Connect with us

EVENIMENT

Anchetă a procurorilor din Botoșani după ce o fetiţă de şase luni a decedat din cauză că ar fi fost zgâlţâită în exces

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au deschis, vineri, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă după ce un copil de şase luni ar fi murit ca urmare a faptului că a fost zgâlţâit în exces, a declarat prim-procurorul Nicoleta Arpinte.

Potrivit sursei citate, ancheta în acest caz se derulează in rem, însă principalii suspecţi în cazul decesului fetiţei sunt mama, o tânără de 24 de ani, şi concubinul acesteia, care locuiesc în localitatea Dimăcheni.

„În cursul zilei de astăzi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Dosarul priveşte decesul unui sugar în vârstă de şase luni de sex feminin, în cazul căruia Serviciul Judeţean de Ambulanţă a constatat decesul în dimineaţa zilei de 16 februarie. Dosarul a fost mai întâi văzut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, întrucât iniţial s-a suspectat o infracţiune de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidenţă leziuni externe, motiv pentru care dosarul a fost înregistrat la noi. Avem deocamdată concluzii provizorii. Medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi că s-a datorat unei hemoragii subdurale bilaterale cauzată cel mai probabil de zgâlţâirea copilului. Este vorba de aşa-zisul sindrom al copilului zgâlţâit, care poate să ducă deces”, a afirmat Nicoleta Arpinte.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi a precizat că rezultatul final al necropsiei va stabili cu exactitate cauza decesului. Ea nu exclude nici varianta ca fetiţa să fi avut o altă patologie care să îi fi provocat moartea.

Potrivit specialiştilor, sindromul copilului zgâlţâit reprezintă o alterare gravă a creierului, retinei, membrelor şi coastelor, din cauza mişcării bruşte ori a zguduirii sugarului sau copilului mic.

Conform site-ului medlife.ro, „incidenţa acestui sindrom este de 1.400 cazuri anual în lume până la 10.000 cazuri anual, iar mortalitatea este de 25-30%”. Vârsta la care apare acest sindrom este cuprinsă între 6 şi 12 luni, dar uneori poate să apară şi la vârsta de 5-6 ani. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe