesti

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a cerut demararea unei anchete la clinica stomatologică din Piteşti unde un copil de 4 ani a paralizat pe jumătate din corp, după ce a fost anesteziat.

“La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au demarat verificări la clinica stomatologică din Piteşti, acolo unde un copil de 4 ani, după ce a primit asistenţă medicală de specialitate, a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’. Inspectorii sanitari argeşeni verifică condiţiile în care s-a acordat asistenţa medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale şi a legislaţiei în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizaţia sanitară de funcţionare a clinicii, condiţiile igienico-sanitare din unitate”, informează Ministerul Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI: Băiețel de 4 ani, paralizat pe jumătate din corp, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică

Conform sursei citate, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

“Din primele verificări, părinţii s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Piteşti. Clinica stomatologică are autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF) eliberată de DSP Argeş cu nr. 170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI”, precizează MS.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcţionare.

Ministerul Sănătăţii menţionează că ancheta este în derulare, concluziile urmând să fie prezentate ulterior, într-un raport cu privire la situaţia existentă.

În acest caz a fost începută şi o anchetă a poliţiştilor din Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, anchetatorii s-au autosesizat după ce pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Piteşti. În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Hotărâre de Guvern: Serviciile medicale şi medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor COVID-19 se acordă tuturor persoanelor în România

Publicat

O hotărâre de guvern aprobată luni prevede că serviciile medicale şi medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor cu COVID-19 şi a complicaţiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, pe toată perioada stării de urgenţă.

“Executivul a aprobat astăzi hotărârea de guvern care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparenţă decizională în data de 23 martie 2020, iar propunerile specialiştilor din domeniul medical şi ale pacienţilor au fost analizate şi implementate în hotărârea de guvern aprobată azi, în scopul asigurării accesului la servicii medicale în condiţii de siguranţă pentru medici şi pacienţi, prin limitarea deplasărilor şi interacţiunii cu alte persoane”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit sursei citate, pe perioada stării de urgenţă, medicii de familie şi medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultaţii la distanţă, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultaţii/oră.

De asemenea, în vederea asigurării managementului pacienţilor simptomatici de către medicii de familie şi medicii de specialitate din specialităţile clinice din ambulatoriul clinic, pe perioada stării de urgenţă, pacienţii beneficiază de consultaţii, inclusiv la distanţă, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecţia cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României, chiar dacă nu sunt asigurate.

“Medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul clinic va consemna consultaţiile medicale la distanţă în fişa pacientului şi în registrul de consultaţii, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat şi a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, şi va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical. Documentele, inclusiv prescripţiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică. Medicul de familie poate emite prescripţie medicală, în continuare, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise pacientului – scrisoare medicală şi/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere – şi pentru medicamentele care până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri erau prescrise de către medicii specialişti”, prevede hotărârea de guvern.

De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripţie medicală fără a mai fi necesară o nouă reevaluare a medicului specialist, respectiv fără a mai fi necesară reînnoirea scrisorii medicale iniţiale.

“Pentru emiterea prescripţiei medicale se pot acorda consultaţii la distanţă în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private. Medicii din spital pot elibera, dacă situaţia o impune, la externarea asiguratului, prescripţie medicală în ambulatoriu pentru maximum 90 de zile, conform scrisorii medicale/biletului de ieşire din spital, cu excepţia medicamentelor ce fac obiectul contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat, pentru care durata de prescriere este de până la 30 de zile. Detalierea modalităţii de prescriere va fi stabilită prin norme. Se prelungeşte cu 90 de zile termenul de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialităţi clinice şi a biletelor de trimitere pentru specialităţi paraclinice, a recomandării medicale pentru dispozitive medicale şi a deciziei de aprobare pentru efectuarea investigaţiei PET-CT”, afirmă aceeaşi sursă.

Totodată, pe perioada stării de urgenţă se suspendă obligativitatea utilizării cardului naţional de sănătate şi a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

“A fost aprobată prelungirea termenelor de aplicare a actelor normative referitoare la pachetele de servicii şi la contractul-cadru, precum şi la programele naţionale de sănătate, pe toată perioada stării de urgenţă. Actul normativ cuprinde şi o serie de reglementări referitoare la modul de finanţare a furnizorilor de servicii medicale pe perioada instituirii stării de urgenţă. Astfel, pentru unităţile de specialitate care acordă servicii medicale, investigaţii paraclinice, medicamente în cadrul programelor naţionale de sănătate publică, cât şi pentru unităţile sanitare care vor derula programe naţionale în perioada stării de urgenţă, sumele angajate nu vor fi limitate la cele aprobate pentru trimestrul I al anului 2020”, precizează CNAS. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus: Încă 13 decese raportate în România. Numărul persoanelor care au murit a ajuns la 65

Publicat

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat, luni seară, că în România au fost înregistrate încă 13 decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus, fiind vorba despre persoane între 40 și 80 de ani, internate în Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Deces 53 -65

”Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, in mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

Decesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020.

Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020”, au informat reprezentanții GCS.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbaţi din Reșița găsiți morți, în locuință. S-au intoxicat cu gaz metan

Publicat

Doi bărbați au fost găsiți morți, luni seara, într-o locuinţă din Reşiţa. Potrivit polițiștilor, aceștia s-au intoxicat cu gaz metan.

“Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi au fost găsiţi decedaţi într-o locuinţă de pe raza municipiului, din interior simţindu-se miros de gaz metan. Echipa operativă s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, în interiorul locuinţei fiind găsite cadavrele a doi bărbaţi, de 31 şi 44 de ani. Din primele verificări, s-a stabilit că în după-amiaza acestei zile, unul dintre cei doi bărbaţi a fost contactat telefonic de cumnatul său şi văzând că nu răspunde la telefon, acesta s-a deplasat la imobilul în cauză, moment în care a simţit miros puternic de gaz metan”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Aceasta a precizat că un ochi al aragazului din încăpere se afla în poziţia deschis, dispersând în locuinţă gaz metan, fără să ardă cu flacără.

Cadavrele celor două persoane au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor ce au condus la decesul acestora.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prosopul utilizat de Kobe Bryant la meciul său de retragere, vândut la licitaţie cu 33.000 de dolari

Publicat

Sursa foto: cnn.com

Prosopul pe care regretatul baschetbalist american Kobe Bryant l-a ţinut pe umeri cu ocazia discursului său de retragere, după ultimul său meci în NBA, a fost vândut la licitaţie cu 33.000 de dolari, anunţă presa americană, citată de agenţia EFE.

Un suporter a luat prosopul respectiv de pe umerii lui Bryant, în momentul în care acesta se îndrepta către vestiare, pe 13 aprilie 2016, după ce a înscris 60 de puncte în cursul meciului câştigat de echipa sa, Los Angeles Lakers, în faţa formaţiei Utah Jazz (101-96).

La finalul pattidei respective, Byant a ţinut deja faimosul său discurs de retragere, pe care l-a încheiat cu expresia: “Mamba out”.

Cumpărătorul prosopului a mai achiziţionat, în cadrul licitaţiei care a avut loc duminică, şi un bilet utilizat la meciul dintre Lakers şi Jazz.

“Este un fan devotat al lui Lakers”, a precizat Jeff Woolf, preşedintele Iconic Auctions, casa care a organizat licitaţia desfăşurată duminică.

Kobe Bryant, supranumit “Black Mamba”, a încetat din viaţă, la vârsta de 41 ani, în urma unui accident de elicopter produs în luna ianuarie, în apropiere de Los Angeles, în care au mai decedat alte opt persoane, între care şi fiica sa Gianna.

El şi-a petrecut întreaga sa carieră la Los Angeles Lakers, echipă alături de care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.
AGERPRES

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate