EVENIMENT
Anchetă a procurorilor din Botoșani după ce o fetiţă de şase luni a decedat din cauză că ar fi fost zgâlţâită în exces

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au deschis, vineri, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă după ce un copil de şase luni ar fi murit ca urmare a faptului că a fost zgâlţâit în exces, a declarat prim-procurorul Nicoleta Arpinte.
Potrivit sursei citate, ancheta în acest caz se derulează in rem, însă principalii suspecţi în cazul decesului fetiţei sunt mama, o tânără de 24 de ani, şi concubinul acesteia, care locuiesc în localitatea Dimăcheni.
„În cursul zilei de astăzi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Dosarul priveşte decesul unui sugar în vârstă de şase luni de sex feminin, în cazul căruia Serviciul Judeţean de Ambulanţă a constatat decesul în dimineaţa zilei de 16 februarie. Dosarul a fost mai întâi văzut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, întrucât iniţial s-a suspectat o infracţiune de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidenţă leziuni externe, motiv pentru care dosarul a fost înregistrat la noi. Avem deocamdată concluzii provizorii. Medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi că s-a datorat unei hemoragii subdurale bilaterale cauzată cel mai probabil de zgâlţâirea copilului. Este vorba de aşa-zisul sindrom al copilului zgâlţâit, care poate să ducă deces”, a afirmat Nicoleta Arpinte.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi a precizat că rezultatul final al necropsiei va stabili cu exactitate cauza decesului. Ea nu exclude nici varianta ca fetiţa să fi avut o altă patologie care să îi fi provocat moartea.
Potrivit specialiştilor, sindromul copilului zgâlţâit reprezintă o alterare gravă a creierului, retinei, membrelor şi coastelor, din cauza mişcării bruşte ori a zguduirii sugarului sau copilului mic.
Conform site-ului medlife.ro, „incidenţa acestui sindrom este de 1.400 cazuri anual în lume până la 10.000 cazuri anual, iar mortalitatea este de 25-30%”. Vârsta la care apare acest sindrom este cuprinsă între 6 şi 12 luni, dar uneori poate să apară şi la vârsta de 5-6 ani. AGERPRES

Un accident rutier s-a petrecut marți, 15 aprilie în jurul orei 19.30, pe raza localității Sâncrai din județul Alba.
Din primele informații transmise de reprezentații ISU Alba, în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme.
La fața locului intervin pompierii din Aiud cu o autospecială, alături de o ambulanță.
Pompierii au mai precizat că din primele informații transmise de un apelant la 112, nu ar exista persoane încarcerate între fiarele mașinii.
Misiunea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Școala de Agenți de Poliție din Cluj, cea mai căutată din țară. La celelalte nu se ocupă locurile scoase la concurs

Școala de Agenți de Poliție din Cluj este singura care are un procent pozitiv în ceea ce privește ocuparea numărului de locuri scoase la concurs.
Asta arată o analiză făcută de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC), care trage un semnal de alarmă privind interesul tot mai scăzut pentru această meserie.
Școala de Agenți de Poliție din Cluj, cea mai căutată din țară
Locuri libere, din nou, în băncile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Pască fără aluat pentru Paște făcută Chef Toma. Rețeta pe care o iubesc gospodinele. Ingrediente și mod de preparare

Pască fără aluat pentru Paște: Ingrediente și mod de preparare. Rețeta este prezentată de Chef Toma, bucătarul Cetății din Alba Iulia. Pasca fără aluat este una dintre cele mai populare rețete de pască pentru sărbătoarea de Paște.
Se poate face cu ingrediente de bază, ieftine și care se găsesc în orice gospodărie, dar și în orice magazin. Reporterii alba24.ro au mers în bucătăria lui Toma pentru a afla modul perfect de preparare al rețetei de pască fără aluat.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, apel pentru donare de sânge. Este nevoie de donatori cu grupele 0 negativ și AB pozitiv

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a transmis marți un apel pentru donarea de sânge. Potrivit acestora, este nevoie urgentă de donatori cu grupele 0 negativ și AB negativ.
„Avem mare nevoie de donatori cu grupele O negativ si AB negativ, grupe rare de sânge. Viața multor bolnavi depinde de transfuzia de sânge. Vă așteptăm la donare”, au trasmis reprezentanții CTS Alba.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 07:30 – 11:00.
În…
Citește mai mult pe Alba24.ro